Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC probeert door te breken naar $ 23.000 – kan BTC herstellen?

Gepubliceerd

op

bitcoin

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), twee van de meest populaire cryptocurrencies ter wereld, hebben hun verliezen niet kunnen stoppen en handelen nog steeds in het rood onder respectievelijk $23.000 en $1.600.

Traders aarzelen om sterke biedingen uit te brengen in de aanloop naar een kritieke week van economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Deze week zullen de niet-agrarische loonstatistieken en opmerkingen van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, worden vrijgegeven, waardoor dit een cruciaal moment voor de markt wordt.

BTC heeft moeilijkheden ondervonden om boven het niveau van $22.800 uit te stijgen, en als de beren erin slagen de prijs onder het huidige niveau te duwen, zou het volgende ondersteuningsniveau $21.480 zijn.

De op een na grootste cryptocurrency, Ethereum, heeft ook een gebrek aan handelsactiviteit gezien rond de $1.500, wat wijst op aarzeling bij kopers en verkopers.

Risicovrij marktsentiment

De wereldwijde cryptocurrency-markt bevindt zich de afgelopen weken in een neerwaartse trend, met prijzen die over de hele linie dalen. De belangrijkste reden voor deze daling is het bearish marktsentiment, dat een negatieve invloed heeft gehad op de prijs van Bitcoin.

Deze huidige marktomstandigheden kunnen echter ook een effect hebben op het aanbod van BTC. Naarmate mensen het vertrouwen in de markt verliezen, kunnen ze ervoor kiezen om hun Bitcoin-bezit te verkopen, waardoor het aanbod toeneemt en de prijzen verder dalen.

Er is een sprankje hoop te midden van de huidige dip in de prijzen van Bitcoin en Ether. Als beleggers de opschorting van Silvergate beschouwen als een kleine tegenvaller in plaats van als een grote negatieve gebeurtenis, zal de huidige bearish trend mogelijk niet lang aanhouden.

Het is vermeldenswaard dat Bitcoin en Ether een aanzienlijke marktkapitalisatie hebben en nauw met elkaar verbonden zijn. Daarom kan elk positief resultaat voor de ene cryptocurrency een gunstige invloed hebben op de andere.

De groeiende interesse van grote financiële instellingen in Bitcoin en Ether is nog een factor die zou kunnen bijdragen aan hun prijsstijging.

In de afgelopen maanden hebben veel grote financiële instellingen interesse getoond om in Bitcoin te investeren of Bitcoin-gerelateerde diensten aan hun klanten aan te bieden. Deze toegenomen institutionele vraag naar Bitcoin en Ether zou de stijging van hun waarden kunnen aanwakkeren.

Regelgevend hardhandig optreden ondermijnt BTC

Het intense optreden van de overheid tegen cryptocurrencies heeft geleid tot een daling van de prijzen van bitcoin en ether. Aangezien cryptocurrencies in een juridisch grijs gebied opereren, streven regeringen over de hele wereld er nog steeds naar om ze te reguleren. Het harde optreden van de overheid tegen cryptocurrencies zorgt voor een afname van de vraag naar Bitcoin en Ether.

Dit kan leiden tot toenemende zorgen bij beleggers en handelaren, evenals tot grotere volatiliteit en angst voor juridische gevolgen.

Overheden en regelgevende instanties kunnen beleid invoeren dat het gebruik of de handel in cryptocurrencies beperkt of verbiedt, wat de vraag naar Bitcoin en Ether zou kunnen verminderen, wat zou kunnen leiden tot een daling van hun waarde.

Bovendien kan het beleggerssentiment negatief worden wanneer ze hun posities verkopen vanwege een gebrek aan vertrouwen in de toekomstperspectieven van cryptocurrencies, gedreven door regelgevende maatregelen. Dit kan resulteren in een daling van de prijzen van cryptocurrency.

Samengevat, beleggers moeten mogelijke regelgevende hardhandig optreden tegen cryptocurrencies nauwlettend in de gaten houden, aangezien dit de waarden van Bitcoin en Ether aanzienlijk kan beïnvloeden.

Bearish US Dollar – Eyes On Feds Getuigenis

Dinsdag bleef de Amerikaanse dollar voorzichtig in afwachting van de getuigenis van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell. De US dollar-index, die de greenback meet ten opzichte van zes belangrijke valuta’s, daalde met 0,077% tot 104,170, na een daling van 0,26% van de ene op de andere dag.

De index is deze maand met 0,6% gedaald, na een stijging met 2,6% in februari.

Beleggers kijken uit naar de werkgelegenheidscijfers van februari, die vrijdag worden vrijgegeven, maar hun primaire focus ligt op de getuigenis van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, voor het Congres op dinsdag en woensdag.

De Fed had tijdens haar recente twee vergaderingen de rentetarieven met 25 basispunten verhoogd na aanzienlijke verhogingen in het voorgaande jaar. Sterke economische cijfers in februari hebben echter de bezorgdheid aangewakkerd dat de centrale bank grotere stappen zou kunnen zetten.

In de tussentijd kan de voorzichtige houding van de Amerikaanse dollar de cryptomarkt helpen om iets van zijn momentum terug te krijgen.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu staat de live prijs van Bitcoin op $22.465, met een 24-uurs handelsvolume van $15,6 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een stijging van 0,37% gezien. Met een live marktkapitalisatie van $433 miljard staat Bitcoin op nummer 1 op de ranglijst van CoinMarketCap.

Het heeft een circulerende voorraad van 19.310.450 BTC-munten en een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

Volgens technische analyse bevindt het BTC/USD-paar zich momenteel in een consolidatiefase en handelt het binnen een smal bereik van $22.000 tot $22.500.

Een doorbraak uit dit bereik, zowel naar boven als naar beneden, kan leiden tot aanzienlijke prijsbewegingen op de Bitcoin-markt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als het BTC/USD-paar het $22.500-niveau overschrijdt, kan dit een bullish breakout veroorzaken, wat de Bitcoin-prijs mogelijk naar het $22.800- of $23.250-niveau zou kunnen drijven.

Omgekeerd, als de ondersteuningsniveaus rond $ 22.000 of $ 21.750 worden gehandhaafd, kan dit leiden tot een rebound.

Ethereum-prijs

De huidige prijs van Ethereum (ETH) is $ 1.573,86 USD met een 24-uurs handelsvolume van $ 4,9 miljard. Ethereum heeft de afgelopen 24 uur een stijging van bijna 1% gezien. Ethereum staat momenteel op nummer 2 op CoinMarketCap met een live marktkapitalisatie van $192 miljard.

Kijkend naar de technische kant, handelt het ETH/USD-paar momenteel in een krap bereik tussen $ 1.550 en $ 1.580 niveaus.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als de prijs van Ethereum onder het niveau van $ 1.560 zakt, kan het ondersteuning vinden bij $ 1.500. Desalniettemin is het vermeldenswaard dat er aanzienlijke weerstand is op het niveau van $ 1.620 of $ 1.680, wat verdere prijsdalingen zou kunnen beperken.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending