Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling terwijl Fed-voorzitter Powell waarschuwt voor hoger dan verwachte rentetarieven – zullen crypto-prijzen crashen?

Gepubliceerd

op

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

In de wereld van cryptocurrency blijft Bitcoin een van de meest populaire en meest verhandelde activa. Onlangs, toen de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, waarschuwde voor hoger dan verwachte rentetarieven, vragen veel investeerders zich af of dit zal leiden tot een crash van cryptoprijzen.

In deze update zullen we de huidige toestand van de cryptocurrency-markt nader bekijken, recente trends in Bitcoin-prijzen analyseren en voorspellen wat de toekomst in petto heeft voor ’s werelds meest bekende digitale asset.

Bitcoin slaagde er niet in zijn verliezen te stoppen en in het rood te blijven te midden van Powell’s havikachtige houding en onzekerheden rond Silvergate Bank

Bitcoin-prijsvoorspelling: snelle fundamentele vooruitzichten

Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, heeft geen positieve grip gekregen en blijft rood knipperen binnen het bereik van $ 22.000. De dalingen kunnen worden toegeschreven aan opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, over renteverhogingen.

Het is belangrijk op te merken dat de cryptocurrency-markt een daling heeft doorgemaakt na de opmerkingen van Powell en de onzekerheid rond Silvergate Bank.

Dit heeft geleid tot een gevoel van onzekerheid bij handelaren en investeerders die nu proberen de potentiële impact van Powell’s opmerkingen op de markt te begrijpen.

Afgezien van de opmerkingen van Powell, heeft ook de onzekerheid rond Silvergate Bank een rol gespeeld bij de neergang van de cryptocurrency-markt.

De spanning rond de bank heeft het gevoel van onzekerheid bij beleggers vergroot, wat heeft geleid tot een daling van de prijzen van cryptocurrency.

Dit heeft gevolgen gehad voor andere bekende cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP) en Solana (SOL), die op de dag ook verliezen hebben geleden.

Fed-voorzitter Powell waarschuwt voor hoger dan verwachte rentetarieven

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, sloot zijn tweede en laatste dag van de getuigenis van het Congres af met een relatief saaie hoorzitting van drie uur voor de House Financial Services Committee. In tegenstelling tot de hoorzitting van de Bankcommissie van de Senaat van dinsdag, bleven de markten stabiel tijdens de Q&A-sessie, waar de aandelen kelderden nadat Powell de mogelijkheid suggereerde van hogere renteverhogingen om aanhoudende inflatie te bestrijden.

Op woensdag probeerde Powell de zorgen van investeerders weg te nemen door te benadrukken dat er geen beslissingen waren genomen over steilere renteverhogingen. Hij verklaarde: “Als – en ik benadruk dat hierover nog geen beslissing is genomen – als de totaliteit van de gegevens zou aangeven dat een snellere verkrapping gerechtvaardigd is, zouden we bereid zijn om het tempo van de renteverhogingen op te voeren.”

BTC nadert $ 20.000 onder druk van de Amerikaanse Federal Reserve op cryptocurrencies

Bitcoin (BTC) loopt momenteel het risico om voor het eerst in twee maanden onder de $20.000 te zakken als gevolg van de agressieve houding van de Amerikaanse Federal Reserve.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft verklaard dat de recente economische indicatoren beter zijn uitgekomen dan voorspeld, wat leidt tot de verwachting dat het uiteindelijke renteniveau hoger zal zijn dan eerder verwacht.

Dit heeft geleid tot marktonzekerheid en druk op cryptocurrencies, zoals Bitcoin.

De opmerkingen van Powell hadden een aanzienlijke invloed op de Amerikaanse dollar, die op de US Dollar Index (DXY) naar het hoogste punt in twee maanden steeg en vervolgens bijdroeg aan de daling van de BTC-prijzen.

Het is belangrijk op te merken dat de stijgende waarde van de Amerikaanse dollar Bitcoin en andere cryptocurrencies duurder heeft gemaakt voor beleggers die andere valuta’s bezitten, wat heeft geleid tot een afname van de vraag.

Deze recente ontwikkeling benadrukt de volatiliteit van de cryptocurrency-markt. Het benadrukt het belang van het nauwlettend volgen van geopolitieke ontwikkelingen en economische gegevens die de markt aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Onzekerheid rond Silvergate Bank en de impact ervan op de cryptocurrency-markt

Naast de opmerkingen van Powell werd de neergang van de markt nog verergerd door de onzekerheid rond Silvergate Bank. De bank staat bekend om haar sterke steun aan cryptocurrency-bedrijven, maar geruchten suggereren dat ze te maken heeft gehad met een aantal regelgevingsproblemen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat handelaren en investeerders zich zorgen maken over de toekomstige steun van de bank aan Bitcoin-bedrijven.

Bitcoin-prijs

De huidige Bitcoin-prijs is $ 21.700 en het 24-uurs handelsvolume is $ 22 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 1,50% gedaald. Bitcoin is nu de marktleider, met een live marktkapitalisatie van $420 miljard.

In technische analyse heeft Bitcoin momenteel onmiddellijke ondersteuning in de buurt van het niveau van $ 21.550. Een uitbraak van dit niveau kan een bullish bounce-off veroorzaken.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de positieve kant ligt de directe weerstand van Bitcoin rond de $22.000. Een bullish breakout van dit niveau zou kunnen leiden tot een stijging van de BTC-prijs richting het $22.500 of $22.850 niveau.

Omgekeerd zou een doorbraak van het niveau van $ 21.550 de verkooptrend kunnen verlengen tot $ 20.550.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending