Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC het niveau van $ 22.000 verliest – waar is de volgende ondersteuning?

Gepubliceerd

op

bitcoin

De prijs van Bitcoin is de afgelopen weken volatiel geweest. Na het doorbreken van $23.000, heeft de cryptocurrency aanzienlijke waarde verloren en handelt momenteel rond de $21.800.

De prijs kan in de loop van de tijd enigszins fluctueren en het is verstandig om wat Bitcoin in uw portefeuille te hebben, klaar om terug te kopen als de prijs daalt.

SEC lanceert nieuwe regelgeving om cryptocurrency-praktijken aan te pakken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs nieuwe regelgeving aangekondigd om frauduleuze en misleidende cryptocurrency-praktijken aan te pakken. Deze nieuwe regelgeving is een reactie op de toenemende populariteit van digitale activa en de potentiële risico’s die deze vormen voor investeerders.

In de afgelopen jaren is cryptocurrency naar voren gekomen als een populaire vorm van beleggen, waarbij veel mensen graag willen profiteren van het potentiële rendement. Door het gebrek aan toezicht in de branche is het echter een belangrijk doelwit geworden voor fraudeurs die willen profiteren van nietsvermoedende investeerders.

Om dit probleem aan te pakken, heeft de SEC nieuwe regelgeving geïntroduceerd die tot doel heeft de transparantie en verantwoording in de cryptocurrency-markt te vergroten. De regelgeving vereist dat cryptocurrency-uitwisselingen en andere platforms zich bij de SEC registreren, regelmatig rapporten over hun activiteiten verstrekken en maatregelen nemen om de activa van hun klanten te beschermen.

Bovendien zal de SEC optreden tegen Initial Coin Offerings (ICO’s), een populaire manier voor bedrijven om geld in te zamelen door nieuwe digitale activa uit te geven. De nieuwe regelgeving vereist dat bedrijven gedetailleerde informatie verstrekken over hun activiteiten, financiën en de risico’s die aan hun aanbod zijn verbonden. De SEC zal deze aanbiedingen ook controleren om ervoor te zorgen dat ze niet frauduleus zijn en dat ze voldoen aan alle toepasselijke effectenwetten.

The Kraken Crackdown: wat u moet weten

De recente aankondiging door de Securities and Exchange Commission (SEC) om effectenschendingen tegen de cryptocurrency-uitwisseling Kraken aan te melden, heeft geleid tot bezorgdheid bij leidinggevenden in de crypto-industrie. Dit besluit heeft de angst voor het standpunt van het agentschap over regulering vergroot.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aandacht besteed aan staking, een proces waarbij individuen een deel van hun cryptocurrency-bezit, zoals Ethereum, aan organisaties aanbieden in ruil voor substantiële winsten. Deze geleende activa worden vervolgens gebruikt om cryptocurrency-transacties te valideren.

Bedrijven zoals Kraken vereenvoudigen het uitzetproces voor reguliere gebruikers door hun activa te verzamelen en uitzetten te vergemakkelijken, waardoor ze inkomsten kunnen verdienen.

Concluderend, de nieuwe regelgeving van de SEC over cryptocurrency-praktijken is een teken dat de overheid de kwestie van digitale activa serieus neemt en zich inzet voor de bescherming van investeerders. Hoewel de regelgeving een positieve stap is, is het aan individuen om waakzaam te blijven en hun eigen onderzoek te doen voordat ze in digitale activa investeren.

UoM Consumer Confidence Index verrast in positieve zin in februari, komt uit op 66,4

Naast de SEC- en Crypto-regelgeving zorgt ook de sterkere Amerikaanse dollar voor neerwaartse druk op de Bitcoin. Een van de redenen achter de sterke Amerikaanse dollar is de release van UoM Consumer Confidence.

Het consumentenvertrouwen in de VS verbeterde begin februari, waarbij de Consumer Confidence Index van de University of Michigan (UoM) steeg van 65 in januari naar 66,4. De US Dollar Index, die een maatstaf is voor hoeveel de dollar daalt ten opzichte van andere valuta’s, hield dagelijks stand rond 103.50 en verbeterde licht tot bewolkt rond 103.

Dit leidde deze maand tot een beweging op de markten, waarbij de inflatieverwachtingen opliepen tot 4,2%. Deze lezing was beter dan de markten hadden verwacht toen de lezing uitkwam op 65%.

Bitcoin-prijs

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency en de live Bitcoin-prijs is vandaag $ 21.654,63 met een 24-uurs handelsvolume van $ 31,7 miljard. De huidige marktkapitalisatie van munten voor BTC is 1, met een live marktkapitalisatie van $417 miljard.

Technisch gezien is de prijs van BTC/USD-handel op dit moment extreem bearish. De prijs zit op $ 21.600 en is zojuist gedaald tot onder de 61,8% Fibonacci-retracement, wat betekent dat het binnenkort zou kunnen dalen naar $ 20.000.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Analyse van historische gegevens laat zien dat de weerstand voor Bitcoin naar verwachting in de buurt van het gemiddelde van $22.300 of $22.775 zal blijven. De RSI en MACD bevinden zich in een verkoopzone, dus we kunnen BTC zien dalen tot $21.100 en $20.500 voordat er verdere bearish prijsacties plaatsvinden.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending