Connect with us

crypto nieuws

Altcoin-markten trekken institutionele beleggers aan te-midden van dominantie van Bitcoin en Ethereum

Gepubliceerd

op

 

David Duong. Bron: een videoscreenshot, Scott Melker / YouTube

Terwijl bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de topmunten blijven, trekken altcoins nog steeds veel belangstelling van institutionele beleggers, betoogde David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij de grote crypto-uitwisseling.

Duong nam op 2 maart deel aan een discussie met de populaire crypto-analist Scott Melker, als onderdeel van een interviewpanel waarin ook de oprichter van het handelsplatform voor crypto-opties aanwezig was. Hxro Dan Gunsberg en de oprichter van beleggingsadviseur Morgan Creek Mark Yusko.

Duong besprak de prestaties van de cryptomarkt in het afgelopen jaar en merkte op dat wat hij momenteel ziet in termen van stromen op de beurs van de institutionele klanten van Coinbase, is dat,

“55% hiervan is nog steeds op bitcoin en ETH, maar dat zou betekenen dat de rest nog steeds op altcoin staat – dus er wordt nog steeds veel aandacht besteed aan wat er gebeurt in de rest van het ecosysteem buiten alleen Bitcoin en Ethereum.”

Wat we momenteel op de markt zien, is veel meer gericht op macro’s, voegde hij eraan toe, met het argument dat mensen zich niet realiseren dat dit “gewoon seizoensmatig een zwakkere periode is voor veel risicovolle activa”, omdat alles nu in een slechte staat verkeert. tussen een staat waar, aan de ene kant, “mensen hun bonusbetalingen ontvangen, geld in hun 401(k) stoppen”, dit zijn persoonlijke pensioenrekeningen in de VS, en aan de andere kant is het de tijd “vlak voordat we’ We krijgen veel cheques die worden verlaagd voor het belastingseizoen.

Daarom zei Duong:

“We zitten in een soort van zwakke periode, maar we proberen conclusies te trekken over wat er gebeurt met de [Federal Reserve] of wat er gebeurt met andere dingen, de correlatie, die tussen cryptovaluta en andere risicoactiva naar beneden komt.”

Hij concludeerde dat, “als er al iets is”, de macro-omstandigheden voor risicovolle activa, waaronder crypto, op dit moment neutraal zijn. Hij waarschuwde echter wel dat in het tweede kwartaal van dit jaar “we de problemen met het reële schuldenplafond zullen bereiken” wanneer de economie mogelijk zwakker zou kunnen worden.

Melker merkte ook op dat we “miniverhalen” hebben gezien die verband houden met altcoins, maar dat deze “veel kleinere en snellere bubbels lijken dan de altcoin verhalen die we in het verleden zagen”, zei hij, eraan toevoegend:

Het lijkt erop dat “dit dat oude soort wasmachinecyclus is van crypto-inheemse mensen die gewoon in en uit altcoin-verhalen gaan zonder dat er nieuw geld binnenkomt.”

Het lijkt erg hyper cyclisch in vergelijking met wat in het verleden werd gezien, beaamde Duong, eraan toevoegend dat we “heel snel lijken te gaan”. [into it] en dan vrij snel eruit.”

Wat betreft hoe nieuw geld de ruimte zou binnenkomen, voerde Yusko aan dat, onder andere, mensen zich realiseren dat ze de institutionele kwaliteit van reële activa hebben die niet-gecorreleerd zijn, en zei dat “bitcoin de meest niet-gecorreleerde activa is die ik ooit heb gezien in mijn carrière.”

De lente is hier en de zomer komt eraan

Volgens Yusko van Morgan Creek Capital is het nu inderdaad crypto-lente, maar “lente is geen zomer”. De lente komt met onstabiel weer: het is “winderig en schokkerig”, hoewel hij toegaf dat hij “orkaan Sam” niet zag aankomen, verwijzend naar de val van de FTX exchange en de oprichter Sam Bankman-Fried.

De zomer komt eraan, suggereerde hij, vooral nu de Bitcoin-halvering nadert, evenals de inkomende Ethereum Shanghai-vork.

Gunsberg zei dat, kijkend naar de Bitcoin Futures-curve, er hogere prijzen aan de horizon zijn.

“Er wordt daadwerkelijk een opbrengst geleverd, iets dat we een tijdje niet hebben gezien. En dat is voor mij, en ik zit in crypto sinds 2015, altijd geweest – sinds ze begonnen met het handelen in futures, wat misschien was zoals 2017-2018 – het is voor mij altijd een goede indicator geweest om te zien dat de prijs in de toekomst hoger ligt.”

Zodra de prijzen omhoog gaan, zei Gunsberg, komt de menigte en neemt het nog hoger, wat een “zeer krachtige prijs” is […] feedback loop in zichzelf”, maar dan drijft het ook de prijs lager, en “dat is wat voor mij zoveel van dit soort volatiliteit op langere termijn belichaamt dat je in crypto ziet.”

Melker concludeerde dat, tenzij er een massaal Black Swan-evenement plaatsvindt,

“We hebben eigenlijk een goede kans dat het tegen de vlakte gaat. Ik denk ook dat we zijwaarts gaan hakken en dat gaat heel lang heel vervelend zijn.”

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending