Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl Amerikaanse CPI-gegevens worden vrijgegeven – dit is waar BTC nu naartoe gaat

Gepubliceerd

op

Bitcoin prijsvoorspelling

 

Crypto nieuws – Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, stopte zijn neerwaartse rally en klom voorbij de grens van $ 22.000. Tijdens de handel in New York steeg BTC met maximaal 3,2% tot $22.323, na een dip eerder op de dag. Ondertussen is Ethereum, de op een na meest waardevolle cryptocurrency, ook weer boven de $1.500 gestegen.

Volgens de statistieken van Coinmarketcap is de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies $1,03 biljoen, een stijging van 2,12% op de dag zelf.

De stijging van de prijzen van cryptocurrency volgde op de publicatie van statistieken van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor januari, die een lager dan verwachte daling van de inflatie lieten zien. Bovendien is de versoepeling van de zorgen over de regelgeving voor cryptocurrency een belangrijke factor geweest bij het ondersteunen van de crypto-industrie. Als gevolg hiervan blijven langetermijnbeleggers BTC houden, zoals blijkt uit de aanhoudende prijsstijgingen in Bitcoin.

Bovendien heeft de groeiende populariteit van het Ordinals NFTs-protocol, dat de integratie van niet-fungibele tokens met Bitcoin mogelijk maakt, geleid tot een toename van de activiteit op het netwerk.

Ondertussen vergemakkelijkt de DBS-crypto-uitwisseling, die niet beschikbaar is voor detailhandelaren, nu de handel in Bitcoin, Ether, XRP, Bitcoin Cash, DOT en ADA. Aangenomen wordt dat deze ontwikkeling een andere belangrijke factor is bij het handhaven van hoge Bitcoin-prijzen.

Risk-On Crypto Market – Gegevens van de consumentenprijsindex (CPI).

De wereldwijde cryptocurrency-markt heeft zijn momentum herwonnen en handelt opnieuw boven de grens van $ 1 biljoen. De meeste cryptocurrencies zijn in waarde gestegen als gevolg van de cijfers van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor januari, die een lager dan verwacht inflatiepercentage lieten zien.

Bitcoin is hersteld van recente dieptepunten en handelt momenteel boven $22.000 per munt, terwijl Ethereum ook $1.500 heeft overtroffen.

Het is vermeldenswaard dat de markten aanvankelijk een neergang doormaakten, maar deze herstelden zich snel en BTC en verschillende andere cryptocurrencies stegen geleidelijk in waarde.

Als gevolg hiervan is de marktreactie zeer volatiel geworden, maar dit kan zich stabiliseren naarmate er meer gegevens beschikbaar komen. Het volgende cruciale marktbewegende rapport zijn de PCE-indexgegevens, die naar verwachting op 24 februari zullen worden vrijgegeven.

De komende weken zal de cryptocurrency-markt naar verwachting sterk reageren op macro-economische ontwikkelingen. Beleggers moeten het regelgevingsbeleid nauwlettend volgen, aangezien strengere regelgeving voor stablecoin-securitisatie kan leiden tot meer marktvolatiliteit en onvoorspelbaarheid.

Wat de economische gegevens betreft, steeg de CPI in januari met 0,5%, vergeleken met 0,1% in de voorgaande maand. Op jaarbasis was de inflatie echter hoger dan verwacht, met een percentage van 6,4%, vergeleken met 6,5% in december en een prognose van 6,2%.

De kern-CPI, die de meer volatiele uitgaven van voedsel en energie uitsluit, steeg sneller dan verwacht met 5,6%, vergeleken met de voorspelde 5,5%, maar daalde van 5,7% in de voorgaande maand.

Whales krijgen controle

Volgens Glassnode-statistieken viel de prijsstijging samen met het zevendaags voortschrijdend gemiddelde gemiddelde on-chain transactieomvang dat een vijfjaarlijks hoogtepunt bereikte van $ 1.145.

Een reeks whaletransacties, waarvan sommige meer dan $ 200 miljoen waard waren, vond deze week plaats en verhoogde de gemiddelde waarde van on-chain transacties aanzienlijk. Op 11 februari betrof een dergelijke transactie de overdracht van ongeveer $ 304 miljoen van meerdere adressen naar een onbekende portemonnee in één keer.

Glassnode-statistieken tonen aan dat langetermijnbeleggers in Bitcoin steeds meer vasthouden aan hun munten. Vandaag bereikte het totale bedrag aan Bitcoin dat in ten minste 10 jaar niet is overgemaakt een nieuw record van 2.634.631 BTC.

Bovendien heeft het percentage Bitcoins dat al minstens twee jaar niet is overgedragen, zojuist een recordhoogte van 49,863% bereikt, wat betekent dat meer dan de helft van alle BTC al minstens twee jaar wordt vastgehouden, volgens dezelfde gegevens bron.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu is de live Bitcoin-prijs $ 22.144 en het 24-uurs handelsvolume $ 26.958.290.852. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna 2% gestegen. Het staat momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 427.201.921.132.

Vanuit technisch oogpunt heeft Bitcoin een cruciaal ondersteuningsniveau van $21.700 doorbroken en neigt het momenteel naar beneden in de richting van het volgende ondersteuningsniveau van $21.290. Als de prijs blijft dalen, kan deze weerstand ondervinden op het 38,6% Fibonacci-retracementniveau van $ 21.290.

Ja dat is correct. Als Bitcoin er niet in slaagt het ondersteuningsniveau van $21.290 vast te houden, is het volgende ondersteuningsniveau om naar te kijken het 50% Fibonacci-retracementniveau van $20.300. Dit niveau wordt gezien als een cruciaal ondersteuningsniveau voor Bitcoin, aangezien een doorbraak eronder een signaal kan zijn voor een verdere neerwaartse trend.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het is echter belangrijk op te merken dat technische analyse slechts één hulpmiddel is bij het voorspellen van marktbewegingen, en vele andere factoren kunnen ook de prijs van Bitcoin beïnvloeden, zoals macro-economische gebeurtenissen, veranderingen in de regelgeving en beleggerssentiment.

Als het bullish momentum aantrekt en de prijs van Bitcoin erin slaagt om boven het kritieke weerstandsniveau van $22.375 te sluiten, kan dit duiden op een mogelijke trendomkering. In een dergelijk scenario zou het volgende belangrijke weerstandsniveau voor Bitcoin $ 24.260 kunnen zijn.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending