Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijs en Ethereum-voorspelling: herstel van bijna 5%

Gepubliceerd

op

Bitcoin crypto

 

Bitcoin crypto

Crypto nieuws – De afgelopen dagen zijn de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanzienlijk gestegen en hebben ze bijna 5% van hun waarde teruggekregen. Deze prijsbeweging werd verwelkomd door zowel investeerders als liefhebbers van cryptocurrency, aangezien de cryptomarkt de afgelopen weken een neerwaartse trend doormaakte.

Hoewel het herstel een positief teken is, is de vraag waar iedereen aan denkt: wat staat het weekend te wachten? Zal de herstelrally doorzetten of zien we een trendbreuk?

In deze blogpost analyseren we de recente prijsbewegingen van BTC en ETH en onderzoeken we de factoren die hun prijzen tijdens het weekend kunnen beïnvloeden.

Inzichten in de cryptomarkt: fundamentele Outlook-update

Hoewel economische statistieken in de Verenigde Staten hebben geleid tot speculaties dat de Federal Reserve agressiever zou kunnen worden met renteverhogingen, is Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, boven het niveau van $ 24.000 gestegen en bleef het de hele dag aan kracht winnen.

Ondertussen heeft Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, ook aanzienlijke grip gekregen en wordt momenteel verhandeld boven de $1.700.

Ondanks recente regelgevende maatregelen en geruchten, blijft de interesse van investeerders in cryptocurrencies groot. Dit is te danken aan verschillende positieve ontwikkelingen in de markt, waaronder een toegenomen acceptatie van Bitcoin (BTC) door bedrijven.

Aan de andere kant reageerden beleggers positief op de publicatie van economische gegevens op 14 februari, die een stijging van 5,6% jaar-op-jaar lieten zien in de Amerikaanse consumentenprijsindex, en op 15 februari, die een maandelijkse stijging van 3% in de detailhandel liet zien. verkoop.

Bovendien begon de US-dollar aan momentum te verliezen en daalde lichtjes op de dag toen de markt zich in de aanloop naar het lange weekend aanpaste en anticipeerde op signalen van de Federal Reserve over hoe zij van plan was de nog steeds hoge inflatie aan te pakken. Als gevolg hiervan werd de negatieve Amerikaanse dollar gezien als een ander belangrijk element dat een positieve invloed had op de BTC-prijzen.

Crypto Market Mood: analyse van het huidige sentiment en trends

De wereldwijde cryptocurrency-industrie is enorm populair geworden en wordt nu gewaardeerd op meer dan $ 1,12 biljoen. De meeste cryptocurrencies wonnen gedurende de dag aan waarde, mogelijk als reactie op de cijfers van de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) van januari.

De vermindering van zorgen over regelgeving in de cryptocurrency-industrie, evenals recente positieve ontwikkelingen in de markt, hebben ook een aanzienlijke impact gehad op de algehele cryptocurrency-markt.

Bovendien heeft de stijgende populariteit van non-fungible tokens (NFT‘s) en gedecentraliseerde financiering (DeFi) de groei en waarde van cryptocurrencies verder aangewakkerd.

De winsten op de cryptomarkt kunnen echter van korte duur zijn, aangezien economische statistieken in de Verenigde Staten hebben geleid tot speculaties dat de Federal Reserve agressievere maatregelen kan nemen met renteverhogingen om aanhoudende inflatie tegen te gaan. Als gevolg hiervan kan er in de toekomst meer onzekerheid en volatiliteit zijn op de cryptocurrency-markt.

De exportprijzen stegen met 0,8% op jaarbasis en overtroffen daarmee de prognoses van een daling met 0,2%. Bovendien toonden recente donderdag vrijgegeven gegevens een maandelijkse stijging van de producentenprijzen in januari en een lager dan verwacht aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de voorgaande week.

Deze ontwikkelingen suggereren dat de Amerikaanse economie mogelijk aan het versterken is, wat van invloed kan zijn op de cryptocurrency-markt, aangezien beleggers de potentiële impact op de waarde van cryptocurrencies beoordelen.

El Salvador pioniert met Bitcoin-diplomatie met plannen om Amerikaanse ambassade op te richten

El Salvador heeft plannen aangekondigd om ’s werelds eerste “Bitcoin-ambassade” in de Verenigde Staten te openen. De ambassade zal dienen als een hub voor het promoten van het gebruik van Bitcoin (BTC), de meest gebruikte cryptocurrency ter wereld.

Eerder dit jaar werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. Het land breidt nu zijn Bitcoin-strategie uit via een nieuw partnerschap met de regering van Texas, dat naar verwachting de acceptatie en integratie van cryptocurrencies in beide landen verder zal stimuleren.

El Salvador en de regering van Texas hebben een samenwerking aangekondigd om een ​​”Bitcoin-ambassade” op te richten, die zal dienen als vertegenwoordigingskantoor voor El Salvador in Texas. Deze intergouvernementele inspanning is gericht op het bevorderen van de acceptatie van Bitcoin, en de ambassade zal een platform bieden voor leden om samen te werken aan het opzetten van nieuwe initiatieven.

Het nieuws werd op 14 februari gedeeld door Milena Mayorga, de Salvadoraanse ambassadeur in de Verenigde Staten, op Twitter. De ambassade zal naar verwachting de wereldwijde acceptatie van Bitcoin stimuleren en nieuwe partnerschappen tussen overheden, bedrijven en investeerders in de cryptocurrency-industrie mogelijk maken. .

Bijgevolg werd deze ontwikkeling beschouwd als een van de belangrijkste drijfveren achter de recente stijging van de BTC-prijzen.

Shanghai Upgrade en de toekomst van Ethereum

De Ethereum Shanghai hard fork staat gepland voor maart 2023 en vertegenwoordigt de laatste fase van de overgang van het netwerk naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, dat begon met de Merge op 15 september 2022. Zodra de Shanghai-upgrade is geïmplementeerd , Ether die eerder in staking was vergrendeld, zal geleidelijk weer vloeibaar worden.

De implementatie van Shanghai is echter uitgesteld tot december 2022, wanneer het ontgrendelingsproces naar verwachting zal beginnen.

Volgens on-chain Etherscan-gegevens is momenteel ongeveer 16,6 miljoen ETH vergrendeld in het proof-of-stake (PoS) staking-protocol, met een totale waarde van $ 28 miljard vanaf 16 februari 2023. Met de overgang van proof-of- werk (PoW) naar PoS, het oorspronkelijke doel van Ethereum om de voorraad van Ether deflatoir te maken, begint effect te krijgen.

In de 154 dagen sinds de samenvoeging is bijna 24.800 ETH verbrand, wat resulteert in een deflatoir effect van 0,05% op jaarbasis van het token.

Het totale aanbod van Ether is 120 miljoen, en vanaf 16 februari zal iets meer dan 10% van dat bedrag worden ontgrendeld, wat resulteert in opbrengstvoordelen die beschikbaar komen na de implementatie van de Shanghai-upgrade.

Bitcoin-prijs

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $24.600, met een 24-uurs handelsvolume van $38 miljard en een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur.

Na het vinden van ondersteuning in de buurt van $ 23.325, een 50% Fibonacci-retracementniveau, herstelde Bitcoin zich en begon een opwaartse trend. De recente kaarssluiting boven dit niveau veroorzaakte een kooptrend in Bitcoin, wat heeft bijgedragen aan het bullish sentiment in de markt.

Vooruitkijkend is het volgende weerstandsniveau voor Bitcoin $25.300. Als er een bullish cross-over boven dit niveau plaatsvindt, kan dit de BTC-prijs mogelijk opdrijven naar $26.000.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen vergroot de kans op een aanhoudende opwaartse trend in Bitcoin. Om van deze trend te profiteren, kunnen investeerders overwegen om naar het niveau van $24.250 te kijken als een potentieel startpunt om een ​​longpositie in Bitcoin in te nemen.

Ethereum-prijs

Ethereum kost $ 1.700, met een 24-uurs handelsvolume van $ 9,2 miljard en een stijging van 2,30% in de afgelopen 24 uur. Op zaterdag brak het ETH/USD-paar door het belangrijkste weerstandsniveau van $1.670, wat een signaal was voor een bullish breakout die zou kunnen leiden tot verdere koopmogelijkheden tot $1.750.

Een succesvolle doorbraak boven het niveau van $1.750 zou de ETH-prijs mogelijk naar de niveaus van $1.825 en $1.875 kunnen stuwen. Omgekeerd ligt de onmiddellijke ondersteuning voor Ethereum op het niveau van $1.670, en een storing onder de $1.600 zou een uitverkoop naar het niveau van $1.550 kunnen veroorzaken.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Over het algemeen wordt beleggers geadviseerd om het $ 1.670-niveau nauwlettend in de gaten te houden voor potentiële koopmogelijkheden, terwijl ze eventuele uitbraken of storingen in de gaten houden.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending