Connect with us

crypto nieuws

BNB Chain onthult derde blockchain in BNB-ecosysteem, Tether ‘nooit geleend van Celsius’, Ripple verkocht $226 miljoen aan XRP in Q4

Gepubliceerd

op

BNB Chain onthult derde blockchain in BNB-ecosysteem, Tether 'nooit geleend van Celsius', Ripple verkocht $226 miljoen aan XRP in Q4
Bron: AdobeStock / akif

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse crypto nieuws.
_________

Blockchain-nieuws

  • BNB-keten onthuld het witboek voor een nieuwe op blockchain gebaseerde Web3-infrastructuur, met een persbericht waarin staat dat het kernteam en enkele gemeenschapsontwikkelaars teams, waaronder Amazon-webservices (AWS), NodeReal en Blockdaemon aan begonnen te werken BNB Groenveld al en streven ernaar om binnen een paar maanden een testnet uit te brengen. De whitepaper schetst het ontwerp van BNB Greenfield, een gedecentraliseerd opslagsysteem met slimme contractintegraties voor Web3-applicaties, dat BNB als native token gebruikt en de derde blockchain in het BNB-ecosysteem zal worden, na BNB Beacon Chain die zich richt op BNB governance en beveiliging, en BNB Smart Chain voor smart contract computing.
  • Mars-hub een uitleenprotocol over de ingestorte Terra blockchain, heeft zijn mainnet ingezet Kosmos, aldus een blogpost. “Het netwerk is uitbreidbaar met de oprichting van Red Bank Outposts op andere ketens, te beginnen Osmose – De leiding van de kosmos [decentralized exchange] DEX met meer dan $ 180 miljoen aan Total Value Locked (TVL)”, zei het.

Beleggingsnieuws

  • Paolo Ardoino, de chief technology officer bij Tether en Bitfinex crypto-uitwisseling, gezegd op Twitter waar Tether nooit van heeft geleend Celsius.” De tweet kwam als reactie op het rapport van de Celsius-faillissements onderzoeker, waarin naar verluidt ten onrechte werd gesuggereerd dat de USDT-emittent een van de leners van Celsius Network was. “De doc vermengt “van” en “naar”. Ofwel is het een typefout of een verkeerde karakterisering,’ zei Ardoino.
  • Amerikaanse startup Rimpeling verkocht voor $ 226 miljoen aan XRP-tokens in Q4, na aftrek van aankopen, vergeleken met $ 310,68 miljoen in het voorgaande kwartaal, volgens het kwartaalrapport van de markten. Het bedrijf rapporteerde ook transacties van ruim 106,4 miljoen op XRP-grootboek vergeleken met 103 miljoen in Q3, en de creatie van 228.143 nieuwe gebruikersportefeuilles, vergeleken met 125.225 in Q3.
  • Financieel platform Intain Inc. is gelanceerd IntainMARKETS een marktplaats voor tokenized asset-backed securities gebouwd als een Lawine Subnet. Volgens de aankondiging automatiseert en integreert IntainMARKETS functies van de belangrijkste belanghebbenden in gestructureerde financiering, waaronder de emittent, verificatieagent, underwriter, ratingbureau, beheerder, trustee en investeerder. Intain’s eerste platform, Beheer ADMIN vereenvoudigt nu het beheer van meer dan $ 5,5 miljard aan activa in meer dan 25 deals, voegde het eraan toe.
  • Cronos Labs een blockchain-opstartversneller die zich richt op gedecentraliseerde financiering (DeFi), blockchain-games en de ontwikkeling van het Cronos-ecosysteem, kondigde de opening aan van applicaties voor het tweede cohort van het vlaggenschip $ 100M-gesteunde Cronos Accelerator-programma, dat in april van start gaat 24. Geselecteerde projecten zullen een acceleratieprogramma van 12 weken doorlopen en ontvangen startfinanciering van $ 30.000, met een kans om tot $ 300.000 aan verdere startfinanciering van Cronos Labs veilig te stellen, naast andere voordelen, zei het.

DeFi-nieuws

  • Aanbieder van cryptografiediensten Drempel Netwerk kondigde de lancering aan van tBTC, een gedecentraliseerde, toestemmingsloze en schaalbare Bitcoin-naar-Ethereum-brug. Door de lancering kunnen gebruikers hun BTC inpakken in ruil voor tBTC-tokens die kunnen worden ingezet in het Ethereum-ecosysteem, aldus het persbericht. Het optimistische muntmodel van tBTC is nu live in samenwerking met Kromme DAO, Verlangen.Financiën, Synthetix, Verbinden, Alchemix, Euler en Aaf als munters, met steun van Catalogus, Das DAO, InzetDAO, Entropie en bepaalde leden van de gemeenschap als voogden.
  • Twitteren alternatief Damus ging live op de Apple App Store gisteren, per een mededeling van het team. Gebaseerd op het gedecentraliseerde netwerkprotocol Neus belooft het een censuurbestendig sociaal netwerk met end-to-end privéberichten beheerd door gebruikers.

Energie nieuws

  • JOTA kondigde het succes van zijn Energie Knip projecten in Nederland, die gebruik maken van gedecentraliseerde grootboektechnologie (DLT) om burgers te helpen energie te besparen en duurzamer te leven door hen in staat te stellen hun energieverbruikgegevens anoniem te delen met lokale autoriteiten. Ook biedt een app lokale beloningstokens om bewoners te stimuleren hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Volgens de aankondiging: “In het eerste EnergieKnip-project werden 50.000 portemonnees gemaakt voor evenveel huishoudens (in totaal ongeveer 106.000 burgers). Dit resulteerde uiteindelijk in 300.000 euro verdeeld over 9.000 actieve wallets – en dit alles op een decentrale en anonieme manier.”

Mijnbouw nieuws

  • Luxor-technologieën, een full-stack Bitcoin (BTC) mining software en services bedrijf, lanceerde een request-for-quote (RFQ) platform voor het kopen en verkopen van Bitcoin mining hardware. Op een RFQ-marktplaats kunnen gebruikers bestellingen (verzoeken) voor specifieke artikelen maken. Volgens de aankondiging zal de RFQ van Luxor dubbelzijdig zijn, wat betekent dat zowel kopers als verkopers aanvragen voor mijnbouwhardware kunnen indienen. Ze kunnen aanvragen plaatsen en rechtstreeks over prijzen onderhandelen, “waardoor prijsontdekking wordt verbeterd en de liquiditeit op de secundaire ASIC-markt wordt vergroot”, voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending