Connect with us

crypto nieuws

Bitget stuurt 1 miljoen om slachtoffers van aardbeving in Turkije te helpen, VK stelt gevangenisstraf vast voor schending van nieuw crypto-advertentieregime, Interpol wil Metaverse controleren

Gepubliceerd

op

Bitget stuurt ₺1 miljoen om slachtoffers van aardbeving in Turkije te helpen, VK stelt gevangenisstraf vast voor schending van nieuw crypto-advertentieregime, Interpol wil Metaverse controleren
Bron: een videoscreenshot, Sky News / YouTube

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse crypto nieuws.
_________

Wissel nieuws uit

  • Bitget kondigde aan dat het 1 miljoen Turkse lira ($ 53.100) zou overmaken naar de fondsen die de slachtoffers van de aardbeving in Turkije helpen. De uitwisseling is vragen voor hulp bij lokale logistiek.
  • Binance introduceerde een tool om gebruikers in Frankrijk en Canada te helpen bij het berekenen van de belastingverplichtingen op hun crypto. “Onze gloednieuwe Binance Tax helpt gebruikers inzicht te krijgen in hun crypto belasting verplichtingen voor maximaal 100.000 Binance-transacties – zonder extra kosten”, aldus de aankondiging. Het bedrijf werkt eraan om ondersteuning voor meer regio’s te implementeren en om ondersteuning toe te voegen voor meer netwerken en portemonnees buiten Binance, voegde het eraan toe.

Regelgeving nieuws

  • Alle cryptobedrijven die marketing doen voor Britse consumenten, inclusief bedrijven die in het buitenland zijn gevestigd, zullen binnenkort moeten voldoen aan het nieuwe Britse regime voor financiële promoties, zei de Financiële gedragsautoriteit (FCA). Overtredingen kunnen tot 2 jaar gevangenisstraf leiden. “Bedrijven moeten zich nu gaan voorbereiden op dit regime. We zullen krachtige maatregelen nemen tegen bedrijven die deze vereisten schenden”, aldus de toezichthouder.
  • De Internationale Criminele Politieorganisatie (ICPO), of Interpol, onderzoekt manieren om misdaden in de metaverse te politieen, meldde de BBC. “Criminelen zijn geavanceerd en professioneel in het zeer snel aanpassen aan elk nieuw technologisch hulpmiddel dat beschikbaar is om misdaad te plegen”, aldus Interpol-secretaris-generaal Jurgen Stock. “We hebben gezien dat als we het te laat doen, dit al invloed heeft op het vertrouwen in de tools die we gebruiken, en dus het omgekeerde. Op vergelijkbare platforms die al bestaan, maken criminelen er gebruik van.”

Beleggingsnieuws

  • Verschillende potentiële kopers vragen naar de aankoop van de worstelende crypto-geldschieter Hodlnaut en zijn claims tegen failliete crypto-exchange FTX, meldde Bloomberg, daarbij verwijzend naar een met een wachtwoord beveiligde beëdigde verklaring. De mogelijke bieders zijn nu naar verluidt bezig met het ondertekenen van geheimhoudingsovereenkomsten.

NFT-nieuws

  • Dakvoorraad, een digitaal vastgoedplatform dat gespecialiseerd is in huurwoningen voor eengezinswoningen (SFR), kondigde de verkoop aan van een huurwoning in Alabama, VS, via een niet-fungible token (NFT) mogelijk gemaakt door Roofstock onChain (ROC), haar Web3-dochteronderneming. ROC gebruikt de technologie om vastgoedtransacties af te wikkelen via een NFT-marktplaats op de door Ethereum gebouwde blockchain Oorsprong Protocol. Het persbericht voegde eraan toe dat de “Teller-protocol biedt flexibele, op activa gebaseerde opties voor gedecentraliseerde financiering (DeFi), met leningen voor onroerend goed toegankelijk via USDC.Homes, een marktplaats voor vastgoedfinanciering.”

DeFi-nieuws

  • BNB-keten lanceert Connected 2023, een Web3 social hackathon in samenwerking met het gedecentraliseerde social graph-protocol CyberConnect. Met meer dan $ 50.000 aan prijzen, startkapitaal en mentorschap loopt Connected 2023 van 7 februari tot 13 maart en staat het open voor hackers over de hele wereld, aldus het persbericht. De medesponsors van het evenement zijn onder meer melding, Verlicht, livepeerEn XMTPterwijl mentoren en rechters vandaan komen Animoca-merken, Multicoin hoofdstad, StapN, Binance, IOSG, Hemel9, Protocollabsen meer.
  • Starknet Prover zal open-source zijn, beschikbaar onder Apache 2.0, blockchain-startup StarkWare aangekondigd. De STARK Prover is “de engine die cryptografische bewijzen genereert die honderdduizenden transacties comprimeren voor indiening bij Ethereum in minder kilobytes dan een smartphonefoto”, aldus een aankondiging Starknet En StarkEx“die samen meer transacties op Ethereum hebben geschaald dan alle andere “Layer 2” (L2) schaaloplossingen samen,” voegde het eraan toe.
  • Syscoïnede Layer 1-blockchain die Ethereum Virtual Machine (EVM) -mogelijkheden naar het Bitcoin-netwerk brengt, kondigde een strategisch partnerschap aan met SupraOracles, om een ​​platform te bieden voor het bouwen van “de snelste, meest betrouwbare en veilige Web3-apps”, aldus het persbericht. Syscoin zal profiteren van SupraOracles’ snelle finaliteitsorakeldiensten, terwijl SupraOracles zal helpen bij de implementatie van ZKP’s (Zero-Knowledge Proofs) voor schaalbaarheid, met name voor Syscoin’s zkEVM, voegde het eraan toe.

Mijnbouw nieuws

  • Kathedra Bitcoin Inc.een Bitcoin-bedrijf dat Bitcoin-mijninfrastructuur ontwikkelt en exploiteert, zei dat het een hostingovereenkomst is aangegaan waarbij het de laatste van zijn nieuwe machines zal inzetten, bestaande uit 490 Bitmain Antminer S19J Pro en 50 Bitmain Antminer S19 XP-machines, in een extern datacenter in Kentucky, VS. Volgens het persbericht zal het bedrijf onder de voorwaarden van de hostingovereenkomst, die een initiële looptijd van 12 maanden heeft, een vast tarief van $0,07 per kilowattuur betalen, plus 10% van de bruto bitcoin-inkomsten geproduceerd door de gehoste machines. Cathedra Bitcoin verwacht dat de machines medio februari 2023 worden ingezet.
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending