Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin Markt realiseerde voor het eerst in meer dan twee weken on-chain verliezen – wat dit betekent voor de BTC-prijs

Gepubliceerd

op

Bitcoin nieuws
Bitcoin op een computer. Bron: Adobe

De verhouding tussen alle Bitcoins die met winst en verlies werden verplaatst, zakte op donderdag 9 voor het eerst in meer dan twee weken onder de 1.e van februari, volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode. De zogenaamde Bitcoin Realized Profit/Loss Ratio daalde tot 0,9189 toen de prijs van Bitcoin zakte naar een nieuw dieptepunt in bijna drie weken onder de $22.000, te midden van zorgen over 1) een hardhandig optreden in de VS dat voorlopig gericht is op in de VS gevestigde crypto-staking-serviceproviders , maar zou zich snel kunnen verspreiden naar andere delen van de sector en 2) zorgen dat de Fed dit jaar de rente meer zal verhogen dan verwacht.

Dat betekent dat de Bitcoin-markt op donderdag een groter deel van de in USD luidende verliezen dan winsten realiseerde. Voorafgaand aan de eendaagse daling van 5% op donderdag had Bitcoin al 5% teruggetrokken ten opzichte van zijn eerdere maandelijkse hoogtepunten in de $ 24.000, maar de gerealiseerde winst/verlies-ratio was positief gebleven. Dat gaf aan dat de keerzijde waarschijnlijk het gevolg was van winstneming door degenen die eerder dit jaar hadden gekocht, voorafgaand aan/tijdens de grote aanloop van Bitcoin.

De gerealiseerde winst/verlies-ratio die donderdag negatief werd, suggereert echter dat een groter deel van de verkoopdruk waarschijnlijk het gevolg was van het feit dat traders die de afgelopen weken long waren gegaan, werden tegengehouden. Gegevens over toekomstige liquidatie van posities van crypto-derivatenanalysebedrijf Coinglass schetsen een vergelijkbaar beeld. De liquidaties van Bitcoin-longposities bereikten donderdag hun hoogste niveau in meer dan drie maanden met $ 64,6 miljoen.

Wat nu voor BTC?

Naarmate de week ten einde loopt, consolideert de Bitcoin-prijs zich nu net boven het belangrijkste $ 21.500-weerstands-omgeslagen-ondersteuningsgebied en handelaren vragen zich af of alle kortetermijnbeleggers met “zwakke handen” zijn weggevaagd. Iedereen die zijn stop in de lage $ 22.000 heeft geplaatst, is nu zeker verdwenen.

Maar zelfs als het grootste deel van de kortetermijnspeculanten die halverwege $ 22.000 en meer kochten, nu uit de markt zijn, zou het nemen van winst door degenen die eerder dit jaar onder $ 20.000 kochten, nog steeds op de prijzen kunnen drukken. Als de prijs van Bitcoin dit weekend/volgende week blijft dalen, maar de gerealiseerde winst/verlies-ratio weer boven de 1,0 komt, zou dat betekenen dat er meer winst wordt genomen door dit cohort.

Dat zou aantoonbaar als een bearish signaal kunnen worden opgevat, aangezien het een blijk van twijfel is bij potentiële houders op langere termijn over de duurzaamheid van de rally van 2023. Maar voorlopig zouden Bitcoin-bulls niet in paniek moeten raken. Coinglass-gegevens laten zien dat er ondanks de daling van donderdag geen verschuiving is opgetreden in de financieringspercentages van Bitcoin, die bescheiden positief blijven. Volgens Coinglass “suggereren positieve financieringspercentages dat speculanten bullish zijn en longhandelaren financiering betalen aan shorthandelaren”.

Hoewel de optiemarkten in de loop van de komende zeven dagen zijn verschoven naar een positie voor een licht verhoogd risico op een neerwaartse trend op korte termijn, blijven veel traders erop vertrouwen dat de laatste terugval niet het begin is van een terugval naar de dieptepunten van 2022. Optiemarkten geven inderdaad nog steeds positieve signalen af ​​met betrekking tot de vooruitzichten van Bitcoin op langere termijn, zoals blijkt uit het feit dat de 180-daagse 25% delta-skew van Bitcoin boven nul blijft en dicht bij recente hoogtepunten ligt.

Gezien de groeiende lijst van on-chain en technische indicatoren die nu allemaal schreeuwen dat de bearmarkt van 2022 waarschijnlijk voorbij is, en het feit dat, zelfs als de Fed een paar extra renteverhogingen doorvoert, het einde van de verkrapping nog steeds aanhoudt in zicht, blijft het zinvol om een ​​positieve tendens voor het jaar te verwachten. Maar als de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex van volgende week een opwaartse verrassing opleveren, zou Bitcoin zeker wat meer pijn op korte termijn kunnen krijgen.

Een dip naar niveaus onder de $ 20.000 zou op de kaart kunnen staan, wat waarschijnlijk een nieuwe stop-run zou veroorzaken voor kortetermijnspeculanten die long gingen in het bevoorradingsgebied van $ 20.500 – $ 21.500. Verwacht echter dat dip-kopers reikhalzend uitkijken naar een flinke hoeveelheid Bitcoin als het zijn voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen en de gerealiseerde prijs nadert, die beide in het gebied van $ 19.700/800 liggen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending