Connect with us

crypto nieuws

BTC en ETH glijden te midden van Kraken-crackdown

Gepubliceerd

op

Kraken

De prijs van Bitcoin en Ethereum nam deze week een neerwaartse wending, glijdend temidden van berichten dat Kraken een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en nu zijn staking-as-a-service-product niet zal aanbieden aan bedrijven zonder goedkeuring door de regelgevende instanties.

Kraken’s SEC-schikking: een waarschuwing voor uitwisselingen of een kans voor gedecentraliseerde alternatieven?

De uitkomst van de schikking van Kraken met de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aanzienlijke implicaties voor de cryptocurrency-industrie. De SEC maakte donderdag bekend dat Kraken, een cryptocurrency-uitwisseling, een boete van $ 30 miljoen zal betalen voor het niet registreren van het aanbod en de verkoop van het cryptocurrency-staking-as-a-service-programma.

Voorafgaand aan deze aankondiging waarschuwde Brian Armstrong, CEO van Coinbase, op Twitter dat hij informatie had ontvangen dat “de SEC van plan is crypto-staking voor particuliere klanten in de Verenigde Staten te elimineren”.

Op het eerste gezicht leek het nieuws over de schikking van Kraken met de SEC een negatieve ontwikkeling voor alle crypto-staking-diensten. De marktreactie suggereert echter dat alleen gecentraliseerde beurzen als staking-tussenpersonen, zoals Kraken en Coinbase, reden tot bezorgdheid hebben. De governance-tokens voor Lido en Rocket Pool, twee van de grootste gepoolde staking-services, stegen de afgelopen dag tot 11%.

Gestakede activa spelen een cruciale rol in proof-of-stake-netwerken, zoals Ethereum, door de netwerkstabiliteit te waarborgen. Beleggers op retailniveau die geen zelfstandige Ethereum-validators kunnen worden vanwege hoge toetredingsdrempels, wenden zich tot staking-as-a-service en gepoolde staking-providers.

Liquid staking, dat tokenized en verhandelbare staked activa mogelijk maakt, is gegroeid tot $ 12 miljard, of 26%, van het $ 47 miljard DeFi-ecosysteem. Lido, het grootste protocol dat ETH-staking ondersteunt, is goed voor $ 8 miljard, of 75% van het gestorte geld.

De klacht van de SEC tegen Kraken benadrukte de oversimplificatie van staking om retailklanten aan te spreken. Kraken stelt rendementen voor zijn klanten vast, terwijl het variabele beloningspercentage door het protocol had moeten worden bepaald.

De crypto-inkomsten van Robinhood dalen met 25% in het vierde kwartaal: wat betekent dit voor cryptohandelaren?

De inkomsten uit de bitcoin-activiteiten van Robinhood daalden met 25% ten opzichte van het voorgaande kwartaal (Q4). Het bedrijf, opgericht in 2013, staat vooral bekend om zijn aandelenhandelprogramma, dat het in 2018 uitbreidde naar cryptomunten. Hierdoor is het snel bekend geworden als een uitstekende locatie voor het uitwisselen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum.

De omzet daalt om een ​​aantal redenen, waaronder de algemene vertraging in de bitcoin-industrie. Hoge prijsvolatiliteit van cryptocurrency in 2022 leidde tot minder handel en lagere winsten voor beurzen zoals Robinhood. In zijn presentatie aan de raad van investeerders beweerde het bedrijf bijna $ 82 miljoen (EBITDA) te hebben verdiend.

Het vierde kwartaal was geen succes, aangezien er een verlies van $ 166 miljoen werd gerapporteerd. Daarom zag het een daling van de winst per aandeel van $ 0,20. Het verlies was kleiner dan de daling van $ 0,20 in WPA die werd verwacht voor het derde kwartaal van 2022.

Robinhood CEO Vladi Tenev gelooft in de toekomst van cryptomunten zoals bitcoin en zal hun klanten toegang blijven bieden tot deze “snel evoluerende activa”.

Gezien de aanhoudende spanningen op de cryptocurrency-markt, dalen de prijzen van Bitcoin en Ethereum en blijven ze handelen in een verkoopzone.

Bitcoin-prijs

De huidige Bitcoin-prijs is $ 21.682 en het 24-uurs handelsvolume is $ 24 miljard. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met minder dan 1% gedaald. Met een live marktkapitalisatie van $418 miljard staat CoinMarketCap momenteel op de eerste plaats.

Bitcoin doorbrak zaterdag een belangrijke ondersteuningszone van $ 21.875, en het sluiten van kaarsen onder dit niveau vergroot de kans op een verkooptrend in BTC. Een bullish breakout van het $21.875-niveau zou de BTC-prijs kunnen blootstellen aan het volgende weerstandsniveau van $22.300 of $22.850.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als u daarentegen niet onder het niveau van $ 21.750 komt, kan de neerwaartse trend worden verlengd tot het niveau van $ 21.200. Verderop ligt de directe steun van BTC op $21.200, en een doorbraak onder dit niveau kan de prijs van BTC doen dalen tot $20.600.

Ethereum-prijs

De prijs van Ethereum is $1.518 met een 24-uurs handelsvolume van $7,5 miljard. ET is de afgelopen 24 uur met bijna 2% gedaald en staat op nummer twee op CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van $185 miljard.

Op technisch vlak handelt Ethereum net boven een ondersteuningsniveau van $ 1.500 met dubbele bodem. Gesloten kaarsen boven $1.500 hebben het potentieel om een ​​opwaartse trend te stimuleren tot het $1.560 niveau.

Dit weerstandsniveau wordt aangedreven door een opwaarts kanaal dat eerder op vrijdag werd geschonden. Een doorbraak boven $1.560 kan BTC blootstellen aan het $1.600 of $1.680 niveau.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als u daarentegen niet boven het $1.560-niveau komt, kan de BTC-prijs bearish blijven en de verkoopdruk verhogen, wat een bearish uitbraak onder het $1.510-niveau veroorzaakt, waardoor de prijzen naar het $1.435-niveau leiden.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending