Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin naar $20.000 Volgende? Dit is wat optiemarkten zeggen over de BTC-prijsvooruitzichten

Gepubliceerd

op

Bitcoin naar sub-$20.000 Volgende?  Dit is wat optiemarkten zeggen over de BTC-prijsvooruitzichten

Bitcoin-logo in een storm

Cryptocurrency-markten zijn dinsdag samen met de Amerikaanse aandelenkoersen gezakt, terwijl de Amerikaanse opbrengsten en de Amerikaanse dollar stijgen in de nasleep van havikachtig commentaar van de Amerikaanse Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell op de eerste dag van zijn halfjaarlijkse getuigenis voor het Amerikaanse Congres op dinsdag.

Powell waarschuwde dat de Fed de rente hoger en in een sneller tempo zou kunnen verhogen dan eerder werd gesignaleerd. Analisten interpreteerden de opmerkingen van Powell als een opening naar een mogelijke renteverhoging van 50 basispunten tijdens de beleidsvergadering van deze maand.

Bitcoin handelde voor het laatst net boven de $22.000 na de eerste dip onder dat niveau sinds half februari eerder in de sessie en was voor het laatst ongeveer 1,5% lager op de dag. Technici wezen erop dat de daling van dinsdag betekent dat Bitcoin nu onder een opwaartse trend is gebroken die sinds half januari in het spel was, waardoor de deur werd geopend voor een mogelijke hertest van de dieptepunten van februari in de $ 23.000 en misschien zelfs de 18e Laagste punt in januari in de $ 20.300.

Zeker, de 14-daagse Relative Strength Index (RSI) suggereert dat er voldoende ruimte is voor verdere neergang voordat Bitcoin het punt bereikt dat het oververkocht wordt. De RSI van Bitcoin was voor het laatst rond de 40, met een score onder de 30 die werd gezien als een teken dat de marktomstandigheden overdreven bearish zijn geworden.

Sommige beren denken dat een hertest van het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde en de gerealiseerde prijs van Bitcoin (de gemiddelde prijs waartegen elke Bitcoin voor het laatst op de blockchain bewoog) in de $19.700-800 regio een mogelijkheid is. Crypto-futures handelaren lijken zeker bearish te zijn geworden, waarbij de financieringspercentages van de futures-marge de afgelopen dagen negatief zijn geworden in een mate die sinds begin januari niet meer is voorgekomen.

De Amerikaanse rentetarieven die hoger stijgen en in een sneller tempo dan eerder werd gesignaleerd, zoals Powell waarschuwde dat het een mogelijkheid was, hangt af van hoe populair de komende Amerikaanse economische gegevens zijn. Cryptohandelaren zullen nu zenuwachtig de Amerikaanse banengegevens van deze week in de gaten houden, in de hoop dat de gegevens niet een al te sterke arbeidsmarkt onthullen. De huidige sterker dan verwachte Amerikaanse arbeidsmarkt wordt gezien als een uitdaging voor de Fed, die probeert de inflatie onder controle te krijgen.

Als de banengegevens aan de sterke kant uitkomen, zou dit kunnen leiden tot een verdere neerwaartse trend in crypto, aangezien handelaren later deze maand meer inzetten op een renteverhoging van 50 basispunten door de Fed. Dat zou het sentiment in de cryptomarkt waarschijnlijk verslechteren.

Optiemarkten nog steeds optimistisch over volatiliteitsrisico’s

Ondanks de bezorgdheid dat een verdere agressieve herprijzing van de verkrappingsverwachtingen van de Fed zou kunnen leiden tot nieuwe volatiliteit op de cryptocurrency-markt, blijven de Bitcoin-optiemarkten aangeven dat de prijsrisico’s beperkt blijven. Deribit’s Bitcoin Volatility Index (DVOL) bleef bijvoorbeeld ongewijzigd op 51 op dinsdag, nog steeds niet ver boven de laagterecords van januari van 42, volgens gegevens gepresenteerd door The Block. Deribit is de dominante beurs voor cryptocurrency-derivaten.

Ondertussen blijft de delta-scheefheid van 25% van Bitcoin-opties die over 7, 30, 60, 90 en 180 dagen vervallen ook grotendeels zijwaarts gaan, binnen recente bereiken en voor het grootste deel nog steeds vrij dicht bij nul, wat wijst op een redelijk neutrale markt positionering vooringenomenheid. Eerlijk gezegd is de 25% delta skew voor kortere vervaldagen zoals de 7 en 30 dagen lichtjes negatief rond -1,5, terwijl de 180 dagen rond de 2,4 ligt, wat impliceert dat de markt iets optimistischer is op de middellange termijn. Bitcoin-prijsvooruitzichten op de lange termijn dan op de korte termijn.

De scheefheid van 25% delta-opties is een in de volksmond gecontroleerde proxy voor de mate waarin handelsdesks te veel of te weinig in rekening brengen voor opwaartse of neerwaartse bescherming via de put- en callopties die ze aan investeerders verkopen. Putopties geven een belegger het recht maar niet de verplichting om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te verkopen, terwijl een calloptie een belegger het recht maar niet de verplichting geeft om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen.

Een scheefheid van 25% delta-opties boven 0 suggereert dat bureaus meer vragen voor gelijkwaardige call-opties versus puts. Dit impliceert dat er een sterkere vraag is naar calls versus puts, wat kan worden geïnterpreteerd als een bullish teken, aangezien investeerders meer geneigd zijn om bescherming te krijgen tegen (of in te zetten op) een stijging van de prijzen.

Optiemarkten geven een signaal af dat een grote ineenstorting van de prijzen op korte termijn onwaarschijnlijk is. Dat zou kunnen suggereren dat Bitcoin een sterke dip-buying-interesse zal vinden als/wanneer het belangrijke ondersteuningsgebieden opnieuw test, zoals rond de $21.400, in de $20.300 of in het $19.700-800 gebied.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending