Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling als het handelsvolume van $ 40 miljard binnenkomt – Hier zijn de belangrijkste niveaus om in de gaten te houden

Gepubliceerd

op

Bitcoin crypto

Bitcoin crypto

De prijs van Bitcoin is gestegen, met een handelsvolume van $40 miljard dat op de markt komt. Het BTC/USD-paar is de afgelopen 24 uur met minder dan 1% gedaald en handelt momenteel op $24.372,00. Ondanks deze recente dip is de waarde de afgelopen zeven dagen met meer dan 11% gestegen.

Deze stijging heeft geleid tot hernieuwde aandacht voor ’s werelds meest bekende cryptocurrency, en investeerders zijn reikhalzend uit naar de volgende belangrijke niveaus om in de gaten te houden.

Laten we eens nader kijken naar de belangrijkste fundamenten van de cryptocurrency-markt die de algehele prijsbeweging kunnen beïnvloeden.

SEC’s regelgevingsbeleid voor cryptocurrency

De Chinese journalist Colin Wu deelde op 19 februari een artikel op zijn officiële Twitter-account, geschreven door Bloomberg Opinion Columnist Matt Levine, dat licht werpt op de voorschriften van de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot cryptocurrencies.

Wu vestigde de aandacht op Levine’s perspectief op het vermogen van de SEC om tokens als effecten te identificeren, waarmee hij de autoriteit van de regelgevende instantie benadrukte bij het creëren en controleren van de regelgevende kaders voor de cryptocurrency-industrie. Levine besprak ook de mogelijkheid dat “regelgevende investeringsadviseurs” een indirecte rol spelen bij het reguleren van cryptocurrencies.

Matt Levine, een opiniecolumnist van Bloomberg, benadrukte het gebruik van financiële adviseurs door de Securities and Exchange Commission (SEC) om indirect regels te creëren voor de cryptocurrency-sector.

Bovendien regelt de SEC investeringsfondsen, wat betekent dat cryptocurrencies ook onder haar bevoegdheid vallen. In het licht van regelgevende garanties over de cryptocurrency-sector, zijn investeerders opnieuw toegetreden tot de volatiele markt voor digitale activa, wat heeft geleid tot een versterking van BTC/USD.

Bitcoin-rangtelwoorden

Ordinale inscripties zijn een nieuw type digitaal activum dat in januari 2023 werd gelanceerd. Ze zijn uniek omdat ze zijn gedrukt op een satoshi, de kleinste waarde-eenheid in de Bitcoin-valuta, en ze zijn vergelijkbaar met niet-fungibele tokens ( NFT‘s).

Sinds eind januari is de vraag naar ordinale inscripties aanzienlijk toegenomen. Op 19 februari waren er meer dan 150.000 inscripties in omloop.

Het Ordinals Protocol biedt een nieuwe use-case voor de Bitcoin-blockchain door gebruikers in staat te stellen verwijzingen naar digitale kunst in kleine betalingen op te nemen, waardoor op Bitcoin gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) worden gecreëerd. Dit protocol is al aanzienlijk populairder geworden sinds de lancering in januari 2023, met meer dan 150.000 inscripties op 19 februari.

Door de creatie van Bitcoin NFT’s te promoten, heeft het Ordinals Protocol het potentieel om de netwerkbeveiliging van de cryptocurrency te verbeteren en tegelijkertijd ontwikkelaars te stimuleren om innovatieve functies toe te voegen. Bovendien is het opmerkelijk dat de lancering van het Ordinals Protocol samenviel met een opmerkelijke stijging van de BTC/USD-prijs.

Hong Kong staat de detailhandel toe om grotere cryptocurrencies te verhandelen, waaronder Bitcoin

De financiële waakhond van Hong Kong, de Securities and Futures Commission (SFC), heeft aangekondigd dat het de retailsector zal toestaan ​​om grotere cryptocurrencies zoals Bitcoin te verhandelen. Voorheen mochten alleen professionele investeerders dit soort cryptocurrencies verhandelen vanwege hun hogere risico’s en volatiliteit.

Volgens de nieuwe richtlijnen kunnen gelicentieerde virtuele activa-uitwisselingen in Hong Kong cryptocurrency-handelsdiensten aanbieden aan particuliere beleggers die voldoen aan de geschiktheidseisen van de SFC. De SFC heeft echter ook verklaard dat virtuele activaplatforms strengere maatregelen ter bescherming van beleggers moeten nemen voor particuliere klanten, zoals verbeterde openbaarmakingen en risicowaarschuwingen.

Deze stap zal naar verwachting de groei van de cryptocurrency-markt in Hong Kong stimuleren, die de afgelopen jaren een enorme belangstelling heeft gekregen van zowel particuliere als institutionele beleggers.

FOMC-vergadernotulen op woensdag

De onthulling van de FOMC-notulen op woensdag kan de prijs van Bitcoin beïnvloeden, aangezien het het monetaire beleid in de VS bepaalt, en elke indicatie van een verschuiving in het beleid kan van invloed zijn op de financiële markten, inclusief de cryptocurrency-markt.

Fed-voorzitter Jerome Powell sprak onlangs in de Economic Club of Washington, waar hij het aanhoudende desinflatieproces besprak en zijn optimisme uitsprak over het vermogen van de Fed om de inflatie terug te brengen tot het streefpercentage van 2%.

Hoewel de opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, over het sterke banenrapport van januari geen verandering aan het licht brachten in de toekomstige benadering van renteverhogingen door de centrale bank, waarschuwde hij wel dat aanhoudend robuuste arbeidsgegevens zouden kunnen resulteren in een hoger eindniveau voor de Fed-fondsen.

Tijdens de vergadering van februari 2023 verhoogde de Fed de doelvork voor de Fed Funds-rente met 25 basispunten, die nu tussen 4,5% en 4,75% ligt. Hoewel de financieringskosten op het hoogste niveau sinds 2007 zijn, is dit de tweede opeenvolgende vergadering waar de omvang van de stijging is verminderd.

Bitcoin-handelaren en -investeerders zullen de FOMC-minuten in de gaten houden voor indicaties van inflatieproblemen of veranderingen in rentetarieven, die mogelijk van invloed kunnen zijn op de prijs van Bitcoin.

Bitcoin-prijs

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts en de prijsklasse is beperkt tot $ 23.700 tot $ 25.200, vanuit technisch perspectief. Het onmiddellijke weerstandsniveau voor het BTC/USD-paar is vastgesteld op $25.200, en een uitbraak daarbuiten zou de BTC-prijs naar $26.000 kunnen brengen.

Desalniettemin wijzen de belangrijkste technische indicatoren, zoals RSI en MACD, op divergentie. De RSI is momenteel boven de 50, wat een koopzone is, terwijl de MACD histogrammen onder 0 vormt, wat een verkoopzone aangeeft. Deze divergentie treedt meestal op wanneer beleggers besluiteloos zijn.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als de prijs van Bitcoin onder het huidige ondersteuningsniveau van $ 23.750 zakt, zou het volgende ondersteuningsniveau $ 22.850 zijn, wat wordt bepaald door het 50% Fibonacci-retracementteken.

Beleggers zullen de notulen van de FOMC-vergadering die woensdag worden vrijgegeven nauwlettend in de gaten houden. Deze minuten kunnen mogelijk van invloed zijn op de prijsactie van Bitcoin in de komende week.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending