Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-adressen met een saldo dat niet nul is, bereiken een nieuw record – Zullen nieuwe investeerders de BTC-prijs oppompen?

Gepubliceerd

op

Het aantal Bitcoin-portemonnee-adressen met een niet-nul saldo van ’s werelds eerste, meest populaire en grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bereikte deze week een nieuw record, wat suggereert dat de wereldwijde acceptatie van het Bitcoin-netwerk doorzet ondanks de uitdagende bearmarkt in 2022 en een moeilijke wereldwijde economische vooruitzichten voor 2023.

Volgens gegevens gepresenteerd door crypto-analysebedrijf Glassnode, steeg het aantal Bitcoin-adressen met een niet-nul-saldo op woensdag 8 augustus tot boven de 43,8 miljoen.e van januari voor het eerst. Dat kostte het aantal adressen boven het vorige record dat medio november 2022 werd afgedrukt van 43,76 miljoen.

In november veroorzaakte de ineenstorting van wat voorheen een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld FTX was, waardoor klanten de toegang tot miljarden aan fondsen verloren, een verschuiving naar zelfbewaring van cryptovaluta. Beleggers haastten zich om hun Bitcoin van de beurs te halen, wat destijds een golf van adresnummers veroorzaakte.

Echter, capitulatie toen de prijs van Bitcoin daalde tot nieuwe dieptepunten in 2022 in de nasleep van kriebels over besmetting door het faillissement van FTX, zorgde ervoor dat veel portemonnees al hun Bitcoin kwijtraakten, wat leidde tot een even snelle terugtrekking in niet-nul adresnummers.

Sinds het begin van het jaar is de prijs van Bitcoin met ongeveer 40% gestegen te midden van 1) optimisme voor een betere macro-economische achtergrond in 2023 en 2) meer on-chain en technische tekenen dat de Bitcoin-beermarkt voorbij is om genoeg nieuwe investeerders te lokken terug naar de Bitcoin-markt om het aantal portemonnee-adressen dat niet nul is terug te brengen naar een recordhoogte.

Niet-nul adresgroei aangedreven door komst van kleine investeerders

Volgens Glassnode-gegevens over adrescohorten van Bitcoin-portemonnees, is de meest recente toename van niet-nul adresnummers (niet verrassend) geleid door een toename van portemonnees met een kleine hoeveelheid BTC. Het aantal zogenaamde Shrimp-portemonnees met minder dan 1 BTC bereikte zojuist een nieuw record van meer dan 42,827 miljoen.

Tegelijkertijd is het aantal krab-, vis-, haaien- en whaleadressen met respectievelijk 1-10, 10-1K en meer dan 1K BTC allemaal gestagneerd. Het aantal Crab-, Fish- en Shark-portemonnees was in eerste instantie enorm gestegen in de nasleep van de prijsdaling van Bitcoin na de ineenstorting van de FTX, waarbij grotere investeerders van de gelegenheid gebruik maakten om de dip te kopen.

Er kan dus worden geconcludeerd dat de recente stijging van adresnummers van portemonnees die niet nul zijn, gepaard gaat met een rotatie in Bitcoin-bezit, weg van de grotere investeerders naar kleinere nieuwe investeerders. Grotere investeerders vallen veel vaker in het HODLer-kamp – degenen die hun BTC kopen en er voor een langere periode op zitten, gezien hun sterke geloof in de vooruitzichten van de cryptocurrency.

En er zijn aanwijzingen dat de Bitcoin-markt zich in de beginfase zou kunnen bevinden van een rotatie van HODLers naar nieuwe investeerders – een trend die vaak samenvalt met de geboorte van een nieuwe Bitcoin-bullmarkt.

Rotatie van HODLers naar beginnende nieuwe investeerders – wat dit betekent voor BTC

Glassnode’s Realized HODL Ratio (RHODL), een verhouding van de twee Bitcoin-leeftijdsgroepen, lijkt het dieptepunt te bereiken. De RHODL is een maatstaf voor de verdeling van de Bitcoin-vermogens verdeling tussen ervaren en nieuwere investeerders, berekend door het aantal munten dat 1-2 jaar niet is verplaatst te vergelijken met het aantal munten dat in de afgelopen week is gekocht.

Eind december zakte de RHODL naar het laagste punt sinds de bearmarkt van 2019, maar heeft sindsdien een behoorlijk herstel doorgemaakt. Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, gaan RHODL-rebounds meestal hand in hand met een stijgende Bitcoin-prijs – de RHODL vangt een toename van de vraag naar BTC van nieuwe investeerders op, met een grotere deelname aan de Bitcoin-markt die historisch geassocieerd is met prijsstijgingen op de lange termijn .

Betekent de stijging van portemonnee-adressen die niet nul zijn, dat de Bitcoin-prijs vanaf hier hoger wordt? Nou, niet noodzakelijkerwijs. Niet-nul adresnummers stegen (langzaam) gedurende het grootste deel van 2022 en dit was niet genoeg om de bearmarkt te voorkomen. De vraag van nieuwe dip-buying-investeerders was niet voldoende om prijsdaling te voorkomen als gevolg van de capitulatie van zwakke kortetermijnbeleggers, zoals blijkt uit de toenemende dominantie van oudere munten in de RHODL-ratio.

Om stijgende niet-nul adresnummers een bullish teken te laten zijn, moet het waarschijnlijk ook vergezeld gaan van bewijs dat BTC-rijkdom ook naar nieuwere investeerders draait, wat op dit moment zeker het geval lijkt te zijn.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder
Laat een reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending