Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin Prijs en Ethereum Voorspelling; Grote dag vooruit met Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten

Gepubliceerd

op

Bitcoin Prijs en Ethereum Voorspelling;  Grote dag vooruit met Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) wisten beide stabiel te blijven rond respectievelijk $23.000 en $1.600. Eerder bereikte BTC een recordhoogte van meer dan $24.000 na het besluit van de Federal Reserve om de rentetarieven met 25 basispunten te verhogen.

Later op de dag zullen naar verwachting de US Nonfarm Payrolls van januari vandaag worden vrijgegeven, wat een grote impact zou kunnen hebben op de prijzen van BTC en ETH.

De markt voor cryptocurrency is sterk beïnvloed door het recente beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Nadat de Fed had aangekondigd de renteverhogingen terug te brengen tot 25 basispunten, zagen Bitcoin en andere digitale activa een waardestijging.

Op donderdagochtend bereikten de BTC-prijzen een hoogste punt in 6 maanden toen het kort de drempel van $ 24.000 overschreed. In navolging van deze trend is Ethereum getuige geweest van een aanzienlijke stijging en wordt momenteel verhandeld tegen $1.641.

Bovendien aarzelen traders om sterke biedingen te doen, aangezien de komende Non-Farm Payrolls (NFP)-gegevens, gepland voor vandaag, waarschijnlijk de Bitcoin-prijs zullen beïnvloeden. Deze cijfers zijn cruciaal omdat ze de toekomstige beslissingen van de Fed zullen sturen.

Bovendien geeft de sterke werkgelegenheidsgroei aan dat de Fed haar versoepelende houding in de komende sessies zal handhaven.

Grote dag voor Bitcoin; Niet-agrarische loonlijsten in de VS in de toekomst

Het US Nonfarm Payrolls-rapport van januari komt vandaag uit en het zou een grote dag kunnen worden voor Bitcoin. Dit rapport geeft inzicht in de gezondheid van de Amerikaanse economie en zou een impact kunnen hebben op de prijs van Bitcoin. Het rapport zal naar verwachting aantonen dat de Amerikaanse economie in januari minder banen heeft toegevoegd, wat een positief teken zou zijn voor Bitcoin-investeerders.

Bovendien zullen vandaag ook andere economische indicatoren zoals ISM Services PMI en Final Services PMI worden vrijgegeven, die de Bitcoin-prijzen kunnen beïnvloeden.

Beleggers moeten deze rapporten goed in de gaten houden om weloverwogen beslissingen te nemen over hun investeringen in cryptomunten.

Analisten van TD Securities voorspelden een stijging van 220.000 in de niet-agrarische loonlijsten in de VS en een geschatte stijging van het werkloosheidspercentage tot 3,6%.

Volgens experts is het gemiddelde uurloon gestegen tot 4,9% op jaarbasis, terwijl het op maandbasis ongewijzigd is gebleven op 0,3%. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van de vorige release.

Nu de vraag naar arbeid groter is dan het aanbod, hebben werkzoekenden meer onderhandelingsmacht. Dit zou kunnen resulteren in hogere prijsindices, wat de verwachtingen voor een vertraging van het verkrappende beleid van de Federal Reserve zou kunnen compenseren.

De beste verzekering is Bitcoin, zegt Cathie Wood

Volgens Cathie Wood, CEO van ARK Invest, is Bitcoin een geweldige aanwinst om rijkdom te beschermen en verzekeringen te bieden aan mensen over de hele wereld die financieel benadeeld zijn. Dit standpunt heeft er waarschijnlijk toe geleid dat de prijs is gestegen.

Cathie Wood, een groot voorstander van cryptocurrency, is ervan overtuigd dat Bitcoin de grens van $ 1 miljoen zal halen. Ze is van mening dat digitale valuta gelijke kansen biedt voor zowel de rijken als mensen met beperktere financiële middelen om hun rijkdom veilig te stellen.

Bearish Amerikaanse dollar en houding van de Dovish Fed

De brede Amerikaanse dollar slaagde er niet in de daling te stoppen en zakte nog verder. De dollarindex daalde met 1% tot 101,08 punten na het besluit van de Fed op woensdag, het laagste niveau sinds april 2022. De dollar daalde donderdag tot een dieptepunt in negen maanden ten opzichte van een mandje valuta, ondanks de herbevestiging van de Federal Reserve om het verhogen van de rente.

De centrale bank verhoogde de rente met 25 basispunten (bps) om de recente ontwikkelingen in de strijd tegen de inflatie te weerspiegelen. Fed-voorzitter Jerome Powell merkte echter op dat de inflatie in het land hoog blijft en sprak zijn onzekerheid uit over het aantal renteverhogingen dat de bank zou moeten doorvoeren om de prijsdruk te verlichten.

Bitcoin-prijs

Bitcoin (BTC) is momenteel geprijsd op $23.480 met een 24-uurs handelsvolume van $29 miljard. Het staat bovenaan op CoinMarketCap en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $452 miljard. Er zijn 19,28 miljoen BTC-munten in omloop en een maximale voorraad van 21 miljoen munten.

Op technisch vlak gaat Bitcoin lager richting een direct ondersteuningsgebied van $23.300. Als dit niveau wordt doorbroken, kan verdere verkoop de prijs doen dalen tot $23.000, waar een opwaartse trendlijn ondersteuning kan bieden.

De RSI- en MACD-indicatoren signaleren een verkooptrend, dus extra verkoopdruk zou de BTC-prijs naar het volgende ondersteuningsgebied van $22.750 kunnen duwen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aangezien het exponentiële voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen nog steeds een kooptrend van meer dan $23.300 suggereert, kunnen we een bullish bounce-off zien in het BTC/USD-paar. Aan de positieve kant zou een bullish breakout van het $23.950-niveau de BTC-prijs kunnen blootstellen aan de $24.500-grens.

Ethereum-prijs

De huidige handelsprijs van Ethereum is $ 1.639 en het 24-uursvolume bedraagt ​​$ 9,1 miljard. Het crypto-activum is de afgelopen 24 uur met 1,50% gedaald. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 200 miljard en staat op de 2e plaats op CoinMarketCap.

Op technisch vlak slaagde Ethereum er niet in om boven het grote weerstandsniveau van $1.710 uit te breken en daalde het scherp om rond $1.635 te handelen, waarschijnlijk doordat beleggers winst namen. Ethereum bevond zich in de overboughtzone en heeft al een 50% Fibonacci-retracement voltooid op het niveau van $1.635.

Voorlopig kan het niet boven dit niveau blijven ervoor zorgen dat de ETH-prijzen dalen tot $1.615, het 61,8% Fibonacci-retracementniveau.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Zowel de RSI- als de MACD-indicatoren bevinden zich momenteel op niveaus van respectievelijk 54 en 0,90, wat suggereert dat Ethereum niet langer in een overboughttoestand verkeert, wat kan leiden tot een potentiële bullish dominantie. Bovendien wijst de 50-daagse EMA ook op een potentiële opwaartse trend in de prijs van ETH boven de $1.620.

De weerstandsniveaus van Ethereum bevinden zich momenteel op $ 1.650 en $ 1.680. Als deze cijfers worden overtroffen, kan Ethereum worden blootgesteld aan een prijs tot $1720.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending