Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin om het begrip van de mensheid van economie te transformeren?

Gepubliceerd

op

Bitcoin om het begrip van de mensheid van economie te transformeren

Veel revolutionaire technologieën hebben een diepgaande invloed gehad op het begrip van de mensheid van de wereld.

Het succes van de eerste computers in het begin van de 20e eeuw dwong mensen te begrijpen dat de wereld berekenbaar was. De eerste stoommachines in de 18e eeuw dwongen mensen de dynamiek van werk en hitte te begrijpen.

Bitcoin zal een vergelijkbare rol spelen met betrekking tot het begrip van de mensheid van economie.

Er zijn bijvoorbeeld veel economische denkrichtingen die beweren dat staatloos geld onmogelijk is. Dergelijke scholen hebben ook de neiging te beweren dat het creëren van nieuw geld uit het niets gunstig is voor de economie.

Het begrijpen van Bitcoin houdt noodzakelijkerwijs in dat u de aard van geld zelf begrijpt en wat zijn werkelijke rol in de economie is. De opkomst van een Bitcoin (BTC)-standaard zal een revolutie teweegbrengen in het begrip van de mensheid van economie.

Onmogelijke economie

In het begin van de 20e eeuw ontwikkelde de econoom John Maynard Keynes een macro-economische theorie die we nu ‘keynesianisme’ noemen.

De beruchte beurscrash van 1929 weerhield Keynes ervan dat het vrijemarktkapitalisme dergelijke economische catastrofes niet kon voorkomen, en hij begon de aard van de economie opnieuw vorm te geven door te beweren dat de vraag in plaats van te leveren is de motor van economische groei.

Keynes stelde dat als de totale vraag het aanbod bepaalt, daaruit volgt dat de totale bestedingen zowel de productie van goederen als de werkgelegenheid bepalen.

Aangezien volgens Keynes de vraag het aanbod stimuleert, volgt hieruit dat regeringen een economie uit een recessie kunnen halen door de vraag te stimuleren. Ze zouden dit kunnen doen door middel van tekortuitgaven en/of het verlagen van de rentetarieven.

Er zijn een aantal problemen met zowel de economische theorie van Keynes als zijn voorschriften, maar de mechanica van Bitcoin is in tegenspraak met het principe van Keynes dat vraag het aanbod aandrijft.

In de wetenschap is een enkel tegenstrijdig voorbeeld voldoende om een ​​theorie te weerleggen – So het is met Bitcoin en Keynesiaanse economie.

Het leveringsschema van Bitcoin wordt niet gedreven door de vraag. Integendeel, het aantal Bitcoins dat in omloop is, is vooraf bepaald door wiskunde en code. Ongeveer elke 10 minuten wordt er een nieuw blok toegevoegd aan de blockchain van Bitcoin.

Bij elk nieuw blok wordt er een vast aantal Bitcoins aan de voorraad toegevoegd. Voor elke 210.000 blokken wordt deze toevoeging met een factor twee verminderd. Op dit moment is de ‘blokbeloning’ bijvoorbeeld 6,25 BTC.

Rond 18 maart 2024 zal de volgende ‘halvering’ plaatsvinden, en elk nieuw blok zal komen met slechts 6,25 BTC gedeeld door 2, wat gelijk is aan 3,125 BTC. Deze hele cyclus gaat door totdat er 21.000.000 Bitcoins in omloop zijn.

Het maakt niet uit hoeveel mensen Bitcoin vragen. De hierboven beschreven cyclus gaat door, volkomen onverschillig voor onze relatie met het digitale activum.

Het is geen toeval dat Paul Krugman, een van de belangrijkste keynesiaanse economen van dit moment, crypto (lees: Bitcoin) beschrijft als “geen backstop, geen band met de realiteit” en dat “Bitcoin inspeelt op een fantasie van zelfvoorzienend individualisme… onaangetast door instellingen zoals overheden of banken.”

Het is begrijpelijk waarom Krugman en andere Keynesianen een hekel hebben aan Bitcoin het succes ervan zou een dodelijke slag toebrengen aan hun hele economische theorie. Niet alleen dat, maar ook Bitcoin maakt hun politieke voorschriften veel moeilijker te implementeren.

Overheden kunnen Bitcoin niet in het leven roepen om liquiditeit in de markt te injecteren. Zo bedreigt Bitcoin het levensonderhoud van Keynesianen.

MMT (moderne monetaire theorie) kan het beste worden begrepen als een liefhebber neef van het keynesianisme. MMT is onlangs op de voorgrond getreden, toen regeringen een rechtvaardiging zochten voor verhoogde uitgaven tijdens de wereldwijde Covid-19-pandemie.

In de kern beweert MMT dat “er geen financiële beperking is op overheidsuitgaven zolang een land een soevereine uitgever van valuta is en de waarde van zijn valuta niet koppelt aan een andere valuta.”

In de huidige politieke orde verleent MMT de Verenigde Staten het recht om onbeperkt nieuw geld te drukken. Nogmaals, een Bitcoin-standaard zal dit volkomen onmogelijk maken. Degenen die nog steeds pleiten voor MMT op een Bitcoin-standaard zullen lijken op platte-aarders die ons vertellen dat we niet rond de wereld kunnen zeilen.

Afgezien van bepaalde economische theorieën, wordt het idee dat de overheid moet bepalen welke valuta mensen mogen gebruiken, algemeen aanvaard. Hoe populairder Bitcoin wordt, hoe meer het bestaan ​​ervan dient als kritiek op dat idee.

De cognitieve dissonantie zal voor elk individu op verschillende momenten zijn breekpunt bereiken. Een voor een zal het traject van Bitcoin naar het volgende wereldwijde gereserveerde actief de valse economische vooronderstellingen van mensen vernietigen.

Het economisch ontwaken

Als mensen de fouten in hun wereldbeeld beseffen, zullen velen niet stoppen bij geld. Ze zouden kunnen denken: ‘Als ik het mis had dat de overheid geld moet controleren, over welke andere veronderstellingen had ik het dan mis? Is de overheid nodig om gezondheidszorg, liefdadigheid en zelfs rechtbanken te bieden?”

Ze zullen economische theorieën zoeken die in overeenstemming zijn met hun nieuwe ontdekkingen.

Ze zullen niet langer bezwijken voor wat ze nu zien als propaganda degenen die er een gevestigd belang bij hebben om u te laten denken dat we geen functioneel geld kunnen hebben zonder tussenkomst van de overheid.

Deze nieuwsgierige zielen kunnen de Oostenrijkse economie tegenkomen, een theorie over hoe mensen doelbewust handelen in een wereld met schaarse middelen. Ze zullen de regressiestelling van Mises ontdekken – een volkomen verstandige verklaring van hoe geld kan ontstaan ​​zonder controle van bovenaf.

Vóór Bitcoin hebben ze misschien de spot gedreven met een dergelijke uitleg. Maar nu Bitcoin de plausibiliteit van staatloos geld heeft aangetoond, wijzen ze dergelijke verklaringen voor het ontstaan ​​van geld niet zo snel af.

En als ze de regressiestelling accepteren, is er geen reden waarom ze daar zouden stoppen. Ze vragen zich misschien af ​​hoe de prijzen in het algemeen tot stand komen. Ze kunnen ontdekken dat, volgens dezelfde economische theorie die hen de regressiestelling gaf, prijzen niet willekeurig zijn.

Prijsopdrijving is tenslotte geen slechte zaak wanneer de vraag piekt, stijgen de prijzen noodzakelijkerwijs als reactie daarop. Evenzo zijn bedrijven niet hebzuchtiger dan welke andere entiteit dan ook. In een vrije markt verdienen ze alleen winst door goederen en diensten te leveren die klanten willen kopen.

Ze realiseren zich misschien dat ook de rentetarieven niet willekeurig zijn, maar eerder de prijs zijn van het lenen van geld. En dit leidt tot de meest gewichtige realisatie van allemaal dat het met geweld verlagen van de rentetarieven de oorzaak is van de boom-and-bust-cyclus.

Dus, in tegenstelling tot de ideeën van Keynesianen, haalt overheidsinterventie in rentetarieven ons niet uit een recessie, maar schept het juist de voorwaarden voor een nieuwe.

Een dergelijk economisch ontwaken vindt elke dag plaats, overal ter wereld. Bitcoin is meer dan een onvergankelijk wereldwijd bezit. Het is een economische leraar een die ons van de Keynesiaanse donkere middeleeuwen naar een Oostenrijkse gouden eeuw zal trekken.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending