Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC het allereerste “Death Cross” vormt – moet de crypto-industrie zich zorgen maken?

Gepubliceerd

op

bitcoin

 

Op 13 februari begon BTC/USD te handelen op $21.796. Het wordt nu verhandeld tegen $ 21.504, een daling van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. BTC/USD bewoog zich tussen een hoogtepunt van $21.902,00 en een dieptepunt van $21.444,00 en verloor 6% in waarde in de afgelopen week eindigend op 12 februari

CBUAE lanceert FIT-initiatief om digitale transacties te stimuleren

Op 12 februari introduceerde de Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) een programma voor de transformatie van de financiële infrastructuur (FIT) om de digitale transformatie van de financiële sector te vergemakkelijken. Het FIT-programma wordt gefaseerd uitgerold, te beginnen met de introductie van verschillende digitale betaalinfrastructuren en -diensten.

Vervolgens wordt het programma uitgebreid met diverse digitale infrastructuren op het gebied van datamanagement en -regulering. Als onderdeel van de eerste fase van het FIT-initiatief is de CBUAE van plan een binnenlandse en internationale digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te introduceren.

In een verklaring beweerde de bank dat de FIT een stap is om van de CBUAE een van ’s werelds leidende centrale banken te maken. Het initiatief heeft tot doel digitale transacties te promoten en de financiële dienstverlening te versterken.

Volgens de verklaring zullen deze digitale infrastructuren hun beveiliging en operationele veerkracht vergroten, terwijl ze de innovatie en klantervaring verbeteren, de bedrijfskosten verlagen en de naleving van de regelgeving verbeteren.

De Centrale Bank van de VAE heeft het plan voor de transformatie van de financiële infrastructuur onthuld, dat bestaat uit negen digitale financiële inspanningen om van het land een hub voor digitale betalingen te maken. Als gevolg hiervan is het nieuws positief voor de meest populaire digitale valuta, Bitcoin.

IMF waarschuwt El Salvador: pak de risico’s van de acceptatie van Bitcoin aan

Op 10 februari heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitgegeven een waarschuwingsverklaring na zijn recente bezoek aan El Salvador, waar het contact opnam met de financiële vertegenwoordigers van het land. Na zijn recente bezoek aan El Salvador, waar het de financiële vertegenwoordigers van het land ontmoette, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op 10 februari een waarschuwing afgegeven.

Vanwege de economische risico’s die Bitcoin-obligaties vertegenwoordigen, heeft het IMF er bij El Salvador op aangedrongen deze niet te verhandelen. Het Midden-Amerikaanse land dat digitale activa ondersteunt, heeft de regelgeving aangescherpt, wat heeft geresulteerd in deze meest recente ontwikkeling.

Volgens het IMF zijn de risico’s verbonden aan het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel nog niet werkelijkheid geworden. Goedkeuring van nieuwe wetgeving gericht op het stimuleren van het gebruik van digitale activa en Bitcoin-obligaties kan de risico’s vergroten. Verder vindt het IMF dat overheidsaankopen van bitcoin transparanter moeten zijn.

Het IMF benadrukte ook het belang van de Salvadoraanse regering om de transparantie over haar Bitcoin-transacties te vergroten en een transparant financieel statusrapport te verstrekken over de Chivo-portemonnee, de Bitcoin-portemonnee die eigendom is van de staat.

De regering van El Salvador ligt onder vuur vanwege het gebrek aan transparantie bij het gebruik van publieke middelen om Bitcoin te kopen. Bovendien kan de waarschuwing van het IMF over het risico van Bitcoin wegen op BTC/USD.

Het decoderen van de impact van Amerikaanse inflatiegegevens op cryptoprijzen

De inflatiecijfers van de consumentenprijsindex (CPI) van januari zullen op 14 februari worden vrijgegeven door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Markten en de Amerikaanse Federal Reserve waren het eerder oneens over wanneer de rentetarieven moesten worden verhoogd.

De markten zijn onlangs naar de kant van de Fed verschoven en verwachten een nieuwe stijging in maart en mogelijk nog een in mei. Het kan te maken hebben met het feit dat het aantal banen in januari de kans op een recessie verkleinde, maar het kan ook een gevolg zijn van zorgen over het CPI-rapport van januari.

De CPI in januari zal naar verwachting 0,5% bedragen. Bovendien is het rapport misschien niet zo gunstig als sommigen verwachten. BTC/USD en andere cryptocurrencies daalden doordat wettelijke beperkingen neerwaartse druk bleven uitoefenen op de prijs van digitale activa.

Op dinsdag staat crypto’s echter voor een ander soort verrassing, aangezien significante macro-economische gegevens naar verwachting de volgende belangrijke markttrigger zullen zijn.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag is de live Bitcoin-prijs $ 22.012, met een 24-uurs handelsvolume van $ 16,6 miljard. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met 1,54% gestegen. Bitcoin staat momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $424 miljard. Het circulerende aanbod van Bitcoin is 19.288.937 BTC-munten, met een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

Bitcoin nadert momenteel een retracement van 38,6% op het niveau van $ 21.290 op technisch vlak. Als dit niveau wordt overschreden, kan er meer ruimte voor verkoop ontstaan, wat mogelijk kan leiden tot een daling naar het niveau van $ 20.300.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als kaarsen echter boven het $21.300-niveau sluiten, is er een kans op een bullish bounce naar het $22.375-niveau. Een toename van de koopdruk zou de prijs van Bitcoin kunnen opdrijven naar het volgende weerstandsniveau van $24.260.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending