Connect with us

crypto nieuws

3 redenen waarom cryptoprijzen vandaag de dag stijgen – Nieuwe bullmarkt gestart?

Gepubliceerd

op

3 redenen waarom cryptoprijzen vandaag de dag stijgen - Nieuwe bullmarkt gestart?
Pixabay / Xresch

De financiële markten zijn de afgelopen dagen overspoeld door angst, omdat de vrees bestaat dat een tumultueuze reeks bankencrises een besmetting in de sector zou kunnen worden.

Het begon allemaal met de sluiting van het SEN-betalingsnetwerk van Silvergate Bank (belangrijke backend crypto-industrie-infrastructuur) na een run op deposito’s in november.

Dit werd snel gevolgd door de implosie van Silicon Valley Bank – de 16e grootste bank in Amerika – en een bastion van startkapitaal en VC-financiering.

Ook dit werd veroorzaakt door een run op deposito’s, nadat gruwelijke details naar buiten kwamen over de prestaties van de obligatieportefeuille van SVB in het licht van de hoge rentetarieven.

Dit was de grootste ineenstorting van het bankwezen sinds 2008 en de bezorgdheid over de mogelijke verspreiding van een bankenbesmetting nam toe.

Amerikaanse bankaandelen werden vrijdag gehavend, waarbij sommige aandelen zelfs -35% daalden.

En deze schade blijft zich vandaag verspreiden, waarbij de handel in verschillende Amerikaanse bankaandelen werd stopgezet.

De S&P500 ging vanmorgen van dag tot dag negatief, terwijl de Dow Jones en NASDAQ het zwaar te verduren kregen.

Ondertussen heeft Bitcoin (BTC) de markten verrast – met een bemoedigend herstel van meer dan $20.000, dat wordt beschreven als een ‘Cyprus-moment’, nu investeerders racen om veiliger toevluchtsoorden voor kapitaal te vinden buiten het fractionele reservebank systeem.

Hier zijn drie redenen die helpen verklaren waarom de cryptoprijzen ondanks de bancaire chaos deze week omhoog schieten.

1. Circle zet SVB-angsten in bed

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is vandaag begonnen met de verkoop van SVB-activa om tot 50% van de deposito’s aan SVB-klanten terug te betalen.

Dit komt als een grote opluchting voor de legioenen USDC-houders die met wanhoop standhielden toen de USDC de afgelopen dagen depegde.

De depeg kwam na een tweeten van Circle onthulden hun blootstelling aan de Silicon Valley Bank-crisis.

Toen investeerders massaal toestroomden om hun kapitaal uit USDC te halen, daalde de waarde tot slechts $ 0,87, waardoor de sector tijdelijk in de war raakte.

In het weekend is USDC echter overgestapt op repeg en is het terug geklommen naar ongeveer $ 0,99.

De inspanning om opnieuw te pinnen heeft aanzienlijke steun gekregen van Muntbasis die vanmiddag is verhuisd om de 1:1 USDC:USD-handel te herstellen – hoewel fiat USD standaard niet geconverteerd zal blijven.

Op zondag onthulde de CEO van Circle, Jeremy Allaire, dat de 3,3 miljard dollar (8% van de belangen van Circle) die het bedrijf samen met SVB in handen heeft, vandaag beschikbaar zal zijn.

Over het algemeen lijkt het erop dat Circle voorlopig aan het ergste van Silicon Valley Bank is ontsnapt, en dit is een enorme geruststelling geweest voor volatiele cryptomarkten.

2. On-Chain Sentiment: het ergste van de uitverkoop is voorbij

Ondanks seriële pogingen om naar boven te breken om $ 25.000 opnieuw te testen, wordt de prijsactie van Bitcoin (BTC) bijna een maand onderdrukt door zware verkoopdruk – maar het ergste zou nu voorbij kunnen zijn.

Inderdaad, kijkend naar On-Chain, heeft Bitcoin te maken gehad met 25 dagen netto instroom op beurzen. In lekentermen betekent dit dat gedurende 25 dagen meer BTC naar beurzen is verhuisd dan eraf (in koude opslag). Dit is typisch een uitverkoopsignaal, aangezien beleggers hun BTC van hun grootboeken naar beurzen verplaatsen om te worden verkocht.

Gisteren lijkt het er echter op dat de uitverkoop nu voorbij zou kunnen zijn – aangezien de algehele verandering van de nettopositie op de beurs eindelijk is omgeslagen in een netto-uitstroom – een duidelijk accumulatiesignaal.

Bitcoin On-chain BTC

Deze uitstroom is significanter dan ze lijkt – maakt deel uit van een groter geheel van Bitcoin-accumulatie – met een wisselkoerssaldo als percentage van het totale aanbod (11%) nu op het laagste niveau sinds december 2017.

Crypto Bitcoin BTC aan de ketting

Beter nog? De snelle duik terug onder $ 20.000 na de implosie van de Silicon Valley Bank lijkt de resterende zwakke handen in de ruimte te hebben uitgeschud.

Een blik op de houdgolven van Bitcoin schetst een beeld van een rijpend aanbod, waarbij recentelijk actief aanbod grotendeels de dagelijkse prijsactie aanstuurt.

Bitcoin BTC HODL-golven

 

Bron: Glassnode

En van die sterke handen? De accumulatie is in volle gang en het aantal Bitcoin-portemonnees met >1 BTC schiet omhoog richting 1 miljoen ‘wholecoiner’-adressen.

Bitcoin BTC-portemonneeadressen >1 ON-chain

Al met al wijst het On-Chain-sentiment op het einde van de uitverkoopperiode naarmate de markten verschuiven naar accumulatiepositionering, vooral onder houders op langere termijn.

Een einde aan de verkoopmuur zou het begin kunnen zijn van een grote opwaartse trend voor Bitcoin en crypto in het algemeen.

3. Het Bitcoin (BTC)-netwerk is veiliger dan ooit

De laatste reden om deze week optimistisch te zijn over cryptomarkten komt van de acceptatie van het Bitcoin SHA-256-netwerk – dat momenteel het grootste is dat het ooit is geweest.

De SHA-256-hashsnelheid – die de hoeveelheid rekenkracht meet die op het Bitcoin-netwerk wordt gericht – is de hoogste ooit.

Bitcoin BTC-hashsnelheid

 

Bron: Glassnode

Dit is om een ​​aantal redenen bullish – in de eerste plaats is er nog nooit zoveel computerkracht op Bitcoin gericht geweest – wat betekent dat de netwerkacceptatie de hoogste is die het ooit is geweest. En dit draagt ​​bij aan het tweede voordeel van het veiliger maken van het netwerk: een gevreesde aanval van 51% op het BTC-netwerk is minder waarschijnlijk dan ooit tevoren.

Het volgen van de hash-snelheid is de moeilijkheidsgraad (die de moeilijkheidsgraad meet van het minen van een succesvolle hash), de moeilijkheidsgraad past zich ongeveer elke twee weken aan om het aantal machines weer te geven dat probeert een BTC te minen. Ook dit zit rond de hoogste niveaus aller tijden – met andere woorden – het is nog nooit zo moeilijk geweest om een ​​Bitcoin te minen.

Moeilijkheidsgraad Bitcoin BTC-mijnbouw

Nu het volgende Bitcoin-halving-evenement volgend jaar snel nadert, is een hoge moeilijkheidsgraad bullish, omdat het de marktaanbodschok zal veroorzaken die nodig is voor de volgende bull-run – met meer mijnwerkers die minder munten vasthouden.

Mijnbouw kan inderdaad veel inzicht geven in marktbodems. Kijkend naar de hash-linten van Bitcoin – die perioden van mijnwerkers capitulatie (waarschijnlijk BTC-marktbodems) markeren – kan worden gezien dat de recente Bitcoin-prijsactie in het nieuwe jaar BTC heeft weggevoerd van een serieuze mijnwerkerscapitulatiezone na FTX.

Bitcoin BTC Hash-linten

 

Bron: Glassnode

Dit zou een indicatie kunnen zijn dat het ergste van de bearmarkt van 2022 voorbij is en dat de prijzen de komende maanden richting 2024 zullen stijgen.

Met een comeback op de bullmarkt op komst, worstelen investeerders om de beste altcoins te vinden met het meest lucratieve rendement voor de cryptomarkt van 2023.

Beste Altcoins voor 2023 Rally?

Met de huidige marktbewegingen, die de markten nieuw enthousiasme injecteren, zijn sommige handelaren begonnen met het kijken naar voorverkoop met een enorm potentieel in 2023.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending