Connect with us

crypto nieuws

Alameda-kloof blijft bestaan ​​omdat de onvolgroeide liquiditeit de cryptomarkt tegenhoudt

Gepubliceerd

op

Alameda-kloof blijft bestaan ​​omdat de onvolgroeide liquiditeit de cryptomarkt tegenhoudt

Bron: AdobeStock / Alena

Februari loopt ten einde, maar de ‘Alameda Gap’ niet.

Nu de tweede maand van dit jaar ten einde loopt, zijn de prijzen op de cryptomarkt enigszins hersteld van de crash van vorig jaar. Toch weerstaat de zogenaamde ‘Alameda Gap’ het vullen, omdat de liquiditeit ver verwijderd blijft van de niveaus die werden gezien vóór de beruchte FTX instorten.

Onderzoeker Kaiko getweet dat ook deze maand de kloof aanhoudt, met bitcoin (BTC) “marktdiepte nog steeds ver onder het niveau van november.” Het verklaarde dat,

“De hoeveelheid BTC-USD(T) biedingen en vragen binnen 2% van de gemiddelde prijs op 16 beurzen schommelde in februari rond de 8.000 BTC – 40% minder dan in oktober.”

Bron: Kaiko/Twitter

Ter herinnering, de FTX-uitwisseling, samen met het moederbedrijf Alameda-onderzoek en een aantal dochterondernemingen, hebben in november vorig jaar het faillissement aangevraagd – en deze bedrijven hebben sindsdien, samen met de oprichter Sam Bankman-Fried, te maken gehad met de regelgevende en juridische gevolgen (ten koste van de gebruikers).

Kaiko merkte diezelfde maand het bestaan ​​van de ‘Alameda Gap’ op, met het argument dat liquiditeitsdalingen doorgaans optreden tijdens perioden van volatiliteit wanneer marktmakers zich haasten om risico’s te beheersen.

“Crypto-liquiditeit wordt gedomineerd door slechts een handvol handelsfirma’s, waaronder Wintermuts, Amber Groep, B2C2, Genesis, Cumberland en (de inmiddels ter ziele gegane) Alameda. Met het verlies van een van de grootste marktmakers kunnen we een aanzienlijke daling van de liquiditeit verwachten, die we de “Alameda Gap” zullen noemen”, zei het destijds.

Riyad Carey, onderzoeksanalist bij het bedrijf, werd vrijdag door Bloomberg geciteerd:

“Het is niet alleen Alameda, hoewel ze een van de grootste waren. Andere marktmakers kregen een klap en zijn voorzichtiger geworden. […] Het hangt echt af van het token, maar ik zou zeggen dat er nog steeds een gat van 20-40% is ten opzichte van eerdere liquiditeitsniveaus. Als er minder liquiditeit is, hebben we de neiging om te zien dat de prijzen volatieler zijn in beide richtingen, wat de afgelopen maanden het geval was.”

Strahinja Savic, hoofd data en analyse bij FRNT Financieel werd geciteerd dat te zeggen Drie Pijlen Capital (3AC), Celsius-netwerk, “en tal van andere cryptofondsen, zowel bekend als niet”, zijn verantwoordelijk voor deze leemte. Daarom kan de daling van de handelsvolumes aan het einde van 2022 waarschijnlijk worden teruggevoerd op de “eliminatie” van deze bedrijven.

“Deze bedrijven zouden spreads hebben gecontroleerd, ze op afstand hebben gehouden en de marktdiepte hebben ondersteund”, maar hun val resulteerde in “een toename van bepaalde inefficiënties in de cryptomarkt”, zei Savic.

“Het is ook het resultaat van het faillissement van Genesis en de geleden verliezen voor andere marktmakers met betrekking tot zowel Genesis als FTX”, betoogde Vetle Lunde, senior analist bij K33-onderzoek (voorheen Arcane Onderzoek).

De handelaren zijn nog niet terug

Al met al, volgens Noelle Acheson, auteur van de nieuwsbrief “Crypto Is Macro Now”, suggereert dunne liquiditeit dat grotere handelaren niet terug op de markt zijn.

Acheson werd door Bloomberg geciteerd:

“Ik zou verwachten dat de aanhoudende stijging van de volatiliteit sinds het begin van het jaar sommige van de grote spelers geleidelijk terug naar de markt zal lokken, aangezien de lage niveaus in december-begin januari de markt gewoon niet interessant genoeg zouden hebben gemaakt om hun prijs waard te zijn. tijd.”

Ondertussen verklaarde Kaiko in zijn wekelijkse marktoverzicht dat het dagelijkse handelsvolume dit jaar constant hoger was. Eind 2022 zakte het naar een jaarlijks dieptepunt, deels als gevolg van het slechte sentiment onder de detailhandel na de ineenstorting van FTX.

Dat gezegd hebbende, lijkt het sentiment tot dusver in 2023 “aanzienlijk” te zijn toegenomen, met een dagelijks BTC-volume van meer dan $ 14 miljard in februari, zei het.

De onderzoeker voegde eraan toe dat,

“Het totale niveau van volumes is ook hoger dan eind 2022, schijnbaar verankerd aan het dagelijkse volume van $ 10 miljard, in tegenstelling tot ongeveer de helft van vorig jaar.”

Bron: Keiko

Kaiko merkte ook op dat de diepte van de BTC- en ETH-markt het laagste punt bereikte sinds mei 2022. De “liquiditeit in inheemse eenheden bleef vorige week dalen en bereikte het laagste niveau sinds de ineenstorting van Terra”, zei het.

Het voegde eraan toe dat BTC 2% marktdiepte geaggregeerd op 15 gecentraliseerde beurzen daalde tot 6.800 BTC, bijna verdrievoudigd sinds de hoogtepunten van oktober. Marktdiepte voor ETH daalde tot ongeveer 57.000 ETH, vergeleken met 139.000 ETH in oktober.

Wat betreft de prijzen, in november daalde BTC naar het niveau van $15.700, maar is sindsdien gestegen naar de huidige $23.283. Om 10:00 UTC op dinsdagochtend was het 0,5% in een dag en 6% in de afgelopen week.

Tegelijkertijd handelde ETC op $ 1.621, een daling van 1% in de afgelopen 24 uur en 4,7% in de afgelopen 7 dagen. Dit is een aanzienlijke stijging sinds november 2022, toen het was gedaald tot $ 1.095.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending