Connect with us

crypto nieuws

Casper Labs’ samenwerking met Google Cloud, Yuga Labs’ experimentele collectie, Robinhood’s dagvaarding, Trezor’s Silicon Chips, VAE’s Digital Asset Companies Free Zone

Gepubliceerd

op

 

Bron: AdobeStock / Araki-illustraties

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Blockchain-nieuws

 • Enterprise blockchain-softwarebedrijf Casper Labs kondigde een uitgebreide samenwerking aan met Google Cloud waaronder het migreren van een deel van de infrastructuur en bedrijfsapplicaties naar Google Cloud, en het leveren van Caspers Vereniging verlenen ontvangers toegang tot Google Cloud-technologie om hen te helpen bij het bouwen en schalen van blockchain-projecten en -oplossingen op de Casper-protocol, aldus het persbericht. “Google Cloud zal de benodigde infrastructuur bieden voor het professionele serviceteam van Casper Labs om blockchain-oplossingen te implementeren en te beheren die kunnen voldoen aan de behoeften van klanten vanuit zowel een privé als een hybride perspectief”, voegde het eraan toe.

NFT-nieuws

 • Grote NFT-verzamelingsmaker Yuga Labs kondigde een nieuwe, experimentele collectie aan genaamd Twaalfvoudig – een collectie in beperkte oplage van 300 generatieve kunstwerken gegraveerd op satoshis op de Bitcoin-blockchain. Het zijn ordinale inscripties, zei de aankondiging. De TwelveFold-veiling wordt later deze week gelanceerd, met een kennisgeving van 24 uur met details en exacte timing op Yuga’s sociale media. Het team legde uit dat TwelveFold een basis 12-kunstsysteem is dat is gelokaliseerd rond een 12×12-raster, een visuele allegorie voor de cartografie van gegevens op de Bitcoin-blockchain. De collectie bevat goed weergegeven 3D-elementen en met de hand getekende kenmerken, die dienen als eerbetoon aan de ordinale inscripties die momenteel met de hand worden gemaakt, zei het.

Juridisch nieuws

 • Handels-app en makelaardij Robinhood-markten zei dat het was gedagvaard door de VS Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie (SEC) in december, volgens een aanvraag. “In de mate dat de SEC of een rechtbank bepaalt dat cryptocurrencies die door ons platform worden ondersteund effecten zijn, zou die vastberadenheid ons kunnen beletten door te gaan met het faciliteren van de handel in die cryptocurrencies (inclusief het stopzetten van de ondersteuning voor dergelijke cryptocurrencies op ons platform),” zei Robinhood.

Portemonnee nieuws

 • Grote hardware wallet-maker Trezor bevestigde dat het siliciumchips zou gaan produceren. “De toeleveringsketen van siliciumchips is aangepast om de productie en prijzen stabiel te houden”, aldus het bedrijf gezegd in een tweet.

Adoptie nieuws

 • De regering van het emiraat Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten, kondigde haar voornemen tot lancering aan RAK Digital Assets-oase, een vrije zone voor digitale en virtuele activabedrijven, meldde Zawya. “Het is bedoeld om de enige vrije zone ter wereld te zijn die uitsluitend is gewijd aan dienstverleners op het gebied van digitale en virtuele activa die innoveren in nieuwe en opkomende sectoren van de toekomst, waaronder metaverse, blockchain, utility-tokens, virtuele activa-portefeuilles, NFT’s, DAO’s, DApp en andere Web3-gerelateerde bedrijven”, aldus het bedrijf. RAK Digital Assets Oasis wordt in het tweede kwartaal van 2023 geopend voor aanvragen.

Gaming nieuws

 • Wagyu Games Studio een Web3-game-ontwikkelingsbedrijf opgericht door voormalig Goldman Sachs analist Grant Haseley, heeft vandaag aangekondigd dat de free-to-play/kill-to-earn multiplayer zombie survival first-person shooter (FPS) Ondode blokken op zou worden gelanceerd onveranderlijkX. Elk wapen in het spel wordt geleverd als een non-fungible token (NFT) en kan worden aangepast om schade, munitiecapaciteit en nauwkeurigheid te vergroten, aldus het. Momenteel in bèta, kan Undead Blocks worden gespeeld op pc, Mac en internetbrowsers, en het wordt geleverd met controller-compatibiliteit. De game is binnenkort beschikbaar op mobiele apparaten via een speciale cloud gaming service. De volledige lancering staat gepland voor 28 februari.

Beleggingsnieuws

 • SBIde Japanse effectenreus en van rimpeling partner, kondigde de overname aan van een belang van 100% in het cryptobedrijf HashHub. Het is van plan om HashHub om te zetten in zijn geconsolideerde dochteronderneming.
 • Liquid staking-protocol EtherFi kondigde aan dat het een financieringsronde van $ 5,3 miljoen heeft voltooid, mede geleid door investeerders Ventures op het Noordereiland (NIV), Hoofdstuk een En Knooppunt Kapitaal met deelname van Arrington hoofdstad, Maalstroom, Versie één ondernemingen En Doel investeringen. Volgens het persbericht, “zal de laatste financieringsronde EtherFi ondersteunen, aangezien het ernaar streeft de aanwerving in de komende zes maanden te vergroten en partnerschappen uit te bouwen met een verscheidenheid aan kanalen die het protocol zullen voeden, waaronder bewaarders, gecentraliseerde uitwisselingen, crypto wallets en hardware wallet-apps.”
 • Cboe Digital kondigde aan zich aan te sluiten bij de Derivatenmarkt Instituut voor Standards, Inc. (DMIST) als ambassadeur. Ondersteund door de Futures Branchevereniging (FIA), DMIST is een door de industrie bestuurd normalisatie-instituut dat zich richt op het verbeteren van de efficiëntie, veerkracht, concurrentiekracht en innovativiteit van de op de beurs verhandelde en geclearde derivatenmarkten, aldus het persbericht. Het team van vakexperts van Cboe Digital zal deelnemen aan werkgroepen voor het ontwikkelen en doorlichten van voorgestelde industriestandaarden.

Metavers nieuws

 • RLTY, een nieuw metaverse platform dat een no-code virtuele ervaringsbouwer biedt voor organisatoren van virtuele evenementen, heeft vandaag de lancering aangekondigd. Het verklaarde dat deze “nieuwe benadering van het ontwerpen, bouwen en lanceren van op maat gemaakte metaverse-ervaringen Fortune 500-bedrijven, merken, conferenties, artiesten en web3-natives in staat stelt om binnen enkele minuten live te gaan”, terwijl de private metaverse RLTY-wereld biedt volledige aanpassingsmogelijkheden. Volgens de aankondiging heeft het platform de afgelopen 12 maanden meer dan 30 metaverse-evenementen gecreëerd en gelanceerd op grote metaverse-platforms.

DeFi-nieuws

 • Cross-chain oplossing Axelair kondigde de lancering aan van een virtuele machine waarmee gedecentraliseerde applicaties (dapps) op elke keten kunnen worden uitgevoerd. Volgens het persbericht werkte het Axelar-team samen met grote projecten in de industrie, waaronder Starknet, zkSync, Celestia, Centrifugeer, Coinbase-basis, MobileCoin, IN DE BUURT VAN En Shardeum, om de technologie te integreren. De eerste twee beschikbare producten zullen bestaan ​​uit Interchain Amplifier, een gestroomlijnde oplossing om ketens te verbinden met Axelar’s ecosysteem van partners (inclusief Sui van Mysten Labs, DICHTBIJ Aurora, Lawine En Stip), En Maestro met meerdere kettingeneen tool voor ontwikkelaars om multichain-dapps te implementeren.
 • Rand & Knooppunt het eerste team erachter De grafiek, een gedecentraliseerd indexeringsprotocol voor het opvragen van blockchain-gegevens, heeft aangekondigd dat het is begonnen met het uitvoeren van een actieve indexeringsoperatie op het gedecentraliseerde netwerk van The Graph. “Edge & Node is van plan om de activiteiten geleidelijk op te voeren op een afgemeten manier, om het bestaande indexer-ecosysteem op het netwerk niet nadelig te beïnvloeden”, aldus het. Het bedrijf zal de meeste subgrafieken met een sterk netwerksignaal indexeren en aansluiten ENS naam met de indexer. Het komende jaar wil Edge & Node exploitant worden van Brandslang En Substromen twee nieuwe stukjes technologie die online komen in het gedecentraliseerde netwerk, voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending