Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling als BTC onder $ 22.000 daalt – Tijd om de dip te kopen?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

Bitcoin is al een tijdje aan het dalen. Het handelde vandaag vroeg in de buurt van $ 23.000 en is sindsdien gestaag gedaald. Het handelde tijdens de Amerikaanse sessie op $ 21.800. Desondanks is dit niet het moment om in paniek te raken en uw cryptobezit te verkopen.

De prijs kan in de loop van de tijd weer stijgen, zolang er geen grote veranderingen in de regelgeving of overheidsingrijpen in de markt zijn. Zolang je nog wat Bitcoin in je portefeuille hebt om terug te kopen als de prijs weer daalt, zou het goed moeten komen.

Kraken onder de microscoop: SEC onderzoekt Crypto Exchange voor mogelijke schendingen

Een van de redenen achter een sterke verkooptrend in de cryptomarkt is een rapport van SEC waarin Kraken Exchange wordt onderzocht. Volgens rapporten zal de Security Exchange Commission crypto-naar-crypto-uitwisseling Kraken onderzoeken wegens het overtreden van effectenwetten.

Bloomberg heeft de afgelopen dagen gespeculeerd over een mogelijke schikking, wat suggereert dat deze binnenkort zou kunnen plaatsvinden.

Over Kraken

Kraken is een digitaal handelsplatform voor crypto-activa waarmee klanten Bitcoin, Ethereum en Dogecoin kunnen kopen en verkopen. Volgens de CoinGecko-gegevens is de op drie na grootste van de beurs door de federale autoriteiten beschuldigd van wangedrag.

In november stemde Kraken ermee in om het Office of Foreign Assets Control van het Amerikaanse ministerie van Financiën $ 362.158,70 te betalen voor kennelijke schendingen van sancties tegen Iran. In september zei Anthony Ripley, de nieuwe CEO van BCH (Bitcoin Cash), dat het bedrijf geen plannen had om enige munten of penningen die door de SEC als effecten zijn bestempeld.

In januari heeft de SEC kosten in rekening gebracht bij de twee grootste beurzen in termen van handelsvolume – Genesis en Gemini. Deze kosten waren voor het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, is van mening dat veel cryptomunten, maar niet Bitcoin, niet-geregistreerde effecten zijn. Effecten zijn investeringsinstrumenten die kapitaal aantrekken via de publieke en private markten.

Het aantal cryptogerelateerde handhavingsacties is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit kan worden verklaard door het feit dat het lichaam de ruimte probeert te reguleren om de veiligheid en het financiële welzijn van mensen te waarborgen.

Volgens Gensler is de cryptocurrency-industrie “substantieel niet-conform”, ondanks het feit dat er al duidelijke regels zijn om consumenten te beschermen. Er moet echter meer worden gedaan om de veiligheid van investeerders te waarborgen. De uitwisseling van digitale activa wordt nauwlettend gevolgd door Amerikaanse toezichthouders na de ineenstorting van megabedrijf FTX in december 2017.

Dat gezegd hebbende, de markt is onzeker en investeerders blijven weg van de cryptomarkt.

SEC Crypto-staking actie tegen Kraken verlaagt Coinbase-aandelen

Coinbase-aandelen sloten meer dan 14%. De CEO van het bedrijf, Brian Armstrong, heeft zijn bezorgdheid geuit over geruchten dat de Securities and Exchange Commission nieuwe handhavingsmaatregelen overweegt.

Veel gecentraliseerde beurzen, waaronder Coinbase, bieden klanten de mogelijkheid om hun digitale activa aan te houden zonder enig rendement. Crypto staking is wanneer investeerders ervoor kiezen om hun activa op te bergen met een blockchain-validator, die het bewijs van nauwkeurige transacties op de blockchain verifieert.

Voor elk token dat dankzij dit proces wordt bevroren, kunnen investeerders in ruil daarvoor maar liefst 5-20% meer tokens van de validator ontvangen. Armstrong tweette over een “verschrikkelijk pad” dat de SEC zou volgen als het Ether zou classificeren als een beveiliging.

De cryptocurrency-markt is onvoorspelbaar, volatiel en sterk afhankelijk van het sentiment. In de huidige stand van de markt zijn investeerders terughoudend om te beleggen vanwege aangescherpte regelgeving en onzekere regelgeving. Het huidige SEC-onderzoek naar Kraken-nieuws houdt investeerders voorlopig weg van de cryptomarkt.

Bitcoin-prijs

De huidige Bitcoin-prijs is $ 21.905 en het 24-uurs handelsvolume is $ 31 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna 4,5% gedaald. Met een live marktkapitalisatie van $422 miljard staat CoinMarketCap momenteel op de eerste plaats.

Op technisch vlak is de handel in BTC/USD extreem bearish. Wordt momenteel verhandeld tegen $ 21.900 en heeft onlangs een 61,8% Fibonacci-retracement op dit niveau voltooid; dit betekent dat er een goede kans is dat de prijs op korte termijn naar $ 20.000 zal dalen. De weerstand van Bitcoin zal naar verwachting in de buurt van het gemiddelde van $22.300 of $22.775 blijven.

Vooraanstaande technische indicatoren zoals de Relative Strength Index en de Moving Average Convergence Divergence wijzen beide op een bearish markt. Er is een sterke verkoopdruk aanwezig aangezien zowel de RSI als de MACD de 25 niveaus hebben bereikt en histogrammen onder nul produceren. Bovendien is een bearish engulfing candle een teken dat investeerders sterk bearish zijn.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als Bitcoin onder de $21.800 komt, verwachten we dat het volgende ondersteuningsniveau rond de $21.400 zal liggen. De ondersteuningsniveaus zullen naar verwachting in de buurt blijven van het laag houden van de prijs van Bitcoin.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending