Connect with us

crypto nieuws

BTC slaagt er niet in om boven de $23.725 te breken, wat nu?

Gepubliceerd

op

Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, trekken nog steeds de interesse van handelaren en investeerders over de hele wereld. Terwijl de Aziatische handelssessie zich ontvouwt, blijft de cryptomarkt relatief stabiel, waarbij BTC net boven het $23.000-niveau zweeft en ETH zich herstelt boven $1.600.

De belangrijkste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum, worden verhandeld binnen krappe prijsklassen, terwijl marktdeelnemers zich schrap zetten voor een drukke week die voor hen ligt, te midden van het gebrek aan volatiliteit.

Laten we, voordat we de technische vooruitzichten onderzoeken, eerst even kijken naar de fundamentele aspecten van de markt.

Durfkapitalist voorspelt explosieve winsten tot 2.200% voor crypto-activa

Volgens Chris Burniske, een durfkapitaalbedrijf, Placeholder-partner, heeft Stacks (STX), een altcoin gericht op het vergroten van het nut van Bitcoin (BTC), een enorm opwaarts potentieel. Burniske beweert dat Ethereum’s (ETH) layer-2-ecosysteem aanzienlijke hoeveelheden nieuw kapitaal en aandacht heeft getrokken, terwijl Bitcoin is achtergebleven vanwege het stopzetten van de inspanningen om zijn vlaggenschip blockchain programmeerbaar te maken.

Echter, met beperkte concurrentie in het veld, gelooft Burniske dat het Layer-2-ecosysteem van Bitcoin zijn hoogtepunt nadert, wat STX ten goede zou komen. STX wordt momenteel gewaardeerd op $ 1,36 miljard aan volledig verwaterde netwerkwaarde (FD NV), of 0,28% van BTC NV. Burniske suggereert dat een prijsherziening om de relatieve prijs van MATIC af te stemmen op zijn laag-1 zou duiden op een 23x hogere prijs, wat geen verklaring is voor de waardering van Bitcoin.

Volgens investeerder Chris Burniske nadert het Layer-2-ecosysteem van Bitcoin zijn hoogtepunt, en het gebrek aan concurrentie in deze ruimte zou Stacks (STX) ten goede kunnen komen, een project gericht op het vergroten van het nut van Bitcoin. Als STX aanzienlijke winsten ziet, kan dit leiden tot meer interesse in de programmeerbaarheid van Bitcoin, wat uiteindelijk de waarde van de vlaggenschip-cryptocurrency kan verhogen.

Billionaire Advocate van Bitcoin: Chamath Palihapitya’s voorspellingen voor de toekomst van cryptocurrency

Chamath Palihapitya, een miljardair durfkapitalist en vroege investeerder in Bitcoin (BTC), heeft een nieuwe kans ontdekt die volgens hem nog belangrijker is dan zijn investering in BTC meer dan tien jaar geleden. Tijdens een open haardgesprek in Wharton zei Palihapitya dat hij de komende twee decennia van zijn leven zal wijden aan het aanpakken van mondiale problemen op het gebied van energieopwekking, berekeningen en biowetenschappen.

Volgens hem zouden investeerders die deze trends begrijpen “ongelooflijk welvarend en rijk” kunnen zijn, aangezien deze uitdagingen biljoenen dollars aan rijkdom kunnen opleveren. Palihapitya’s investeringsmaatschappij Social Capital heeft geïnvesteerd in bedrijven die werkzaam zijn in schone energie, biowetenschappen en technologie, waaronder Syapse, Proterra en Groq.

Zijn verklaring over de explosieve stijging van Bitcoin die verbleekt in vergelijking met wat er daarna komt, suggereert dat hij een aanzienlijk potentieel ziet voor groei en ontwikkeling in de cryptocurrency-industrie. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot meer investeringen en interesse in de ruimte, ook in Bitcoin.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu is Bitcoin geprijsd op $ 23.400, met een 24-uurs handelsvolume van $ 17 miljard. In de afgelopen 24 uur is de digitale valuta met 1,08% in waarde gestegen. Met een live marktkapitalisatie van $451 miljard staat Bitcoin momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap. Het heeft een circulerende voorraad van 19.303.075 BTC-munten, terwijl de maximale voorraad beperkt is tot 21.000.000 BTC-munten.

Bitcoin ondervindt momenteel weerstand op het niveau van $23.500 en het onmiddellijke ondersteuningsniveau blijft op $22.800. Als de prijs onder dit niveau daalt, kan dit Bitcoin blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied voor $ 22.150. Aangezien het BTC/USD-paar echter de oververkochte zone is binnengegaan, is er een mogelijkheid van een rebound die zou kunnen leiden tot een doorbraak van het weerstandsniveau op $23.500, waardoor de prijs oploopt tot $24.250.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het onmiddellijke ondersteuningsniveau voor het BTC/USD-paar is $22.800. Als het paar onder dit niveau breekt, kan het mogelijk de prijs van BTC blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het niveau van $22.150.

Ethereum-prijs

De huidige live prijs van Ethereum ligt net onder de $1.600, en op technisch vlak wordt het ETH/USD-paar momenteel geconfronteerd met een aanzienlijk weerstandsniveau van $1.620, wat wordt versterkt door de 50-daagse EMA. Als het paar onder dit niveau sluit, kan dit een verkooptrend in ETH veroorzaken.

De huidige live prijs van Ethereum (ETH) is $1.635, met een 24-uurs handelsvolume van $6,1 miljard. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 2,22% gestegen. Vanaf nu staat het op de tweede plaats in de CoinMarketCap-ranglijst met een live marktkapitalisatie van $200 miljard.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De prijs van Ethereum wordt momenteel verhandeld onder het onmiddellijke ondersteuningsniveau van $1.675. Wanneer dit niveau wordt verbroken, is de volgende ondersteuning voor Ethereum $ 1.600. Aan de andere kant, als de Ethereum-prijs het weerstandsniveau van $ 1.675 doorbreekt, kan deze stijgen naar het niveau van $ 1.750.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending