Connect with us

crypto nieuws

Cardano-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 500 miljoen binnenstroomt – kan ADA $ 1 bereiken?

Gepubliceerd

op

Cardano-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 500 miljoen binnenstroomt - kan ADA $ 1 bereiken?
Bron: TradingView

De Cardano-prijs is de afgelopen 24 uur met 6% gestegen en steeg naar $ 0,404805, aangezien het 24-uurs handelsvolume van de munt de $ 600 miljoen overschrijdt. Dit is het hoogste in bijna twee weken, waarbij ADA ook met 8% is gestegen in zeven dagen en met 59% in een maand.

Dit maakt ADA tot een van de best presterende grote cryptomunten op de markt, met groei in het gebruik van de op Cardano gebaseerde stablecoin DJED, een van de grootste factoren in de recente groei. En nu de opkomst van DJED ook wijst op het groeiende nut van Cardano zelf, geeft dit de mogelijkheid aan dat ADA dit jaar een van de grootste winnaars op de markt kan worden.

Cardano-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 600 miljoen binnenstroomt – kan ADA $ 1 bereiken?

De indicatoren van ADA laten zien dat de altcoin midden in een uitgesproken opleving zit. De relatieve sterkte-index (paars) is de afgelopen weken gestegen naar 70 of hoger en blijft daar, wat wijst op een aanhoudend positief momentum.

Bron: TradingView

Nog veelbelovender is dat het 30-dagen voortschrijdend gemiddelde (rood) van de munt steeds dichter bij het 200-dagen gemiddelde (blauw) komt. Als het het langetermijngemiddelde zou overschrijden, zou dit een ‘gouden kruis’ vormen, wat mogelijk een nog grotere uitbraak aangeeft.

Met andere woorden, er is een reële kans dat ADA de komende dagen gemakkelijk boven het huidige niveau uit zou kunnen stijgen, van $ 0,404805 naar $ 0,5 en verder.

En er zijn genoeg redenen om op dit moment optimistisch te zijn over ADA en Cardano. Met name de lancering van de op Cardano gebaseerde Djed (DJED) stablecoin heeft een enorme piek in de vraag naar ADA veroorzaakt.

Omdat Djed een stablecoin is met te veel onderpand, betekent dit dat er meer steun in cryptomunten nodig is dan het nominaal waard is. Een groot deel van deze steun bestaat momenteel uit ADA, met 28,3 miljoen ADA die momenteel in zijn reserves zit (en stijgt).

Onnodig te zeggen dat de reserves van Djed zullen groeien met de groeiende vraag naar de stablecoin, met op Cardano gebaseerde DEXes MuesliSwap en Minswap al een lijst met de nieuwe stablecoin. Als zodanig zal er meer ADA van de markt worden gehaald en in deze reserves worden gestopt, waardoor het circulerende aanbod van ADA wordt verminderd en de prijs wordt verhoogd.

De markt is nu al getuige van dit effect, aangezien ADA zo sterk is gestegen sinds de lancering van Djed. En gezien de manier waarop Djed is ontworpen, zal de stablecoin waarschijnlijk veel bekeerlingen aantrekken.

Djed wordt met name ondersteund door een reserve van meerdere cryptomunten en zal een overcollateralisatieratio hebben van tussen de 400% en 800%. Deze opstelling is bedoeld om Djed te beschermen tegen veel van de risico’s die werden benadrukt door Terra, dat vorig jaar berucht instortte.

Tegelijkertijd is Djed gelanceerd in samenwerking met Shen (SHEN), dat specifiek fungeert als een van de belangrijkste reservetokens. Interessant is dat gebruikers een vergoeding in ADA moeten betalen bij het slaan of branden van SHEN (of DJED), iets wat de vraag naar ADA in de loop van de tijd verder zal doen toenemen.

Cardano-upgrades

Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat de lancering van Djed een hoofdstuk opent in de geschiedenis van Cardano waarin het meer bruikbaarheid biedt aan het crypto-ecosysteem en als gevolg daarvan meer acceptatie geniet. De totale vergrendelde waarde van het netwerk is bijvoorbeeld gegroeid van $ 48,95 miljoen op 1 januari tot $ 97,05 miljoen vandaag, een stijging van ongeveer 98%.

Anders gezegd, de waarde van Cardano als netwerk is in een maand tijd verdubbeld en zal vanaf nu waarschijnlijk alleen maar groeien. Dit proces zal worden geholpen door een belangrijke upgrade die gepland staat voor deze maand, wanneer Cardano zijn Plutus smart contract-taal zal updaten.

Kortom, de geplande vork zal “ondersteunen ECDSA en Schnorr cryptografische handtekeningen om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om cross-chain apps te bouwen.“Hierdoor kan Cardano profiteren van interoperabiliteit tussen zichzelf en andere ketens, zoals Bitcoin en Ethereum.

We zouden daarom kunnen verwachten dat het Cardano-ecosysteem aanzienlijk zal uitbreiden, met cross-chain-compatibiliteit, wat betekent dat dApps die voor één keten zijn gebouwd, eenvoudig kunnen worden aangepast om ook op Cardano te werken. Dit zal in de loop van de tijd een grotere ontwikkeling stimuleren, waarbij teams weten dat hun platforms zullen worden blootgesteld aan een groter potentieel gebruikersbestand.

Zelfs nu is het ecosysteem van Cardano gestaag gegroeid, met meer dan 1.100 apps en projecten die nu voortbouwen op zijn netwerk, evenals meer dan 110 projecten die al zijn gelanceerd. Dit omvat ook meer dan 5.500 Plutus-scripts (dwz Cardano’s versie van slimme contracten), iets dat het daadwerkelijke gebruik van het netwerk aangeeft.

En gezien de update van deze maand zal het aantal draaiende Plutus-scripts ongetwijfeld nog verder groeien. Halverwege september waren dit er slechts iets meer dan 3.200, en de daaropvolgende toename geeft aan hoe snel Cardano zich ontwikkelt.

In het licht van dit alles zijn ambitieuze prijsdoelstellingen voor de middellange en lange termijn voor ADA gerechtvaardigd. Het recordhoogte van de altcoin is $ 3,09, gevestigd in september 2021, toen Cardano nog niet eens half zo nuttig was – of gebruikt – als een netwerk.

Dienovereenkomstig, uitgaande van het algemene herstel van de bredere cryptocurrency-markt, wordt het zeer goed mogelijk dat ADA ergens in de komende maanden zou kunnen terugkeren naar $ 1.

Sommige experts hebben een langetermijndoel gesteld van ongeveer $ 5,30 voor de munt, evenals een doel van $ 2,45 in 2025. Dit zijn aantoonbaar conservatieve voorspellingen, aangezien het gemiddelden zijn, en het is heel goed denkbaar dat ADA aanzienlijk hoger zou kunnen stijgen.

De totale ingesloten waarde van Cardano is bijvoorbeeld nog maar net begonnen te groeien. Met $ 97,05 miljoen blijft het slechts 0,3% van Ethereum‘s, wat aangeeft hoeveel verder het nog moet stijgen.

Maar het punt is dat ADA nog steeds de achtste grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie, ondanks dat Cardano op dit moment zo klein is. Als Cardano een hoger gebruik en acceptatie zou blijven zien, zou ADA gemakkelijk nog hoger op de ranglijst kunnen stijgen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending