Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling – BTC gaat door naar startweek, maar kan het vandaag $ 24.000 terugvorderen?

Gepubliceerd

op

Bitcoin
Bitcoin

De prijs van Bitcoin was de afgelopen weken kalm en handelde zijwaarts. Aan het begin van de nieuwe week zijn er echter tekenen van vooruitgang voor BTC. De grote vraag waar iedereen aan denkt, is of Bitcoin vandaag de grens van $ 24.000 kan terugvorderen.

In dit artikel verkennen we de huidige marktsituatie en analyseren we de factoren die de prijs van Bitcoin op korte termijn kunnen beïnvloeden.

Inzicht in het huidige landschap van crypto-regelgeving

Tijdens de G20-bijeenkomst in India op 25 februari sprak de algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, de voorkeur uit voor het identificeren en reguleren van crypto-activa in plaats van een totaalverbod in te voeren. De mogelijkheid om privé-cryptocurrencies te verbieden, ligt echter nog steeds op tafel.

In een recent interview met Bloomberg (27 februari) verduidelijkte Georgieva haar opmerkingen over een mogelijk totaal verbod op cryptocurrency, en erkende de huidige onzekerheid rond de classificatie van digitale valuta. Ze besprak ook het standpunt van de financiële instelling van de Verenigde Naties over digitale activa en het geprefereerde regelgevingskader.

Hogere functionarissen van het Witte Huis hebben er onlangs bij het Amerikaanse Congres op aangedrongen om de inspanningen om de cryptocurrency-sector te reguleren te vergroten, terwijl de Britse regering plannen heeft voorgesteld om crypto-activa aan hetzelfde wettelijke kader te onderwerpen als traditionele financiële diensten.

Naarmate de vraag naar verdere regulering groeit, is het begrijpen van potentiële regelgevingsstructuren en hoe te werken in een meer gereguleerde cryptosfeer steeds belangrijker geworden voor investeerders in cryptocurrency.

Anticiperen op langdurige renteverhogingen

Uit de laatste cijfers van het bruto binnenlands product (bbp) van 23 februari blijkt dat de Amerikaanse economie met 2,7% is gegroeid, iets minder dan de voorlopige schatting van 2,9%. Ondertussen meldde het Bureau of Economic Analysis (BEA) op 24 februari dat de inflatie in januari met 5,4% is gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar, zoals blijkt uit de gegevens over persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE).

De hoger dan verwachte PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve, ondersteunt een agressieve aanpak. De Federal Reserve heeft zich ten doel gesteld een totale inflatie van 2% te bereiken, en marktdeelnemers verwachten dat de rente voor een langere periode zal stijgen om de inflatie onder controle te houden.

Tijdens de eerste sessie in de VS lieten de gegevens over de detailhandelsverkopen gemengde resultaten zien. In januari daalden de bestellingen van gefabriceerde goederen met 4,5%, grotendeels als gevolg van een daling van het vluchtige boekingen van passagiersvliegtuigen. Er was echter goed nieuws voor de economie aan het begin van het jaar, aangezien de bedrijfsinvesteringen in vijf maanden tijd het snelst toenamen.

Volgens door de Wall Street Journal ondervraagde economen zouden de bestellingen van duurzame goederen, waaronder producten als auto’s, vliegtuigen en computers die ten minste drie jaar meegaan, naar verwachting met 3,6% afnemen. Als transport niet wordt meegerekend, stegen de nieuwe bestellingen vorige maand echter met 0,7%.

Bovendien kende een cruciale maatstaf voor bedrijfsinvesteringen de grootste groei sinds de vorige zomer.

CEO van Grayscale Inc. vraagt ​​SEC-goedkeuring van GBTC Exchange-Traded Fund

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, pleit voor de conversie van GBTC naar een ETF, een doel dat het bedrijf al geruime tijd nastreeft. Volgens Sonnenshein schendt de SEC sectie 706(2)(A) van de APA door Bitcoin futures ETF’s goed te keuren, maar niet de conversie van GBTC. De GBTC van Grayscale, die institutionele beleggers in staat stelt om gereguleerde Bitcoin-blootstelling te krijgen, is verhandeld met een aanzienlijke korting op de NAV.

Als de SEC de conversie zou goedkeuren, zou de korting verdwijnen en zou GBTC in de buurt van de Bitcoin-spotprijs handelen, nieuwe investeerders aantrekken en miljarden aan kapitaal genereren.

Bitcoin-prijs

Momenteel is de live Bitcoin prijs van vandaag is $ 23.250 met een 24-uurs handelsvolume van $ 23,3 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna 1% gedaald. De huidige CoinMarketCap-ranglijst is #1, met een live marktkapitalisatie van $448 miljard.

In het tijdsbestek van 4 uur had Bitcoin moeite om het aanzienlijke weerstandsniveau van $23.750 te overtreffen. Het sluiten van kaarsen onder dit niveau resulteerde in een bearish correctie, waardoor de prijs van BTC mogelijk verder naar beneden werd geduwd tot $22.800.

Het onmiddellijke ondersteuningsniveau voor het BTC/USD-paar is momenteel $ 22.800, en als het daaronder doorbreekt, kan dit de prijs van BTC blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het niveau van $ 22.150.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Hoewel het BTC/USD-paar momenteel oververkocht is, is een rebound mogelijk als de oververkochte toestand aanhoudt, waardoor Bitcoin voorbij het weerstandsniveau van $23.500 kan breken en mogelijk kan leiden tot een prijs van $24.250.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending