Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC nieuwe ondersteuning vormt voor $ 23.000 – Hier is waar BTC naartoe gaat

Gepubliceerd

op

Bitcoin

Bitcoin heeft de afgelopen maanden de krantenkoppen gehaald vanwege de snel stijgende prijs en de hernieuwde mainstream populariteit. Op het moment van schrijven heeft BTC een nieuw ondersteuningsniveau gevormd van $23.000, waardoor velen speculeren over waar het naartoe zal gaan.

In dit artikel gaan we dieper in op de huidige staat van de Bitcoin-markt en doen we een Bitcoin-prijsvoorspelling voor de nabije toekomst.

Bitcoin HODLers tonen ongekende overtuiging, Bitfinex-analistenrapport

HODL-veroordeling heeft een recordhoogte bereikt en zal naar verwachting in de toekomst zo blijven. Volgens een rapport van Bitfinex is de BTC Supply in Profit-indicator in het nieuwe jaar met meer dan 20% gestegen. Hiermee kunnen we een meer bullish markt voorspellen in 2023.

Het lijkt erop dat HODLers hun overtuiging in hun langetermijn investering beginnen te verliezen. Ze geloven dat het niet het moment is om te verkopen, zelfs als de markt daalt. Ze vinden ook dat HODLers moeten worden beloond voor hun geduld en loyaliteit.

Terwijl Bitfinex-analisten zeggen;

“De overtuiging van HODLer staat momenteel dicht bij recordhoogtes, zoals aangegeven door Reserve Risk voor BTC, dat onlangs is gedaald tot het laagste niveau ooit, zelfs lager dan het dieptepunt van 2019 of 2020. Winsten worden nu niet alleen genomen door kortetermijnhouders, maar zelfs door HODLers op lange termijn.

”Ook de Market Value Realized Value (MVRV) ratio voor Bitcoin heeft zich sinds de start van het nieuwe jaar hersteld. Hoewel dit een andere statistiek is die bullish flitst, is het belangrijk op te merken dat een gewelddadige stap buiten de gebaande paden normaal gesproken gepaard gaat met een periode van consolidatie en soms verlengde pullbacks voor BTC. Over een beleggingshorizon van 12-18 maanden heeft dit gedrag voor de MVRV Z-score-indicator een slagingspercentage van 100 procent voor prijsstijging.

Concluderend, Bulls hoopt dat de geschiedenis weer rijmt en dat ’s werelds grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie de komende drie jaar opnieuw een exponentiële rally kan neerzetten vanaf dieptepunten. Een 10x rally van de recente dieptepunten zou ervoor zorgen dat Bitcoin rond de $160.000 zou komen,”

400 Bitcoin geroerd na 11 jaar inactiviteit op een BTC-adres

Een Bitcoin-adres is al meer dan 11 jaar inactief, maar heeft plotseling besloten om weer tot leven te komen. Het Bitcoin-adres, 1MMXRA, bevat 412,12 BTC, verzameld via 4 transacties in 2012. Destijds was het bedrag $ 8 waard en nu is het $ 200.000 waard.

Op 8 februari werden de laatste munten uit de portemonnee gehaald. Ze werden verkocht voor een prijs van $ 23.000 per stuk en dit vertegenwoordigde vandaag $ 9,6 miljoen aan waarde.

De oorzaak van het feit dat de oude munten als minder liquide worden beschouwd, is een on-chain analyseprovider. Het bedrijf benadrukt het belang van munten die meer dan 155 dagen onaangeroerd zijn gebleven. Dit kan duiden op mogelijke negatieve activiteit en zal waarschijnlijk ook de liquiditeit in andere munten verminderen. Als u dergelijke oude munten op uw bedrijfsvloer vindt, kan dit erop duiden dat mensen ze vasthouden in plaats van uitgeven. Dit gebeurt wanneer er veel volatiliteit in de markt is, zoals tijdens een financiële crisis.

HODLers zijn uit op winst op lange termijn. In juli begon het aantal munten dat het afgelopen 1 jaar werd vastgehouden aanzienlijk te stijgen ten opzichte van vorige maand, volgens de Glassnode-nieuwsbrief. Mensen springen steeds meer op de Bitcoin-bandwagon omdat het bewijs van wijdverbreid gebruik en veiligheid in de valuta steeds sterker wordt.

Britse rechtbank oordeelt dat Craig Wright geen auteursrecht heeft op Bitcoin

Volgens een Britse rechtbank heeft Craig Wright zijn juridische strijd tegen Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto over het ontwerp van de cryptocurrency verloren. In de loop van dinsdag kon Wright niet aantonen dat hij het patent op dit specifieke kenmerk van Bitcoin-blokken had gekregen, waardoor hij voor de rechtbank faalde. Fixatie beschrijft hoe mensen de eerste opname van een werkstuk kunnen tonen, ook al is het esthetisch of technisch niet perfect.

De Noorse rechtbanken hebben Wright onlangs veroordeeld, maar vorige maand oordeelde het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk in het voordeel van McCormack. Het feit dat Craig Wright Co. de Bitcoin-ontwikkelingsgemeenschap heeft aangevallen, heeft bij hen voor veel verwarring en nervositeit gezorgd en heeft een negatieve invloed gehad op hun werk.

De uitspraak dient ook als een herinnering aan de open-sourceontwikkeling van Bitcoin en versterkt het idee dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling ervan zonder bang te hoeven zijn voor juridische gevolgen. Dit is een overwinning voor open-sourceontwikkelaars en de Bitcoin-gemeenschap

Bitcoin-prijs

Het huidige handelsvolume van Bitcoin is $25 miljard, met een 24-uurs prijs van $22.939. De prijs is de afgelopen 24 uur met 1,3% gestegen en staat op nummer 1 met een marktkapitalisatie van $442 miljard. De circulerende voorraad is 19.285.212 BTC-munten. De max. voorraad is 21.000.000 BTC-munten

Na een recente waardedaling schommelt de prijs van Bitcoin momenteel rond het ondersteuningsniveau van $23.000. Als het onder dit niveau komt, kan de prijs nog verder dalen tot een voorspelde $22.400, wat wordt ondersteund door een stijgende trendlijn.

Volgens technische analyse neemt de verkoopdruk toe, zoals gesuggereerd door RSI- en MACD-indicatoren. Dit kan ertoe leiden dat de waarde van Bitcoin daalt tot $22.350 als het volgende dieptepunt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het BTC/USD-paar kan weerstand ondervinden in de buurt van het $23.250-niveau, volgens het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen, hoewel de trend positief blijft. Als het $ 23.250 overschrijdt, heeft de prijs het potentieel om $ 23.500 te bereiken, wat wijst op een mogelijke waardestijging.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending