Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC stuitert van ondersteuning – dit is waar BTC naartoe gaat

Gepubliceerd

op

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl BTC stuitert van ondersteuning - dit is waar BTC naartoe gaat

Bitcoin heeft veel aandacht getrokken omdat het wordt verhandeld op de belangrijkste beurzen en trekt veel nieuwe investeerders aan. Het kan moeilijk zijn om de prijs te voorspellen omdat meer mensen het ook kopen en verkopen.

Cathie Wood, CEO van ARK Investment Management, sprak over de huidige gedachten van het bedrijf over bitcoin. Het bedrijf had niet verwacht dat overheden en bedrijven zo snel gebruik zouden maken van bitcoin.

Er is veel opwinding over Bitcoin in de markt en de meeste mensen zijn, verrassend genoeg, zeer positief. Wood gelooft nog steeds dat BTC binnen 5 jaar $670.000 zou kunnen bereiken.

Is Bitcoin op weg naar een recordhoogte van $670.000 in de komende 5 jaar?

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, onthulde dat ze een verkeerde inschatting hebben gemaakt door ervan uit te gaan dat bedrijven en overheden cryptomunten goedkeuren. Ze meldde dat haar bedrijf zwaar had geïnvesteerd in Bitcoin, wat voorspelde dat de waarde ervan exponentieel zal groeien.

2022 bracht geen goed nieuws op de cryptomarkt, maar er is een significant verschil tussen bepaalde organisaties en individuen. Forex Exchange had bijvoorbeeld veel geld vast in Bitcoin en verloor een deel van zijn kapitaal toen het in waarde daalde

Hoewel sommige prominenten vertrouwen lijken te hebben in het prijstraject van Bitcoin, zijn anderen sceptisch. Na zoveel volatiliteit in 2018 stelt Wood dat de voorspelling waarschijnlijker is dan niet. Een enkele bitcoin zou binnen vijf jaar ongeveer $ 670.000 moeten kosten en zou in 2030 kunnen oplopen tot $ 1,48 miljoen – een groei van 6.326% in de loop van vier decennia

De heer Wood heeft onlangs zijn mening over Bitcoin gewijzigd en toegegeven dat hij ongelijk had door er geen vertrouwen in te hebben en hoe het het geld van mensen kan beschermen tegen inflatie.

Susan Wood: Bitcoin zal binnen de komende 10 jaar $ 500.000 waard zijn – hier is waarom

Ondanks de grote verliezen die de cryptocurrency-sector het afgelopen jaar heeft geleden, is ARK Investment Management (onder leiding van Cathie Wood) blijven investeren in een verscheidenheid aan cryptoactiva en aandelen van op crypto gebaseerde bedrijven. Bovendien geloven ze dat Bitcoin binnenkort een nieuw record kan bereiken

Een groeiend aantal bedrijven neemt Bitcoin op hun balans op, en dit zal naar verwachting de waarde ervan ten goede komen. Tesla, Block (voorheen Square) en MicroStrategy hadden de grootste impact bij het aanmoedigen van investeerders om vertrouwen te houden in de toekomst van Bitcoin. Ze is er trots op dat ze het project op zich heeft kunnen nemen, ondanks dat ze soms aarzelde.

Ondanks de hype rond Bitcoin in 2017, bleek het uiteindelijk te volatiel en ging het gepaard met enkele verliezen voor een aantal bedrijven. Tesla leed in 2022 een bijzonder waardeverminderingsverlies van $ 204 miljoen met betrekking tot zijn Bitcoin-activa.

Vorig jaar, toen de prijs van Bitcoin daalde, verminderde het bedrijf zijn crypto-activa met 75%. Dit bracht andere landen ertoe om de verhuizing van El Salvador in 2021 nader te bekijken, toen het de eerste natie werd die Bitcoin als een wettig betaalmiddel erkende.

Ondanks de recente tegenslagen die ARK heeft gehad, zei Frank Downing, onderzoeksdirecteur van ARK, dat de investering stabiel moet blijven. Het bedrijf heeft vertrouwen in zijn aanzienlijke investering in de belangrijkste blockchain-technologie van Bitcoin

Journalist Katie Wood noemde de veerkracht van Bitcoin op Twitter en merkte op dat het netwerk intact bleef te midden van het flagrante FTX-incident. Ze merkte ook op dat dit een bewijs was van de transparantie en onomkoopbaarheid van Bitcoin. Haar recente beweringen tonen aan dat ze gelooft dat Bitcoin de komende jaren een enorme waardestijging zal ervaren

Bitcoin-prijs

Vanaf de Amerikaanse sessie van maandag stond de prijs van Bitcoin op $23.293 volgens de CoinMarketCap, en had de afgelopen 24 uur een dip van 0,50%. Zoals eerder vermeld, is het 24-uurs handelsvolume $15 miljard en bekleedt het de toppositie volgens de CoinMarketCap-ranglijst. Ten slotte bedraagt ​​de marktkapitalisatie $ 449 miljard

Bitcoin zit de laatste tijd in een neerwaartse trend en handelt momenteel op het ondersteuningsniveau van $22.700. Als het dit niveau doorbreekt, zal de prijs naar verwachting verder dalen en uiteindelijk op $ 22.400 uitkomen, wat wordt benadrukt door een stijgende trendlijn en kan worden gezien als een potentieel steunpunt.

Technische analysetools zoals RSI en MACD hebben indicatoren getoond van een toename van de verkoopdruk, wat ertoe zou kunnen leiden dat de waarde van BTC onder de $22.350 zakt als het volgende dieptepunt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Volgens het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen kan BTC/USD weerstand ondervinden in de buurt van het $23.250-niveau, en de trend blijft bullish. Als het boven de $ 23.250 uitkomt, kan het $ 23.500 bereiken. Dit geeft aan dat een waardestijging waarschijnlijk is.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending