Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijs en Ethereum-voorspelling: whalesverplaatsen $ 743 miljoen in crypto

Gepubliceerd

op

Bitcoin Price and Ethereum Prediction: Whales Move $743 Million in Crypto - Here

De cryptocurrency-markt is de afgelopen weken in een achtbaan geweest, waarbij de prijzen van Bitcoin en Ethereum enorm fluctueerden. Omdat de markt onvoorspelbaar blijft, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

Onlangs hebben whalesnaar schatting $ 743 miljoen aan crypto verplaatst, wat zou kunnen wijzen op een mogelijke prijsstijging of crash. In dit artikel bespreken we wat u moet weten over deze ontwikkeling en hoe dit de prijzen van Bitcoin en Ethereum in de toekomst kan beïnvloeden.

whalesverplaatsen $ 743 miljoen in crypto – dit is wat u moet weten

Bitcoin bereikte onlangs een recordhoogte van $ 23.000 en is het gesprek geweest in de cryptowereld. Er wordt ook aandacht besteed aan drie grote BTC- en ETH-whalesdie de aandacht trekken in de cryptohandelsgemeenschap. In wat als een verbazingwekkende gebeurtenis kan worden beschouwd, verplaatsten de whalesmaar liefst $ 743 miljoen aan crypto via 3 gecombineerde transacties.

Op vrijdag heeft een grote investeerder in de cryptocurrency-ruimte, bekend als een Bitcoin-whale, 13369 BTC ter waarde van $ 311 miljoen overgemaakt van een onbekende portemonnee naar een andere. Een cryptotransactie werd herleid tot een van de top 65 Bitcoin-wallets volgens BitInfoCharts. De portemonnee werd gebruikt voor zowel het verzenden als ontvangen van geld.

Op zaterdag werd een groot bedrag aan Ethereum ter waarde van 309 miljoen dollar door een zogenaamde whale van de ene onbekende portemonnee naar de andere verplaatst. Het overgemaakte bedrag was 186.009 ETH.

Op een later tijdstip ontdekte Whale Alert nog een grote Bitcoin-transactie ter waarde van $ 123 miljoen die afkomstig was van Gate.io en werd overgebracht naar een niet-geïdentificeerde portemonnee. Het verzonden bedrag was 5.278 BTC-tokens.

Iemand heeft onlangs geld overgemaakt naar een cold wallet om een ​​aankoop te doen, of hij heeft het gedaan als extra veiligheidsmaatregel. Geld verplaatsen van een beurs naar een cold wallet wordt vaak gezien als veiliger dan geld op de beurs houden.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur consistent geweest, met een lichte daling van 0,5% tot $23.305. Aan de andere kant heeft Ethereum een ​​marginale stijging van 0,1% gezien om in dezelfde periode 1.664 te bereiken.

Ray Dalio over Bitcoin: waarom het niet past als geld, waardeopslag of ruilmiddel

Ray Dalio, de oprichter van Bridgewater Associates, is een bekende investeerder en heeft onlangs zijn mening gegeven over Bitcoin. Volgens hem past Bitcoin niet als geld, waardeopslag of ruilmiddel.

Hij is van mening dat het te volatiel en onvoorspelbaar is om als valuta te worden gebruikt. Hij is ook van mening dat het niet kan worden gebruikt als waardeopslag vanwege het gebrek aan intrinsieke waarde en het gebrek aan regelgevend toezicht.

Ten slotte is hij van mening dat het niet als ruilmiddel kan worden gebruikt, omdat de transactiekosten voor de meeste mensen te hoog zijn om het in dagelijkse transacties te gebruiken.

Ondanks deze kritiek gelooft hij dat Bitcoin in de toekomst een activaklasse zou kunnen worden en mogelijk in bepaalde contexten kan worden gebruikt.

Ik vind het best verbazingwekkend dat het 12 jaar lang is gelukt … Maar ik denk dat het nergens mee te maken heeft … Het is een klein ding dat onevenredige aandacht krijgt.

Miljardair-investeerder Ray Dalio vergeleek onlangs de totale marktwaarde van Bitcoin met die van de aandelen van Microsoft. Op vrijdag was Microsoft $ 1,92 biljoen waard, terwijl Bitcoin slechts een derde van dat bedrag had.

Volgens Ray Dalio blijken biotech en andere industrieën in vergelijking veel interessanter te zijn dan investeren in cryptocurrency.

Het wordt geen effectief geld. Het is geen effectieve opslag van rijkdom. Het is geen effectief ruilmiddel.

Vandaar dat zijn opmerkingen een neerwaartse druk uitoefenen op de leidende cryptomunten.

Bitcoin-prijs

De huidige prijs van Bitcoin is $23.365 en het 24-uurs handelsvolume is $15 miljard. In de afgelopen 24 uur is het met 0,10% gestegen. Het staat op nummer 1 op CoinMarketCap met een live marktkapitalisatie van $450 miljard.

De huidige hoeveelheid Bitcoin in omloop is 19.281.825 munten uit een uiteindelijke maximale voorraad van 21 miljoen.

De laatste tijd vertoont Bitcoin een neerwaartse trend, waarbij $23300 het directe ondersteuningsgebied is. Als het dit niveau overschrijdt, kan dit leiden tot verdere prijsverliezen – uiteindelijk neerkomen op $23.000, wat wordt gekenmerkt door een stijgende trendlijn en kan worden gezien als een potentieel steunpunt.

De RSI- en MACD-indicatoren hebben aangegeven dat er een toename van de verkoopdruk kan zijn, wat ertoe kan leiden dat de BTC-prijs daalt tot $22.750 als het volgende ondersteuningsniveau.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Op dit moment wijst het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde op een positief momentum van meer dan $23.300 voor BTC/USD. Dit suggereert dat een opleving aanstaande zou kunnen zijn. Als de prijs de grens van $ 23.950 overschrijdt, kan deze mogelijk oplopen tot ongeveer $ 24.500.

Ethereum-prijs

De huidige prijs van Ethereum staat op $1.664 en het heeft een 24-uurs handelsvolume van $5,9 miljard. Het is de afgelopen 24 uur ook met 0,50% in waarde gestegen. Ethereum staat op de 2e plaats op CoinMarketCap met een totale marktkapitalisatie van ongeveer $203 miljard.

Het ETH/USD-paar heeft de afgelopen dagen niet veel vooruitgang geboekt en handelt momenteel binnen een beperkt bereik van $1.650 tot $1.685. Als het buiten dit bereik valt, kan de prijs oplopen tot $ 1.720.

De indicatoren voor de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) beginnen in tegengestelde richtingen te wijzen, wat wijst op een mogelijke trendverandering. De ene indicator suggereert kopen, terwijl de andere aangeeft dat investeerders zouden moeten probears te verkopen.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen signaleert een mogelijke bullish trend met waarden boven $1.620, wat duidt op een groei van de muntprijzen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending