Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin Prijs en Ethereum Voorspelling: BTC stijgt richting $24K

Gepubliceerd

op

Bitcoin Prijs en Ethereum

 

Crypto nieuws – De prijs van Bitcoin is gestegen naar $ 24.500 en velen vragen zich af hoe ver het kan gaan. Tegelijkertijd is de waarde van Ethereum gestegen, zij het in een langzamer tempo dan die van Bitcoin. In dit artikel bekijken we hoe beide cryptocurrencies het nu doen en proberen we te voorspellen hoe ze het in de toekomst zouden kunnen doen.

De crypto-initiatieven van Hong Kong leiden ertoe dat Bitcoin de hoogtepunten van 8 maanden doorbreekt

Tegenwoordig hebben de cryptocurrency-markten een aanzienlijke waardestijging doorgemaakt, grotendeels als gevolg van positief nieuws uit Hong Kong. Het Aziatische financiële centrum heeft aangekondigd dat het zijn deuren zal openen voor digitale activa en investeerders, met plannen om een ​​toonaangevende crypto-hub in de regio te worden.

Vanaf juni van dit jaar is het kopen, verkopen en verhandelen van crypto volledig legaal voor alle inwoners van Hongkong, inclusief instellingen op het Chinese vasteland.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot een positieve reactie van de markten, met prijzen die in slechts één dag tijd met maar liefst 9% zijn gestegen. Het besluit van Hong Kong om digitale activa te omarmen, betekent dat geld uit China nu gemakkelijk terug kan vloeien naar de cryptomarkten, ondanks het verbod op crypto voor particulieren in het land.

Deze ontwikkelingen komen voort uit een aankondiging in januari van Paul Chan, de financiële secretaris van Hong Kong, waarin hij verklaarde dat de stad ernaar streeft een crypto-hub te worden met een sterk regelgevend kader.

Mike Novogratz Bullish over Bitcoin, voorspelt dat het dit kwartaal $ 30.000 zou kunnen bereiken

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, heeft zijn overtuiging uitgesproken dat de Bitcoin-prijzen eind maart $30.000 zullen bereiken. Tijdens een conferentie van de Bank of America op 15 februari benadrukte Novogratz de prijsactie en opwinding onder klanten, en verklaarde dat de toenemende FOMO, of Fear Of Missing Out, zich aan het opbouwen is om zijn voorspelling waar te maken.

Met de grootste dagelijkse winst van Bitcoin in meer dan een maand, een stijging van 12% in de afgelopen 24 uur, zou de cryptocurrency slechts nog eens 21,5% moeten stijgen ten opzichte van de huidige niveaus om het doel van Novogratz te bereiken.

De prominente durfkapitalist heeft eerder voorspeld dat de prijs van Bitcoin in 2024 $ 500.000 voor één BTC zal bereiken en ziet nog steeds dat het activum dat niveau bereikt, zij het niet binnen de komende vijf jaar.

In Texas gevestigde ‘Bitcoin-ambassade’ gecreëerd door El Salvador om de acceptatie van digitale activa te stimuleren

El Salvador is ’s werelds eerste land geworden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen, en nu heeft het een nieuwe stap gezet in de richting van het promoten van het gebruik van digitale activa. Het land heeft plannen aangekondigd om een ​​”Bitcoin-ambassade” te openen in Texas, met als doel de acceptatie van cryptocurrencies te stimuleren.

Milena Mayorga, de Amerikaanse ambassadeur van El Salvador, onthulde deze ontwikkeling op Twitter op 17 februari. Dit initiatief volgt op een soortgelijke zet van Zwitserland vorig jaar, die tot doel had het gebruik van digitale middelen te ondersteunen. Door een “Bitcoin-ambassade” in Texas te creëren, hoopt El Salvador zijn inspanningen om het gebruik van cryptocurrencies wereldwijd te promoten, te bevorderen.

Volgens een tweet van de Amerikaanse ambassadeur van El Salvador, Milena Mayorga, is het land, dat als eerste ter wereld Bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde, van plan om een ​​”Bitcoin-ambassade” in Texas op te richten. Deze stap volgt op een soortgelijk initiatief van het land Zwitserland vorig jaar, dat tot doel had het gebruik van cryptocurrencies te promoten.

Bitcoin-prijs

De huidige prijs van Bitcoin is $24.643, met een handelsvolume van $37 miljard in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen dag heeft Bitcoin bijna 11% gewonnen. Het staat momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 475 miljard.

Vanuit een technisch perspectief is Bitcoin onlangs doorgebroken boven een aanzienlijk dubbel topweerstandsniveau van $24.300. De huidige slotkaarsen boven dit niveau hebben de kans op voortzetting van de bullish trend in BTC vergroot. Wat de onmiddellijke weerstandsniveaus betreft, wordt Bitcoin momenteel geconfronteerd met weerstand van $ 25.450 en $ 26.000.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de andere kant, als er een bearish uitbraak is van het $24.300-niveau, zou de BTC-prijs kunnen dalen naar het $22.500-niveau, dat wordt ondersteund door een opwaarts kanaal. Aangezien de RSI- en MACD-indicatoren zich in de koopzone bevinden en BTC ook een opwaarts kanaal heeft gevormd, is de kans groot dat BTC bullish boven het $24.300-niveau zal blijven handelen.

Ethereum-prijs

Vanaf nu is de live prijs van Ethereum $1.680 met een handelsvolume van $12 miljard in de afgelopen 24 uur. Ethereum heeft de afgelopen dag een stijging van bijna 9% ervaren. Het heeft momenteel de nummer 2 positie in CoinMarketCap met een live marktkapitalisatie van $205 miljard.

Het ETH/USD-paar vertoont momenteel een bullish bias vanuit een technisch perspectief en stuitert boven het $1.490-niveau, wat een aanzienlijk steunpunt is op het 38,2% Fibonacci-retracementniveau.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Een bullish breakout boven het double-top weerstandsniveau van $1.700 zou de ETH-prijs kunnen blootstellen aan $1.785. Een verdere opwaartse uitbraak kan er ook toe leiden dat de prijs stijgt naar $ 1.890.

Aan de andere kant is de directe ondersteuning van Ethereum momenteel $ 1.575. Als dit niveau wordt overschreden, kan dit leiden tot verdere verkoopdruk en de prijs naar $ 1.495 of zelfs $ 1.365 duwen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending