Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin “Gouden Kruis” bevestigd – Wat nu voor de BTC-prijs?

Gepubliceerd

op

Bitcoin “Golden Cross” Confirmed – What Next for BTC Price?

Er heeft zich zojuist een belangrijke technische gebeurtenis voorgedaan op de Bitcoin-markt. Voor het eerst in meer dan een jaar is de 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van Bitcoin, nu op $19.825, zojuist verplaatst naar het noorden van zijn 200-daagse SMA, nu op $19.723. Wanneer de 50-daagse SMA boven de 200-daagse SMA komt, noemen technici dit een “gouden kruis” – een teken dat er een betekenisvolle positieve verschuiving in het marktmomentum heeft plaatsgevonden. Het gouden kruis van dinsdag is pas de zevende van Bitcoin in de afgelopen 10 jaar.

Sommige analisten zien een gouden kruis als een koopsignaal, of nemen het op zijn minst op in de reeks technische en andere indicatoren die ze volgen bij het nemen van handelsbeslissingen. Zowel de 50- als de 200-daagse SMA’s worden algemeen gevolgd door investeerders, vandaar dat een gouden kruis mogelijk kan leiden tot een hogere koopdruk op de Bitcoin-markt, mocht het meer kopers aanmoedigen om de markt te betreden.

Wat nu voor Bitcoin na het Gouden Kruis?

Nu het gouden kruis bevestigd is, vragen veel beleggers zich af of dit een goed koopsignaal is. Niet noodzakelijk. Zoals besproken in een recent artikel, hebben gouden kruizen een gemengde geschiedenis van succes als een Bitcoin-koopsignaal.

Als u Bitcoin had gekocht op het moment van elk van de laatste zeven Golden Cross-evenementen en deze 90 dagen had vastgehouden, zou u uw investering vier van de zeven keer hebben verdiend. De marge van deze winsten zou enorm hebben gevarieerd tussen 10-80%. Een van de zeven keer zou je na 90 dagen plat zijn geweest, en twee keer zou je down zijn geweest (met 20% en 45%).

Als je 365 dagen zou hebben vastgehouden, zou je vijf van de zeven keer zijn opgestaan. Nogmaals, de omvang van de winst over deze periode varieert enorm van 25% tot 400%. De twee keren dat u na 365 dagen down zou zijn geweest, vielen samen met de meedogenloze bearmarkten van 2014 tot begin 2015 en van eind 2021 tot eind 2022.

Als u het koopsignaal aanpast en alleen koopt wanneer een gouden kruis plaatsvindt nadat de 50-daagse SMA gedurende een langere periode onder de 200-daagse SMA is geweest (dwz na een Bitcoin-bearmarkt, niet tijdens een woelige bullmarkt), de resultaten zijn aantoonbaar meer bullish. Als u 365 dagen na de gouden cross-evenementen van juli 2015, oktober 2015 en april 2019 hebt gekocht en vastgehouden, zou u respectievelijk (ongeveer) 130, 120 en 25% hebben geretourneerd.

Net als bij deze bovengenoemde gelegenheden vond het laatste gouden kruis plaats nadat de 50-daagse SMA gedurende een langere periode onder de 200-daagse SMA was geweest. Gezien het historische precedent is een winst van 100% in het volgende jaar haalbaar. Met andere woorden, we zouden gemakkelijk kunnen praten over Bitcoin die begin 2024 de $ 40.000 bereikt.

Bitcoin ziet ook wekelijks Death Cross, maar Bottom zou wel eens binnen kunnen zijn?

Wat de zaken nog ingewikkelder maakt, is dat Bitcoin zojuist zijn allereerste “doodskruis” op de wekelijkse kandelaars heeft gezien. Meer specifiek is de 50-Week SMA voor het eerst in de geschiedenis van de cryptocurrency onder de 200-Week SMA gegaan, een signaal waar de Bitcoin Bears zich zeker aan zullen vastklampen.

Dat is echter slechts één bearish signaal tegen een groeiende lijst van bullish signalen. Zoals ook besproken in een recent artikel, knipperen zeven van de acht technische en on-chain-indicatoren die worden bijgehouden door analisten van crypto-analysebedrijf Glassnode in hun “Recovering from a Bitcoin Bear”-dashboard dat de bodem erin zit. Afzonderlijk, nog een sleutel op- ketenindicator gevolgd door crypto-analysebedrijf CryptoQuant genaamd de Profit and Loss (PnL) Index heeft zojuist voor het eerst sinds 2019 een definitief koopsignaal afgegeven.

Positieve on-chain en technische tekenen komen naarmate de acceptatie van Bitcoin door de bredere bevolking voortduurt, waarbij het aantal portemonnee-adressen die niet nul zijn, waarschijnlijk binnenkort een nieuw record zal bereiken. Ondertussen analyse van de langetermijnmarktcyclus van Bitcoin, zoals een recente thread van @CryptoHornHairs en volgens het stock-to-flow-prijsmodel van Bitcoin, suggereren de cryptocurrency zich waarschijnlijk in de vroege stadia van een meerjarige bullmarkt.

Een bedreiging voor het bull-verhaal is als de Amerikaanse Federal Reserve wordt gedwongen om rentetarieven hoger te nemen dan de markten momenteel prijzen voor 2023. Markten gokken momenteel op nog een paar renteverhogingen tot rond, of iets meer dan 5,0%, vóór renteverlagingen laat in het jaar aankomen. Maar zoals Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdag waarschuwde, zou meer verkrapping nodig kunnen zijn als de Amerikaanse banenmarkt zo sterk blijft als de laatste tijd. We hebben het echter nog steeds alleen over een mogelijke extra renteverhoging van 100 basispunten dit jaar, veel minder dan de meer dan 400 basispunten aan verkrapping in 2022.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending