Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin Bears Pas op – Nog een andere belangrijke statistiek is het knipperen van een BTC-koopsignaal

Gepubliceerd

op

Bitcoin Bears Pas op - Nog een andere belangrijke statistiek is het knipperen van een BTC-koopsignaal

 

Bitcoin-raket. Bron: Adobe

Een andere belangrijke statistiek is het knipperen van een Bitcoin-koopsignaal. Dat blijkt uit een tweet van de populaire crypto-analist/influencer Mohit Sorout. Volgens Sorout is de zogenaamde DCA Indicator, die hij “de moeder van alle BTC bullish signalen” noemde, pas voor de vierde keer ooit geflitst.

DCA staat voor Dollar Cost Average, een techniek die wordt gebruikt door investeerders in cryptocurrency waarbij ze elke dag een vast bedrag kopen om een ​​gunstige gemiddelde prijs te krijgen. Verdergaand op de exacte parameters van zijn indicator, legt Sorout uit dat de “dagelijkse DCA-indicator de winst/verlies volgt van kopers die hypothetisch een vast $-bedrag aan bitcoin dagelijks kochten gedurende het afgelopen jaar (365 dagen)”.

Bitcoin-markt is teruggekeerd naar winstgevendheid – bullish teken?

Het bullish teken van de DCA-indicator is een ander teken dat de prijsstijging van Bitcoin sinds het begin van het jaar de markt weer winstgevend heeft gemaakt. Dat is belangrijk omdat analisten een terugkeer naar de winstgevendheid van de Bitcoin-markt zien na een langdurige bearmarkt en een periode waarin een groot deel van de markt papierverlies leed als een leidende indicator van een inkomende bullmarkt.

Het signaal van de DCA-indicator komt goed overeen met twee veel gevolgde indicatoren die worden bijgehouden door crypto-analysebedrijf Glassnode. Het 30-daagse Simple Moving Average (SMA) van de Bitcoin Realized Profit-Loss Ratio (RPLR)-indicator kwam afgelopen april aan het begin van de maand voor het eerst boven één uit. Dat betekent dat de Bitcoin-markt een groter deel van de winst (uitgedrukt in USD) realiseert dan verliezen op BTC-verkopen (of, wanneer elke BTC beweegt).

Volgens Glassnode “betekent dit over het algemeen dat verkopers met niet-gerealiseerde verliezen zijn uitgeput en dat er een gezondere instroom van vraag bestaat om winstnemingen op te vangen”. Daarom stuurt deze indicator een bullish teken. Historisch gezien gaat de 30-daagse SMA van de Bitcoin RPLR terug boven 1 na een langdurige periode beneden (zoals in november 2015 en april 2019) een woeste rally in de BTC-prijs.

Evenzo overtrof de Adjusted Spent Output Profit Ration (aSOPR), een indicator die de mate van gerealiseerde winst en verlies weergeeft voor alle munten die op de ketting worden verplaatst, onlangs de 1, wat aangeeft dat de markt winst maakt. Terugkijkend op de afgelopen acht jaar Bitcoin-geschiedenis, was de aSOPR die boven de 1 uitkwam na een langdurige periode daaronder een fantastisch koopsignaal.

Elders geeft een andere indicator voor de winstgevendheid van de markt, gevolgd door CryptoQuant, een ander crypto-analysebedrijf, voor het eerst sinds 2019 een definitief koopsignaal af.

Voeg de DCA-indicator toe aan een waslijst met bullish signalen

De DCA-indicator is de nieuwste in een groeiende waslijst van populaire on-chain en technische statistieken om een ​​bullish signaal af te geven. De bovenstaande twee Glassnode-indicatoren worden door het cryptocurrency-bedrijf gebruikt in hun populaire “Recovering from a Bitcoin Bear”-dashboard, dat de analisten van het crypto-bedrijf gebruiken om te peilen of Bitcoin bezig is met de overgang van een bearmarkt naar een bullmarkt op langere termijn. markt.

Het dashboard houdt acht indicatoren bij om vast te stellen of Bitcoin boven de belangrijkste prijsmodellen handelt, of het momentum van het netwerkgebruik al dan niet toeneemt, of de marktwinstgevendheid terugkeert en of de balans van de in USD luidende Bitcoin-rijkdom in het voordeel is van de HODLers op de lange termijn. Zoals besproken in een recent artikel, knipperen momenteel zeven van de acht van deze indicatoren groen en de laatste achtste zou binnenkort ook een bullish signaal kunnen afgeven.

Met betrekking tot waar Bitcoin wordt verhandeld versus de belangrijkste prijsmodellen, steeg BTC dit jaar boven zijn 200-daagse voortschrijdend gemiddelde en gerealiseerde prijs, die beide net onder de $ 20.000 liggen, een dubbel bullish teken op technisch vlak. Een ander recent technisch koopsignaal dat de bulls enthousiast maakte, was dat Bitcoin pas zijn zevende “gouden kruis” beleefde in de afgelopen 10 jaar. Elders steeg het aantal Bitcoin-portemonneeadressen met een saldo dat niet gelijk is aan nul onlangs naar een nieuw record, een teken dat er nieuwe investeerders binnenstromen.

Andere on-chain indicatoren die door Glassnode worden bijgehouden, zoals het reserverisico van Bitcoin, zoals besproken in dit recente artikel, en de MVRV-Z-score, die “marktwaarde en gerealiseerde waarde vergelijkt om te beoordelen wanneer een actief overgewaardeerd of ondergewaardeerd is”, schreeuwen ook bull signalen. Laatstgenoemde herstelde zich onlangs weer boven nul na een langdurige periode beneden, wat historisch gezien het geval was bij het begin van bullmarkten.

Ondertussen putten bulls ook troost uit de analyse van de marktcycli die ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie historisch heeft gevolgd. Begin januari identificeerde het crypto-gerichte Twitter-account @CryptoHornHairs dat Bitcoin bijna precies het pad volgt van een ongeveer vierjarige marktcyclus die nu al meer dan acht jaar perfect wordt gerespecteerd.

Elders stuurt een algemeen gevolgd Bitcoin-prijsmodel een soortgelijk verhaal. Volgens het Bitcoin Stock-to-Flow-prijsmodel duurt de Bitcoin-marktcyclus ongeveer vier jaar, waarbij de prijzen doorgaans ergens in de buurt van het midden van de vierjarige kloof tussen “halvings” komen – de Bitcoin-halvering is een vierjaarlijks fenomeen waar de mijnbeloning wordt gehalveerd, waardoor de Bitcoin-inflatie wordt vertraagd. Prijsgeschiedenis uit het verleden suggereert dat de volgende grote stijging van Bitcoin zal komen na de volgende halvering in 2024.

Gezien al het bovenstaande zou het misschien geen verrassing moeten zijn dat Bitcoin macro-economische tegenwind blijft trotseren, zoals de recente stijging van de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatierendementen, gedreven door een opbouw van verkrappende verwachtingen van de Fed in de nasleep van recente agressieve mededelingen van beleidsmakers naar aanleiding van de reeks supersterke Amerikaanse cijfers van deze maand.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending