Connect with us

crypto nieuws

Bitcoin-prijzen en Ethereum-voorspelling; BTC & ETH stijgen 4% na renteverhoging door de Fed: meer voordeel?

Gepubliceerd

op

Bitcoin-prijzen en Ethereum-voorspelling;  BTC & ETH stijgen 4% na renteverhoging door de Fed: meer voordeel?

De prijzen van Bitcoin en Ethereum zijn de laatste tijd gestegen, waarbij BTC en ETH beide met 4% zijn gestegen na de renteverhoging van de Federal Reserve. Nu steeds meer investeerders zich tot cryptomunten wenden als een veilige haven, is het waarschijnlijk dat de prijzen van Bitcoin en Ethereum in de nabije toekomst zullen blijven stijgen.

Dit artikel geeft een overzicht van de huidige marktomstandigheden en bespreekt of er meer voordeel is voor BTC- en ETH-prijzen in het licht van recente gebeurtenissen.

Cryptocurrency: wat is de fundamentele vooruitzichten vandaag?

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, schoot omhoog nadat de Federal Reserve de rentetarieven met 25 basispunten had verhoogd. Bitcoin heeft aan populariteit gewonnen door verschillende ontwikkelingen in de cryptocurrency-sector, zoals een toename van institutionele beleggers en vooruitgang in cryptowetgeving.

Donderdagochtend vroeg overschreed Ethereum (ETH) de grens van $1.600, wat voor optimisme heeft gezorgd onder de investeringsgemeenschap. Dit positieve sentiment wordt versterkt door de recente opmerkingen van Jerome Powell over de dalende Amerikaanse inflatie.

De wereldwijde cryptocurrency-markt nam een ​​hoge vlucht nadat de Federal Reserve een verwachte renteverhoging van 25 basispunten aankondigde, waardoor een gunstige omgeving voor de crypto-sector ontstond. Woensdag verhoogde de Federal Reserve de rente met 0,25%, wat aangeeft dat het monetaire beleid verder moet worden aangescherpt. Als onderdeel van haar voortdurende strijd tegen inflatie beloofde de Fed “voortdurende verhogingen” van de financieringskosten.

Daarom werd het meest recente besluit van de Federal Reserve gezien als een van de goede dingen die de cryptocurrency-markt een boost gaven en de opkomst van Bitcoin hielpen. Ondertussen heeft het stijgende aantal institutionele investeerders een grote bijdrage geleverd aan de marktondersteuning voor cryptomunten.

Aan de andere kant van de oceaan was de vooruitgang in de wetgeving rond cryptomunten een ander belangrijk element dat een positieve invloed had op de crypto-industrie.

Crypto-mijnwerkers worstelen

Particuliere beleggers begonnen interesse te tonen in Bitcoin naarmate de institutionele interesse in de Bitcoin-futuresmarkt groeide. Volgens Glassnode is er de afgelopen maand een toename van het aantal adressen met meer dan 0,01 munten. Dit werd gezien als een andere belangrijke factor die de prijzen van Bitcoin (BTC) verhoogde.

Omgekeerd hadden de mijnwerkers niet veel plezier. Vorige week daalde het geld dat Bitcoin-mijnwerkers verdienden aanzienlijk, en ze werden verder negatief beïnvloed door de stijgende energiekosten.

Dit kan mijnwerkers verder onder druk zetten om hun aandelen te verkopen, wat een nadelig effect kan hebben op de prijs van Bitcoin.

Amerikaanse dollar krijgt een klap na minder agressieve FOMC-bijeenkomst

De brede Amerikaanse dollar bleef dalen nadat de Federal Reserve, zoals verwacht, de rente met 25 basispunten had verhoogd en “voortdurende verhogingen” van de financieringskosten had beloofd als onderdeel van haar voortdurende strijd tegen de inflatie.

Ondanks de gezonde economische vooruitzichten blijft de Federal Reserve op haar hoede voor inflatie. Om dit tegen te gaan, is de Amerikaanse dollar aan het verzwakken, wat op zijn beurt een omgeving heeft gecreëerd die heeft bijgedragen aan de stijging van de Bitcoin-prijzen.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag is de marktkoers van Bitcoin $ 23.900 en de waarde is de afgelopen 24 uur met 4% gestegen. Het heeft ook een indrukwekkend handelsvolume van $ 29 miljard en heeft de hoogste positie op CoinMarketCap bereikt, met een marktkapitalisatie van $ 460 miljard.

In het tijdsbestek van 4 uur handelt Bitcoin met een bullish bias en heeft het een onmiddellijke weerstand in de buurt van het $24.250-niveau. Als er een bullish breakout is van het $24.250-niveau, heeft dit het potentieel om BTC naar het volgende weerstandsgebied van $24.800 te duwen.

Bovendien, als de BTC-prijs boven de $ 24.800 uitkomt, kan deze het niveau van $ 25.250 bereiken. Dit is te danken aan het minder dan agressieve Federal Open Market Committee en het besluit om de rente te verhogen door de Federal Reserve.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De leidende technische indicatoren, zoals de RSI en MACD, zijn in de koopzone gekomen, en ook het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde suggereert een kooptrend.

Aan de andere kant kan Bitcoin onmiddellijke steun krijgen in de buurt van $ 23.550; een bearish uitbraak van dit niveau zou echter meer verkoopruimte kunnen creëren, tot $ 23.250.

Ethereum-prijs

Ethereum heeft de afgelopen 24 uur een stijging van 5% gezien, met een huidige prijs van $1.673. Het 24-uurs handelsvolume wordt geschat op ongeveer $ 9,6 miljard en volgens CoinMarketCap staat het momenteel op de 2e plaats met een live marktkapitalisatie van $ 204 miljard.

Op technisch vlak heeft Ethereum een ​​stijgend driehoekspatroon geschonden, dat weerstand bood in de buurt van het $ 1.660-niveau. Als er een bullish breakout boven dit niveau komt, kan dit ertoe leiden dat de ETH-prijs stijgt naar $1.725 als eerste doel.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

In het tijdsbestek van vier uur heeft het ETH/USD-paar een kandelaarpatroon van “drie witte soldaten” gevormd, wat de mogelijkheid aangeeft van een voortzetting van de bullish trend.

Terwijl de ondersteuningsniveaus rond de $1.660 blijven, kan Ethereum een ​​bearish correctie ondergaan tot het $1.600 of $1.550 niveau.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending