Connect with us

crypto nieuws

24% van de nieuwe tokens in 2022 Vergelijkbaar met Pump-and-Dump-schema’s, Mercuryo & ConsenSys onthullen integratie binnen MetaMask, Unstoppable Domains & Opera Breid partnerschap uit

Gepubliceerd

op

24% van de nieuwe tokens in 2022 Vergelijkbaar met Pump-and-Dump-schema's, Mercuryo & ConsenSys onthullen integratie binnen MetaMask, Unstoppable Domains & Opera Breid partnerschap uit

 

Bron: AdobeStock / Rafael Henrique

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Beveiliging nieuws

  • “Van de 40.521 tokens die in 2022 werden gelanceerd en die voldoende grip kregen om de moeite van het analyseren waard te zijn, zagen 9.902, of 24%, een prijsdaling in de eerste week, wat wijst op mogelijke pump-and-dump-activiteit”, aldus een nieuw rapport van blockchain-analysebedrijf Kettinganalyse. In totaal hebben kopers waarvan wordt aangenomen dat ze niet geassocieerd zijn met de makers van de tokens $ 4,6 miljard aan crypto uitgegeven om enkele van de vermoedelijke pump-and-dump-tokens te verwerven, waarbij het rapport schat dat de makers van deze tokens in totaal $ 30 miljoen verdienden. in de winst van de verkoop van hun bezit voordat de waarde van de tokens kelderde.

Betalingen nieuws

  • Crypto-betalingsbedrijf Mercuryo en blockchain-bedrijf ConsenSys kondigde een integratie binnen aan Metamasker waarmee de gebruikers van de grote portemonnee de reguliere uitwisselingen kunnen omzeilen en crypto-tokens kunnen kopen met bankkaarten, Apple Pay en verschillende bankoverschrijvingsmethoden rechtstreeks in hun portemonnee, aldus het persbericht. “Dit is bedoeld om het kopen van digitale activa te vereenvoudigen dankzij directe kassa’s en eenvoudigere onboarding van gebruikers”, aldus het.

Web3 nieuws

  • Web3-domeinprovider Niet te stoppen domeinen breidt zijn samenwerking met webbrowser uit Opera, waardoor Opera-gebruikers Web3-websites kunnen bouwen en openen die worden aangedreven door Unstoppable in alle Opera’s Web3-compatibele desktop- en mobiele browsers, inclusief de Opera Browser op Desktop (Windows, Mac en Linux) en Android en de Opera Crypto Browser. Volgens een aankondiging kunnen Opera Crypto Wallet-gebruikers op mobiel en desktop nu Unstoppable Domains gebruiken om crypto van en naar hun portemonnee over te dragen.
  • Platform met meerdere ketens Samenwerken.Land kondigde een tokendistributie aan aan meer dan twee miljoen unieke leden, “waardoor het de grootste ooit in de geschiedenis van crypto is”, aldus een persbericht. Het token zal de gemeenschap op meerdere manieren betrekken, zei het: een gesponsorde claim zal beschikbaar zijn voor geverifieerde leden en Collab.Land NFT-houders, terwijl de top 100 Collab.Land-gemeenschappen de mogelijkheid krijgen om tokens te claimen via een voorstelproces. Gemeenschappen inbegrepen zijn Parallel, Axie Oneindigheid, Avegotchi, Wereld van vrouwen, Adidas, Krabbels, BankloosDAO en meer. De totale distributie met terugwerkende kracht naar geverifieerde leden van NFT-houders en de top 100 gemeenschappen komt neer op 25% van het tokenaanbod, zei het.

Regelgeving nieuws

  • Rusland Staat Doema heeft in eerste lezing een wetsvoorstel aangenomen waardoor marktplaatsen voor financiële diensten hun activiteiten kunnen combineren met de activiteiten van blockchain-platforms die digitale financiële activa (DFA) uitgeven of uitwisselen, meldde Interfax vandaag. “Het wetsvoorstel breidt de lijst van soorten activiteiten die toegankelijk zijn voor exploitanten van financiële platforms uit met de activiteiten van een beheerder van een informatiesysteem waarin DFA’s worden uitgegeven en de activiteiten van een DFA-uitwisselingsexploitant. Deze innovatie zal de oprichting van nieuwe bedrijven vergemakkelijken. modellen op de financiële markt gebaseerd op de digitale transformatie van financiële diensten’, aldus de toelichting op het wetsvoorstel.

Fiscaal nieuws

  • Crypto belastingplatform CoinTracker kondigde zijn multichain-uitbreiding aan om ondersteuning te bieden arbitrage, OptimismeEn Kosmos, gericht op “het stroomlijnen van het belastingaangifteproces voor digitale activa”, aldus een aankondiging. CoinTracker biedt ondersteuning aan deze ketens op de volgende manieren: Arbitrum Automatic Sync en Optimism Automatic Sync, die gebruikerstransacties automatisch synchroniseren op Optimism / Optimism, inclusief nieuwe transacties zodra deze zich voordoen, en Cosmos Automatic Sync waarmee gebruikers activiteiten uit de Cosmos kunnen importeren Hub en tag alle ATOM staking-beloningen.

Blockchain-nieuws

  • Voor games geoptimaliseerde blockchain Oasys kondigde aan dat de in Japan gevestigde telecommunicatie-exploitant Softbank toegetreden als officiële validator van Oasys. “Dit partnerschap gaat verder dan de rol van Softbank als validator, aangezien de twee bedrijven mogelijke samenwerking onderzoeken, inclusief de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde diensten, in de toekomst”, voegde het eraan toe.
  • FedMLeen Collaborative/Federated Machine Learning en Edge AI Platform, heeft vandaag aangekondigd dat het gaat samenwerken met blockchain voor media en entertainment Theta-netwerk om collaboratieve machine learning mogelijk te maken voor Generative AI en contentaanbeveling en advertenties, mogelijk gemaakt door het Theta edge-netwerk. Volgens een aankondiging vormt “Theta’s Edge Network, beheerd door tienduizenden gedecentraliseerde knooppunten wereldwijd, de perfecte basis voor de soorten gedistribueerde computers die nodig zijn voor collaboratieve machine learning en AI-use-cases.”

Wissel nieuws uit

  • BitMEX kondigde zijn nieuwste samenwerking aan met Onramper, een fiat-to-crypto onramp-aggregator waarmee gebruikers via één API toegang hebben tot meerdere fiat-to-crypto-gateways. Volgens een aankondiging ondersteunt BitMEX, door te integreren met Onramper, nu “de grootst mogelijke hoeveelheid fiat-valuta’s, betaalmethoden en cryptocurrencies in één enkele oplossing.” Gebruikers kunnen direct geld op de beurs storten of van fiat naar hun token naar keuze wisselen, voegde het eraan toe.

Carrière nieuws

  • Het experimentele collectief ongepaard. zei dat het Kimberly Knoller had ingehuurd als Chief Marketing Officer en Yoav Tchelet als Chief Growth & Innovation Officer. In een aankondiging stond dat Knoller onlangs als CMO werkte voor Pixelynxeen metaverse muziekproject, en is een marketing- en merkontwikkelingsmanager met leidinggevende ervaring bij Warner Records, Sony-muziekEn De Knoller-groep bureau. Tchelet speelde onlangs een belangrijke rol bij het opzetten en begeleiden van marketing en groei op de digitale kunstmarkt Super zeldzaam. “ongepaard. zullen dit jaar sterk aanwezig zijn op NFT Parijs als titelsponsor van de conferentie en zullen het officiële slotfeest organiseren met hun succesvolle NFT Project Party Degens, “voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending