Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin houdt bijna $ 25.000 vast ondanks de daling van niet-nul-saldoadressen – dit is waar BTC naartoe zou kunnen gaan

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

Bitcoin bleef maandag dicht bij de jaarlijkse hoogtepunten net onder de $ 25.000, met ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ongeveer 2,0% hoger op de dag nadat hij sterk herstelde van een korte dip terug onder $ 24.000 eerder in de sessie. Het herstel van Bitcoin van de $ 21.000 vorige week en de aanhoudende veerkracht heeft veel analisten verrast.

Velen voorspelden een verlenging van de recente terugval vanaf jaarhoogtepunten, gezien de aanhoudende kracht van de Amerikaanse dollar, de stijging van de Amerikaanse rendementen en de neerwaartse trend van de Amerikaanse aandelen toen handelaren de aanscherpende weddenschappen van de Fed opdreven, en maakten zich zorgen over een escalerend optreden van de Amerikaanse regelgeving tegen cryptovaluta. bedrijven. Dat pessimisme zorgde ervoor dat Bitcoin vorige week leed onder een aanzienlijke uitstroom van investeerders, volgens het laatste CoinShares wekelijkse fondsenstroomrapport.

Volgens het rapport zagen Bitcoin investeringsproducten een uitstroom van net geen $ 25 miljoen, waardoor de maandelijkse stromen op een negatieve $ 5,1 miljoen kwamen. Ondertussen zag vorige week ook een gestage daling van het aantal portemonnee-adressen op het netwerk met een saldo dat niet gelijk is aan nul. Volgens gegevens gepresenteerd door crypto-analysebedrijf Glassnode, daalde het aantal niet-nul balansadressen van een recordhoogte van 44,226 miljoen op woensdag tot iets minder dan 44 miljoen op zondag.

Dat betekende een daling van ongeveer 140.000 in de week, met dalingen in de belangrijkste adrescohorten. Adressen die ten minste 0,1 BTC bevatten, daalden van een recordhoogte van ongeveer 4,231 miljoen op dinsdag tot ongeveer 4,225 miljoen op zondag. Ondertussen daalde het aantal adressen met minstens 1 BTC tussen dinsdag en zondag tot ongeveer 1.500.

Uitstromen van Bitcoin-investeringsproducten vinden normaal gesproken plaats tijdens periodes van verergerde verkoop en neerwaartse druk op de BTC-prijs. Dalende portemonnee-adresnummers die niet nul zijn, komen normaal gesproken ook voor op momenten dat de BTC-prijs daalt, waarbij kleine beleggers vermoedelijk capituleren. Desondanks eindigde Bitcoin de week nog steeds met meer dan 11% en op het huidige niveau van $ 24.700 is het ongeveer 7% gestegen ten opzichte van de maand.

De veerkracht van Bitcoin in het licht van deze tegenwind suggereert dat de vraag sterk genoeg blijft om de up-sell-druk op te vangen van investeerders die geld willen verdienen na de positieve prijsstijging van dit jaar. Ter referentie: Bitcoin is momenteel net geen 50% hoger dan het jaar.

Maar het momentum van het nieuwe adres blijft positief

Analisten zullen waarschijnlijk niet al te veel lezen over de recente daling van niet-nul balansadressen, aangezien dit nooit gewoon de hele tijd in een rechte lijn omhoog gaat, zelfs niet als de prijs van Bitcoin goed presteert, zoals recentelijk.

De New Address Momentum-indicator van Glassnode, die de 30 en 365-daagse voortschrijdende gemiddelden (DMA) van nieuwe adressen bijhoudt (waardoor een hoger overtuigingssignaal wordt gegeven) blijft suggereren dat de adrestrend in het Bitcoin-netwerk positief blijft.

De 30DMA van nieuwe adressen overschreed begin Q4 2022 de 365DMA en is sindsdien blijven stijgen. “Een gezonde netwerkacceptatie wordt vaak gekenmerkt door een stijging van het aantal dagelijks actieve gebruikers, meer transactiedoorvoer en een grotere vraag naar blokruimte (en vice versa)”, legt Glassnode uit.

Wanneer de maandelijkse (30DMA) hoger is dan de jaarlijkse (365DMA), “duidt dit op een uitbreiding van on-chain-activiteit, typerend voor het verbeteren van de netwerkfundamentals en groeiend netwerkgebruik”. Als gevolg hiervan is het misschien niet verrassend om te zien dat Bitcoin-bullmarkten vaak samenvallen met periodes waarin de 30 DMA van nieuwe adressen zowel stijgt als boven de 365 DMA ligt, wat nu het geval is.

Dit is waar de BTC-prijs naartoe zou kunnen gaan

Sommige analisten hebben de recente sterke prestaties van Bitcoin in het licht van de Amerikaanse regelgeving en macro-economische zorgen toegeschreven aan optimisme over de recente ontwikkelingen in Azië. Namelijk, sinds China vorig jaar is afgeweken van zijn controversiële en economisch verstikkende zero Covid-19-beleid, heeft het dit jaar liquiditeit in zijn financiële markten gepompt. De PBoC heeft zojuist een enorme 835 miljard CNY via reverse repo’s in haar banksysteem geïnjecteerd, de grootste stap in meer dan een jaar.

En mensen raken niet alleen enthousiast over de versoepeling van de liquiditeitsvoorwaarden in Azië. Hong Kong heeft openlijk de wens uitgesproken om een ​​wereldwijde crypto-hub te worden en heeft maandag nieuwe wetgeving voorgesteld die kleine beleggers in staat zou stellen blue chip-cryptocurrencies te verhandelen op gelicentieerde beurzen. Dat staat in schril contrast met China, waar alle crypto-investeringen in de detailhandel verboden zijn.

Analisten hebben getheoretiseerd dat China Hong Kong gebruikt als petrischaaltje om met crypto te experimenteren, voordat het mogelijk zijn eigen verbod versoepelt. In de tussentijd zou Hong Kong kunnen fungeren als toegangspoort voor Chinees kapitaal om de wereldwijde cryptomarkten te betreden. “Mijn werkscriptie atm (op dit moment) is dat de volgende bull run in het oosten gaat beginnen”, verkondigde mede-oprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, dit weekend op Twitter.

De versoepeling van de liquiditeitsvoorwaarden in Azië en de hoop dat de versoepeling van de regelgeving in Hongkong de Chinese instroom in crypto zal vergemakkelijken, kunnen de prijzen in de komende dagen en weken blijven dempen, zelfs als komende Amerikaanse macrogegevens wijzen op een nog steeds hete economie, mogelijk resulterend in een verdere opvoering van verkrappende weddenschappen van de Fed.

Kijkend naar BTC/USD op de vier uur durende kandelaars, lijkt de cryptocurrency een stijgende driehoek te vormen. Deze duiden doorgaans op een opbouw van koopdruk en vormen zich vaak voorafgaand aan een bullish breakout. Als Bitcoin boven de weerstand in de lage $25.000 zou breken, zou het pad naar een snelle rally richting $28.000 (het dieptepunt eind mei 2022) worden ontgrendeld. Dat zou een stijging van meer dan 13% betekenen ten opzichte van het huidige niveau, en zou de winst van Bitcoin dit jaar naar bijna 7,0% brengen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending