Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling als BTC met 15% omhoog schiet in 7 dagen – tijd om te kopen?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

 

Nu Bitcoin in slechts zeven dagen met 15% is gestegen, vragen veel investeerders zich af of dit het juiste moment is om te kopen. In dit artikel bespreken we de huidige toestand van de Bitcoin-markt en onderzoeken we enkele Bitcoin-prijsvoorspellingen voor de toekomst.

Laten we eens nader kijken naar de belangrijkste fundamenten van de cryptocurrency-markt die de algehele prijsbeweging kunnen beïnvloeden.

Regelgevers ondernemen stappen om cryptocurrency te reguleren

Op 15 februari introduceerde de Securities and Exchange Commission een nieuwe “bewaringsregeling” die het vermogen van vermogensbeheerders zou beperken om onder andere het geld van klanten in cryptocurrencies te beleggen. Dit voorstel volgt op verschillende recente maatregelen die regelgevers hebben genomen om beleggers meer bescherming te bieden in een markt die bekend staat om zijn hoge mate van prijsvolatiliteit.

In de tussentijd, op 13 februari, gaf het New Yorkse Department of Financial Services cryptocurrency-bedrijf Paxos opdracht om te stoppen met het uitgeven van BUSD, een stablecoin, vanwege “onopgeloste problemen” in verband met de associatie met cryptocurrency-uitwisseling Binance, die fungeert als het merk van de munt. Paxos stopt vanaf 21 februari met het produceren van nieuwe BUSD-tokens, zoals geïnstrueerd door de NYDFS in nauwe samenwerking met het bedrijf.

Ondanks herhaalde verzekeringen van politici en toezichthouders over het reguleren van de cryptocurrency-sector, zijn investeerders teruggekeerd naar de volatiele markt voor digitale activa, waardoor BTC/USD steeg.

Hotel in Bahrein accepteert nu cryptocurrency-betalingen

Volgens een rapport van Arabian Business van 13 februari is Novotel Bahrain Al Dana het eerste hotel in de regio dat betalingen in cryptocurrency accepteert. In het rapport staat dat Novotel Bahrain Al Dana Resort en Eazy Financial Services samenwerken om klanten in staat te stellen hun hotelrekeningen te betalen met behulp van cryptocurrencies. Om de service via de Binance-app te vergemakkelijken, installeert het hotel speciaal op maat gemaakte terminals bij zijn verkooppunten.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft aanbevolen dat eigenaren van cryptocurrency-bedrijven overwegen om naar Frankrijk, Dubai (VAE) en Bahrein te verhuizen, aangezien deze landen Bitcoin ondersteunen. Hij is van mening dat verhuizen naar een nieuw land geen slecht idee zou zijn als je gepassioneerd bent over je project.

In de afgelopen maanden hebben verschillende hotels op het Arabische schiereiland, zoals W Dubai – The Palm en Palazzo Versace Dubai, de trend naar digitalisering van financiële activa gevolgd en zijn ze begonnen met het accepteren van cryptocurrency-betalingen.

De Centrale Bank van Bahrein heeft deze stap ook goedgekeurd, waardoor Novotel Bahrain Al Dana Resort het eerste hotel in het land is dat cryptocurrency-betalingen accepteert. Deze toegenomen acceptatie van digitale activa onder individuen en landen heeft bijgedragen aan de stijging van de prijzen van toonaangevende cryptocurrencies zoals BTC/USD.

CleanSpark neemt 20.000 mijnbouwmachines van de nieuwste generatie over

Op 16 februari kondigde Bitcoin-mijnbouwbedrijf CleanSpark op zijn officiële blog aan dat het 20.000 nieuwe mijnbouwinstallaties van de nieuwste generatie had verworven. Volgens de blogpost zal CleanSpark $ 32,3 miljoen aan de machines uitgeven na het toepassen van coupons voor een korting van 25%, wat resulteert in een gemiddelde kostprijs per terahash (TH) van $ 13,25. De Pro+ rigs, die 22% efficiënter zijn dan hun vorige versies, zullen naar verwachting tussen maart en mei in batches worden geleverd.

CleanSpark breidt zijn mijnbouwactiviteiten in de Verenigde Staten uit met de aankoop van 20.000 extra Antminer S19j Pro+-machines voor $ 43,6 miljoen. Door deze aankoop kan de verwerkingscapaciteit van het bedrijf met 37% toenemen. Met deze overname zal het totale aantal mijnwerkers dat door het bedrijf tijdens de bearmarkt is gekocht, 46.500 eenheden bedragen.

Door te profiteren van de lagere rig-prijzen op de markt, is het bedrijf van plan zijn mijnbouwcapaciteit te vergroten wanneer de BTC/USD-prijs herstelt.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag is de live Bitcoin-prijs $ 24.460, met een 24-uurs handelsvolume van $ 23 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna 1% gedaald. Het heeft momenteel de toppositie op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 472 miljard. Het circulerende aanbod van Bitcoin is 19.296.068 BTC-munten en het maximale aanbod is 21.000.000 BTC-munten.

Het BTC/USD-paar handelde op zondag binnen een smal bereik tussen $24.400 en $25.250. Als de prijs boven het niveau van $ 25.250 uitkomt, kan deze mogelijk $ 26.000 of $ 26.450 bereiken.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De huidige ondersteuning van Bitcoin is $ 24.300. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan deze dalen tot $ 23.750 of zelfs $ 23.300. Een verdere daling kan resulteren in een doorbraak van het $23.300-niveau, wat BTC naar de $22.850 zou kunnen sturen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending