Connect with us

crypto nieuws

Abu Dhabi gaat all-in op crypto met een investeringsprogramma van $ 2 miljard voor Web3- en Blockchain-startups

Gepubliceerd

op

Abu Dhabi crypto

Crypto nieuws – Het technische ecosysteem van Abu Dhabi heeft een nieuw initiatief gelanceerd met meer dan $ 2 miljard aan kapitaal dat is toegezegd voor de financiering van Web3-startups, blockchain-technologieën en metaverse apps in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het technische ecosysteem van de hoofdstad, genaamd Naaf71heeft officieel zijn gloednieuwe gelanceerd Hub71+ digitale activadie gevestigd zal zijn op Hub71 in Abu Dhabi Wereldmarkt (ADGM). Dat meldt het Emirates News Agency (WAM),

“Dit ecosysteem is toegewijd aan het bevorderen van Web3, een gedecentraliseerde online ruimte gebouwd op innovaties zoals blockchain-technologie en metaverse-applicaties.”

Met een enorm kapitaal van $ 2 miljard, wil Hub71+ Digital Assets verschillende startups op het gebied van Web3 financieren en hen toegang bieden tot “een uitgebreide reeks” programma’s en initiatieven, evenals zakelijke, overheids- en investeringspartners, zowel in het land als in het land. wereldwijd, aldus het rapport.

Het initiatief zal Web3-startups ook voorzien van “een vooruitstrevende regelgevingsomgeving en blockchain- en virtuele activa-infrastructuur van wereldklasse.”

Het waardecreatieprogramma van Hub71 zal bedrijven die naar Abu Dhabi verhuizen verder ondersteunen, evenals groei in het Midden-Oosten en de wereldmarkten. Ondertussen zal Hub71+ Digital Assets bijdragen aan de ondersteuning van de strategie voor de digitale economie van de VAE, met als doel de bijdrage van de digitale economie aan het bruto binnenlands product (bbp) exclusief olie te verdubbelen tot meer dan 20% binnen 10 jaar, meldde Zawya.

Verder is per WAM de ankerpartner van het nieuwe initiatief STOFhet onderzoeks- en innovatiecentrum van Eerste Abu Dhabi-bank (FAB). Suhail Bin Tarraf, Group Chief Operating Officer bij FAB, verklaarde dat de bank een steeds betrouwbaardere financiële partner is in de Web3-ruimte. Deze nieuwste samenwerking, zei Bin Tarraf, stelt FAB in staat om “voorop te blijven als het gaat om innovaties zoals blockchain, NFT’s en de metaverse, en hun Customer First-belofte na te komen door gebruik te maken van nieuwe kansen op het kruispunt van digitale identiteit. eigendom en waarde.”

En er zijn meer partners bij betrokken. WAM voegde toe dat,

“Uitwisselingen van digitale activa en dienstverleners maken deel uit van het initiatief om de ontdekking, handel en bewaring van digitale activa te vergemakkelijken.”

Zawya meldde dat Hub71 een aantal partners en Web3-spelers aan boord heeft genomen die deel uitmaken van Hub71+ Digital Assets. Deze omvatten:

  • Uitwisselingen van digitale activa en dienstverleners die de ontdekking, handel en bewaring van digitale activa mogelijk maken: Binance En middenketens;
  • Technologieleveranciers die de kloof tussen Web2 en Web3 overbruggen en infrastructuurplatforms bieden: Amazon-webservices (AWS) en MasterCard;
  • Venture-studio die de bouw en versnelling van nieuwe Web3- en digitale activa-startups mogelijk maakt: Oprichters DAO;
  • Blockchain-platforms die transparant vastleggen, volgen en delen van bedrijfsmiddelen mogelijk maken: algorand, Veelhoek, SUI-blockchain, Stichting TonEn Stichting Venom.

Ook bieden risicokapitaalfondsen naar verluidt toegang tot kapitaal en investeringsmogelijkheden, waaronder Binance-labsInvesteringsfonds van $ 500 miljoen om te investeren in ‘Web3’, evenals Venom Foundation via zijn durffonds van $ 1 miljard, Venom Venture-fondsen in samenwerking met IJSBERG Kapitaal$ 250 miljoen van Ton Foundations TONcoin.Fonds welke startups toegang hebben, enz.

“De combinatie van deze elementen is bedoeld om deelnemende startups te ondersteunen bij het lanceren van tokens en het promoten van tokenisatie, als onderdeel van het fondsenwervingstraject”, aldus het rapport.

Ahmad Ali Alwan, Deputy Chief Executive Officer van Hub71, werd door WAM geciteerd als verklaring dat decentralisatie de toekomst is van het op blockchain gebaseerde internet en dat het de Web3-startups zijn die de overgang naar de nieuwe technologieën zullen bespoedigen.

Alwan voerde aan dat,

“Door samen te werken met ADGM, FAB en FABRIC, naast toonaangevende Web3-bedrijven en enablers, krijgen startups de kans om veilig geld in te zamelen, te ontwikkelen en innovaties te commercialiseren terwijl ze opereren binnen de grootste gereguleerde jurisdictie van virtuele activa in de MENA-regio.”

De lancering van dit initiatief zal bovendien het ADGM-Hub71-partnerschap versterken, meende Dhaher bin Dhaher Al Mheiri, CEO van ADGM. Nieuwe technologieën en ecosystemen, zoals Web3, kunnen de wereld transformeren, zei Al Mheri, eraan toevoegend dat deze samenwerking startups in staat zal stellen toegang te krijgen tot innovatieve infrastructuur en te profiteren van ADGM’s “diverse ecosysteem en progressieve regelgevingsomgeving”.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending