Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijsvoorspelling – Waarom het heroveren van $ 24.000 een strijd zal zijn als de Amerikaanse gegevens van woensdag sterk zijn

Gepubliceerd

op

bitcoin

Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, was in staat om een ​​deel van zijn recente verliezen goed te maken en bescheiden biedingen aan te trekken boven het niveau van $ 23.500 toen de cryptomarkt de maand positief begon. Dit werd toegeschreven aan het plan van Abu Dhabi om een ​​vrije zone te creëren voor de crypto-industrie, die nul belastingen en 100 procent buitenlands eigendom zal bieden aan digitale en virtuele activabedrijven.

Bovendien heeft Frankrijk zijn bereidheid getoond om strikte licentievoorschriften in te voeren met betrekking tot anti-witwas praktijken (AML) en know-your-customer (KYC)-protocollen voor cryptocurrency-bedrijven om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te voorkomen. Dit werd ook beschouwd als een belangrijke factor bij het verminderen van verliezen en het herstellen van enig momentum in de cryptocurrency-industrie.

De waarschijnlijkheid van renteverhogingen en een mogelijk optreden van de overheid tegen de cryptocurrency-industrie kunnen investeerders de komende weken afschrikken. Bovendien hebben de huidige toestand van de cryptomarkt en zorgen over de regelgeving ertoe geleid dat Visa en MasterCard hun cryptocurrency plannen hebben uitgesteld, wat ook een potentieel opwaarts momentum in BTC-prijzen kan beperken.

Abu Dhabi stelt een gastvrije regelgevingsomgeving in voor de crypto-industrie

Zoals eerder gemeld, heeft de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten de cryptocurrency-industrie gepromoot door een vrije zone in te stellen die geen belastingen en 100 procent buitenlands eigendom biedt aan digitale en virtuele activabedrijven.

Bovendien heeft het internationale financiële centrum in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi Global Market (ADGM), een nieuw regelgevingskader voor digitale activa geïntroduceerd. Dit omvat de creatie van een regelgevende sandbox om ontwikkelaars van digitale activa in staat te stellen hun producten en diensten in een veilige omgeving te testen.

Daarnaast heeft ADGM “Spot” gelanceerd, een markt voor digitale activa die een veilige en gereguleerde omgeving biedt voor gebruikers om cryptocurrencies, fiat-valuta en andere digitale activa te verhandelen. Deze stap maakt deel uit van het bredere doel van Abu Dhabi om zichzelf te positioneren als een belangrijk knooppunt voor fintech en digitale innovatie en om een ​​significante aanwezigheid op de wereldwijde cryptocurrency markt te vestigen.

Abu Dhabi streeft ernaar een breed scala aan bedrijven voor digitale activa aan te trekken, zoals cryptocurrency uitwisselingen, digitale portefeuilles en blockchain bedrijven, door een uitnodigende regelgevingssfeer en aantrekkelijke belastingvoordelen te bieden. Dit wordt beschouwd als een belangrijke doorbraak voor de cryptocurrency industrie, die in de nabije toekomst mogelijk de groei in de sector zou kunnen stimuleren.

Frankrijk voert strikte licentievoorschriften in voor cryptovaluta bedrijven

De Franse Nationale Vergadering heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat gericht is op het afdwingen van strengere licentieregels voor nieuwe cryptocurrency bedrijven om in overeenstemming te zijn met de komende regelgeving van de Europese Unie (EU).

Deze stap toont de inzet van Frankrijk om financiële criminaliteit te bestrijden en zijn burgers te beschermen tegen illegale activiteiten. Door te verplichten dat cryptocurrency bedrijven zich houden aan de AML/KYC-vereisten, geeft Frankrijk een duidelijk signaal af dat het financiële criminaliteit serieus neemt en stappen onderneemt om dit te voorkomen.

Opmerkelijk is dat het voorstel 109 ja-stemmen kreeg, goed voor 60,5%, vergeleken met 71 nee-stemmen, ofwel 39,5%. Na goedkeuring door de Franse Senaat zal de maatregel nu worden overhandigd aan president Emmanuel Macron, die 15 dagen de tijd heeft om het te ondertekenen of over te dragen aan de wetgevende macht.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe regelgeving wordt geïmplementeerd en hoe deze de Franse cryptocurrency-markt beïnvloedt. Hoewel sommige bedrijven misschien moeite hebben om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, zien andere het misschien als een kans om hun toewijding aan transparantie en ethische handelspraktijken te tonen.

Bitcoin-prijs

De prijs van Bitcoin is momenteel $ 23.796, met een 24-uurs handelsvolume van $ 22,5 miljard. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met ongeveer 1,50% gestegen. Ethereum daarentegen heeft een huidige prijs van $1.650 en een 24-uurs handelsvolume van $7,4 miljard, met een winst van 1,25% in de afgelopen 24 uur.

Op de 4-uurgrafiek had Bitcoin moeite om het cruciale weerstandsniveau van $23.750 te doorbreken. Het falen om boven dit niveau te blijven, leidde tot een bearish correctie, die de BTC-prijs naar het ondersteuningsniveau van $ 22.800 zou kunnen duwen. Als dit ondersteuningsniveau niet standhoudt, zou het volgende ondersteuningsgebied rond de $ 22.150 kunnen liggen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Hoewel het BTC/USD-paar momenteel oververkocht is, is een rebound mogelijk als de oververkocht toestand aanhoudt, waardoor Bitcoin voorbij het weerstandsniveau van $23.500 kan breken en mogelijk kan leiden tot een prijs van $24.250.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending