Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC boven $ 24.000 stijgt – Waar is het volgende BTC-doel?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

 

Bitcoin, ’s werelds meest waardevolle en bekende cryptocurrency, heeft opnieuw een aanzienlijke prijsstijging gezien en overschreed voor het eerst in zijn geschiedenis de grens van $ 24.000. Deze recente stijging van de waarde van Bitcoin heeft de aandacht getrokken van investeerders en handelaren over de hele wereld, en velen vragen zich nu af waar het volgende doelwit voor BTC zou kunnen zijn.

De crypto-activa-onderzoeksradar van de SEC is aan het opwarmen: wat te verwachten in 2023

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs haar toezegging bevestigd om beleggers te beschermen en naleving van de federale effectenwetten en -regelgeving te waarborgen. In de lijst met onderzoeksprioriteiten die op 7 februari 2023 is gepubliceerd, identificeerde de SEC “Opkomende technologieën en crypto-activa” als een belangrijk aandachtsgebied voor het jaar. Deze focus zal voornamelijk gericht zijn op broker-dealers en geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA’s) die dergelijke technologieën gebruiken.

Op 9 februari 2023 heeft de SEC Payward Ventures Inc, dat opereert als Kraken, aangeklaagd wegens het niet registreren van het aanbod en de verkoop van hun crypto-asset-service. Als onderdeel van de schikking betaalde Kraken een boete van US $ 30 miljoen en stopte met het aanbieden van zijn diensten voor het uitzetten van crypto-activa aan Amerikaanse klanten.

De SEC-voorzitter, Gary Gensler, benadrukte de noodzaak voor tussenpersonen om de juiste openbaarmakingen en waarborgen te bieden die vereist zijn door effectenwetgeving bij het aanbieden van investeringscontracten in ruil voor investeerderstokens, hetzij door middel van staking-as-a-service, leningen of andere middelen.

Kraken is niet het enige cryptobedrijf dat te maken heeft gehad met SEC-handhavings maatregelen. In januari 2023 rekende de SEC Nexo Capital Inc US $ 22,5 miljoen aan voor het niet registreren van zijn crypto-leenproduct bij Amerikaanse investeerders. Nexo stemde er ook mee in om te stoppen met het aanbieden van zijn product voor het uitlenen van crypto-activa.

Deze handhavingsmaatregelen onderstrepen het toenemende toezicht van de SEC op de crypto-industrie, met als doel ervoor te zorgen dat beleggers voldoende worden beschermd en dat marktdeelnemers voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van effecten.

Aangezien regelgevingskaders blijven evolueren, is het van cruciaal belang voor bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie om waakzaam te blijven en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving om mogelijke boetes en reputatieschade te voorkomen.

Het toonaangevende hotel van Bahrein accepteert nu Bitcoin: een mijlpaal voor de acceptatie van crypto in de Arabische wereld

Novotel Bahrain Al Dana Resort heeft naar verluidt een baanbrekende maatstaf gezet door cryptocurrencies te omarmen als een levensvatbare vorm van beloning in de horecasector in het land. Deze recente manoeuvre in de richting van de digitalisering van monetaire activa werd herhaald door verschillende andere hotels op het Arabische schiereiland, waaronder W Dubai – The Palm en Palazzo Versace Dubai, die dit voorbeeld de afgelopen maanden hebben gevolgd.

Volgens recente rapporten werkt Novotel Bahrain Al Dana Resort samen met Eazy Financial Services om gasten in staat te stellen hun verblijfkosten te betalen met cryptocurrencies. Het hotel is van plan om op maat gemaakte terminals op te zetten in zijn verkooppunten om dit aanbod via de Binance-applicatie te vergemakkelijken.

Deze strategische stap is goedgekeurd door de Centrale Bank van Bahrein, waardoor Novotel Bahrain Al Dana Resort het eerste hotel in het koninkrijk is waar deze betaalmethode kan worden gebruikt. De General Manager, Amid Yazji, drukte hun opwinding uit in de volgende verklaring:

“Om op de hoogte te blijven van de evolutie van technologie en onze aanhoudende toewijding om onze gewaardeerde gasten de beste service te bieden, zijn we verheugd aan te kondigen dat we het inaugurele hotel in het Koninkrijk Bahrein en de regio zijn om snijden- edge digitale betalingstechnologieën door onze samenwerking met Eazy Financial Services.”

Naarmate meer en meer mensen cryptocurrencies blijven gebruiken, krijgen de prijzen van populaire digitale activa, waaronder Bitcoin en andere altcoins, grip en steun.

Bitcoin-prijs

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $24.600, met een 24-uurs handelsvolume van $38 miljard en een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin heeft een bullish trend doorgemaakt na het ontdekken van ondersteuning op het 50% Fibonacci-retracement niveau, dat zich op $ 23.325 bevond. Het sluiten van een recente kaars boven dit merkteken heeft een kooptrend in de markt veroorzaakt en het positieve marktsentiment versterkt.

Kijkend naar de toekomst, ligt de volgende hindernis van Bitcoin op $25.300. Als er een bullish cross-over voorbij dit niveau komt, kan de BTC-prijs omhoog worden gestuwd om $26.000 te bereiken.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen ondersteunt ook de mogelijkheid van een aanhoudende opwaartse trend in Bitcoin. Beleggers die geïnteresseerd zijn om van deze trend te profiteren, kunnen het niveau van $ 24.250 in de gaten houden als een potentieel startpunt voor een longpositie in Bitcoin.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending