Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling als Bulls BTC boven $ 23.000 houden – Waar is het volgende doel?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

Nu de prijs van Bitcoin momenteel rond de $23.000 schommelt, is er onzekerheid onder handelaren en investeerders over de richting van de volgende stap. Terwijl de markt een periode van consolidatie doormaakt, doen analisten en experts voorspellingen over de toekomst van de prijs van Bitcoin.

In dit artikel gaan we dieper in op de huidige marktsituatie en onderzoeken we verschillende factoren die in de nabije toekomst van invloed kunnen zijn op de beweging van de prijs van Bitcoin. We zullen verschillende scenario’s onderzoeken en inzicht geven in wat handelaren en investeerders de komende dagen en weken kunnen verwachten.

Bitcoin Bearish Market vertraagt ​​- wat betekent dit voor BTC-prijzen?

Een paar dagen geleden leek Bitcoin (BTC) zich in een prijs-RSI-divergentiepatroon te bevinden, wat een teken was van relatieve trendzwakte voor de bears en zou leiden tot een retracement. De retracement is nu voltooid, maar de bears vertonen ook tekenen van zwakte.

Terwijl de Bitcoin-uitwisselingsstromen de afgelopen dagen naar de bears neigden, nam de verkoopdruk gestaag af. Volgens Glassnode-waarschuwingen die dagelijkse on-chain-stromen volgen, bedroegen de netto-stromen van Bitcoin op 24 februari – $ 29,5 miljoen. Hoewel de algehele verkoopdruk is teruggekeerd, is deze rond het moment van publicatie vertraagd.

Het grootste deel van de koopkracht voor Bitcoin komt van adressen die 1.000 – 10.000 BTC bezitten, die zich tijdens het ter perse gaan opstapelden. Dit is belangrijk, aangezien deze adrescategorie het grootste deel van de BTC in omloop controleert. Een stijgende trend moet echter nog beginnen, omdat adressen met meer dan 10.000 BTC hebben bijgedragen aan de verkoopdruk.

Het zal interessant zijn om te zien of de bulls bereid zijn om de komende dagen en weken het roer over te nemen. De huidige waarde van 1, 10 en 100 BTC’s kan worden gevonden met behulp van een Bitcoin Profit Calculator. Bovendien is het vermeldenswaard dat Open Interest de afgelopen dagen is gedaald en dat er een grote verschuiving in de vraag naar derivaten aan de horizon zou kunnen zijn.

Het IMF waarschuwt investeerders voor de potentiële risico’s van cryptocurrencies

De directie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beschouwt het gebruik van crypto-activa als een bedreiging voor het wereldwijde monetaire systeem, met mogelijke implicaties voor het monetaire beleid, het beheer van kapitaalstromen en budgettaire zorgen.

In het licht hiervan beveelt het IMF de lidstaten aan de nodige maatregelen te nemen om de groeiende populariteit van cryptocurrencies aan te pakken. Het bestuur raadt het gebruik van digitale munten als officieel betaalmiddel door regeringen af, wijzend op recente voorbeelden van de acceptatie van Bitcoin door El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

De zorgen van het IMF over het gebruik van crypto-activa weerspiegelen bredere debatten over de rol van digitale valuta in de wereldeconomie. Aangezien cryptocurrencies mainstream acceptatie blijven krijgen, zal het belangrijk zijn voor regeringen en internationale organisaties om na te denken over hun impact op het monetaire systeem en om passend beleid te ontwikkelen om potentiële risico’s te beperken.

Het is essentieel om een ​​sterk macro-economisch beleid, geloofwaardige instellingen en solide monetaire beleidskaders te hebben. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) erkent het belang van deze factoren en zal op deze gebieden begeleiding en advies blijven geven.

Het IMF heeft echter gewaarschuwd dat het toenemende gebruik van cryptocurrencies een aanzienlijk risico vormt voor het wereldwijde monetaire systeem. Het gebruik van digitale activa kan het monetaire beleid ondermijnen, het beheer van kapitaalstromen omzeilen en fiscale zorgen oproepen.

Het IMF raadt regeringen af ​​cryptocurrencies als wettig betaalmiddel te verklaren, ondanks recente voorbeelden van El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek die Bitcoin als officiële valuta hebben aangenomen. De voorzichtige houding van het IMF ten aanzien van cryptocurrency kan leiden tot meer toezicht en regulering, wat van invloed kan zijn op de acceptatie en waarde van Bitcoin en andere digitale valuta.

Block’s Q4 Bitcoin-inkomsten gedaald, maar aandelenkoersen stijgen met 7%: het verhaal erachter

Block, een multinationaal digitaal conglomeraat opgericht door Jack Dorsey en voorheen bekend als Square, heeft in het vierde kwartaal van 2022 $ 1,83 miljard aan bitcoin-inkomsten gerapporteerd van zijn Cash App-betalingsdienst. Dit is een daling ten opzichte van de ongeveer $ 2 miljard die in het vierde kwartaal van vorig jaar werd gerapporteerd. die het bedrijf toeschreef aan de malaise op de cryptomarkt.

Ondanks de daling van de bitcoin-inkomsten, steeg de voorraad van Block met ongeveer 7% na het rapporteren van positieve algemene financiële resultaten. In het vierde kwartaal van 2021, toen BTC een recordhoogte bereikte van bijna $70.000, was het totale bedrag aan bitcoin dat aan klanten werd verkocht hoger op $1,76 miljard.

Cash App, de peer-to-peer betalingssoftware van Block, genereerde in 2022 meer dan $ 7 miljard aan BTC-inkomsten en $ 156 miljoen aan BTC-brutowinst, een daling van respectievelijk 29% en 28% op jaarbasis. De brutowinst van bitcoin in het vierde kwartaal van 2022 was $ 35 miljoen, een daling van 25% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Block legde uit dat de jaar-op-jaar omzetdaling het gevolg was van een daling van het totale dollarbedrag aan bitcoin dat aan klanten werd verkocht, wat wordt erkend als bitcoin-inkomsten. De bitcoin-brutomarge in het kwartaal was 2% van de bitcoin-omzet.

De daling van de bitcoin-inkomsten wordt toegeschreven aan de crisis op de cryptomarkt vorig jaar, toen Bitcoin in 2022 begon te handelen tegen ongeveer $ 47.000 en eindigde op ongeveer $ 16.500, wat neerkomt op een daling van 65%.

Potentiële impact: De daling van de bitcoin-inkomsten gerapporteerd door Block (voorheen bekend als Square) kan een impact hebben op de waarde van Bitcoin. Dit nieuws kan beleggers erop wijzen dat de vraag naar Bitcoin afneemt, wat een prijsdaling zou kunnen veroorzaken. Bovendien, aangezien Block een belangrijke speler is in de cryptocurrency-industrie, kunnen de financiële resultaten het marktsentiment en het beleggersvertrouwen in Bitcoin en andere digitale valuta’s beïnvloeden.

Bitcoin-prijs

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $23.000, met een 24-uurs handelsvolume van $18 miljard en een stijging van 0,50% in de afgelopen dag. Het onmiddellijke ondersteuningsniveau voor Bitcoin is $ 22.800, en als het BTC/USD-paar onder dit niveau breekt, kan dit de prijs van BTC mogelijk blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het $ 22.150-niveau.

Het weerstandsniveau voor Bitcoin blijft rond de $23.500. Aangezien het BTC/USD-paar echter de oververkochte zone is binnengegaan, bestaat de mogelijkheid dat BTC terugkaatst en het weerstandsniveau bij $23.500 doorbreekt, wat mogelijk kan leiden tot een prijs van $24.250.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending