Connect with us

crypto nieuws

Bank of England en Treasury onderzoeken mogelijkheid om een ​​door de staat gesteund ‘digitaal pond’ te lanceren

Gepubliceerd

op

Bank of England en Treasury onderzoeken mogelijkheid om een ​​door de staat gesteund 'digitaal pond' te lanceren
Bron: AdobeStock / lazyllama

De centrale bank van Engeland en het VK Regering zal naar verluidt vandaag formeel een consultatie starten voor het ‘digitale pond’.

Een door de staat gesteund digitaal pond staat in de plannen voor het land, en het zou “later dit decennium” gelanceerd kunnen worden, volgens de PA Media Group, via Yahoo News. De bank en de Schatkist zal een routekaart opstellen om “mogelijk een nieuwe centralebankvaluta te introduceren” (CBDC), zei het, suggererend dat dit nog steeds slechts een mogelijkheid is.

De beslissing of het digitale pond inderdaad wordt uitgegeven, zal nog even op zich laten wachten. Toch is het proces begonnen.

Het overleg zal ongeveer vier maanden duren, waarbij de ontwerpfase in ieder geval tot 2025 zal volgen. Pas dan zal een definitief besluit over dit actief worden genomen.

Als ze besluiten ervoor te gaan, zou de lancering aanzienlijke investeringen vergen, en dit zou ergens in de tweede helft van het decennium gebeuren, richting 2030.

Volgens het rapport waren de twee instellingen het erover eens dat de CBDC “waarschijnlijk in de toekomst nodig zal zijn”, aangezien er voortdurende veranderingen zijn in de manier waarop mensen contant geld en kaarten gebruiken. Daarnaast wenden zowel particulieren als bedrijven zich ook tot stablecoins en cryptomunten.

Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, werd als volgt geciteerd:

“Naarmate de wereld om ons heen en de manier waarop we voor dingen betalen meer gedigitaliseerd wordt, blijft de pleidooi voor een digitaal pond in de toekomst groeien. Een digitaal pond zou een nieuwe manier van betalen bieden, bedrijven helpen, het vertrouwen in geld behouden en betere financiële stabiliteit te beschermen. Er zijn echter een aantal implicaties die bij ons technische werk zorgvuldig zullen moeten worden overwogen. Dit overleg en het verdere werk dat de Bank nu zal doen, zal de basis vormen voor wat een diepgaande beslissing zou zijn voor het land op weg wij gebruiken geld.”

Dat gezegd hebbende, benadrukte de Schatkist nogmaals dat de potentiële CBDC geen crypto-asset zou zijn. Het zou worden uitgegeven en beheerd door de Bank of England, terwijl ook tussenpersonen, zoals consumentenbanken, zouden worden betrokken om de uitgaven te vergemakkelijken.

Ook zal de bank waarschijnlijk het bedrag aan valuta beperken dat een persoon of bedrijf kan aanhouden.

‘Aye’ voor digitaal pond

Er lijkt voldoende steun te zijn voor het digitale pond onder de ambtenaren van het land. De minister van financiële diensten van premier Rishi Sunak, Andrew Griffith, waarschuwde in oktober voor het uitstellen van de CBDC-uitgifte, met het argument dat dit problemen zou kunnen veroorzaken voor de economie van het land.

Bovendien werd kanselier Jeremy Hunt als volgt geciteerd:

“Hoewel contant geld niet meer weg te denken is, zou een digitaal pond uitgegeven en ondersteund door de Bank of England een nieuwe manier van betalen kunnen zijn die vertrouwd, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Daarom willen we eerst onderzoeken wat mogelijk is, terwijl we er altijd voor zorgen we beschermen de financiële stabiliteit.”

Vice-gouverneur van de Bank of England for Financial Stability, Jon Cunliffe, heeft zich ook uitgesproken voor de uitgifte van een CBDC. Vorig jaar zei hij in een rapport dat was opgesteld voor de G20 dat “CBDC’s de mogelijkheid bieden om met een ‘schone lei’ te beginnen”, eraan toevoegend dat ze een kans bieden om “veel van de uitdagingen in de huidige verouderde technologieën en processen te vermijden” verband met grensoverschrijdende betalingen.

De Bank of England zei dat ze meer onderzoek naar het CBDC zou doen, evenals ontwikkelingswerk, en het publiek zou uitnodigen om deel te nemen aan het raadplegingsproces.

Terug in oktober 2021, de Stichting Digitale Pond werd gelanceerd als een onafhankelijk forum ter ondersteuning van de implementatie van een goed ontworpen ecosysteem voor digitale ponden en digitaal geld. De stichting was van plan te werken aan het opzetten van een ecosysteem dat zowel CBDC’s als particulier uitgegeven vormen van digitaal geld omvat, zei het. Projecten zoals Lawine, AantalEn Rimpeling behoorden tot de oorspronkelijke leden van de groep.

Ondertussen, eerder deze maand, zou de Schatkist naar verluidt “ambitieuze plannen uitbrengen om crypto-activaactiviteiten robuust te reguleren” op een lijn met traditionele financiën, maar zei dat het ook tijdelijk zou afstappen van het plan om aandelenachtige standaarden toe te passen op crypto-promoties.

Ook, zoals vorige maand gemeld, de UK’s Nationaal Criminaliteitsbureau begon met het rekruteren van een groep wetshandhavers om cryptomisdrijven te onderzoeken. “De NCCU Crypto-cel zal worden gewijd aan een proactieve cryptocurrency-opdracht met de juiste tools en capaciteiten om zich op Britse onderwerpen te richten, samen met het ondersteunen van collega’s met gespecialiseerd advies en begeleiding, “zei een vacature op de website van de overheid.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending