Connect with us

crypto nieuws

Casual GameFi is de hete nieuwe trend – zie hoe gameruimte de web 3.0 minigame-matrix verandert

Gepubliceerd

op

Casual GameFi is de hete nieuwe trend - zie hoe gameruimte de web 3.0 minigame-matrix verandert


2022 was het belangrijkste jaar voor de ontwikkeling van GameFi. De innovatie van play-to-earn naar X-to-earn model samen met de instroom van kapitaalverwerving en gebruikers die zich haasten naar Web 3.0 heeft de glorie van Web 3.0-gaming gesmeed.

Het is onvermijdelijk om te zeggen dat toen de bearmarkt aanbrak, de GameFi-sector ook op een bepaald niveau werd beïnvloed. Desalniettemin blijft de Web 3.0-gamingmarkt een van de snelst groeiende segmenten van Web 3.0, met een gemiddeld aantal van tot wel 800.000 actieve unieke portemonnees per dag in sommige periodes.

Onlangs heeft Game Space samengewerkt met Splinterlands, ImmutableX en Big Time om een ​​van de grootste Web 3.0-gamingtoernooien te houden het Player One-toernooi om de hype van GameFi naar voren te brengen.

Het toernooi heeft massale buzz gecreëerd voor de GameFi-sector, met meer dan 200.000 Twitter-betrokkenheid en meer dan 20.000 on-chain gamers die deelnemen aan het 10-daagse toernooi.

Bovendien Sky Vee een streamer met meer dan 1,3 miljoen totale fanbase heeft ook deelgenomen aan het toernooi om te strijden voor de ultieme prijzenpot.

We kunnen zien dat de liefde en passie van loyale Web 3.0-gamers nog steeds actief zijn op de markt, maar nadat Axie Infinity als de representatieve GameFi-versie uit de ogen van het publiek is verdwenen, is de industrie stil geworden en hebben mensen hoge verwachtingen van AAA GameFi-projecten komen de scène binnen.

Veel van de beste AAA Web 2.0-games, waaronder Zynga en Ubisoft, hebben ooit gezegd dat ze Web 3.0 zouden betreden, maar hebben nog steeds geen actie ondernomen. Dit leidt vervolgens tot de vraag waarom AAA-games zelden Web 3.0 halen.

Waarom hebben AAA-games moeite om Web 3.0 binnen te gaan?

Michael Cameron, CEO van Game Space, hielp eerder met het ontwikkelen van een van de eerste AAA MMORPG Web 3.0-games in de branche, ‘Bless Global’. Hij stelt dat AAA-spellen een zeer hoog instapniveau vereisen u meestal kunnen teams met meer dan $ 50 miljoen aan financiering nauwelijks in deze wachtrij komen.

Bovendien zijn lange R&D-cycli en moeilijkheden om winst te maken, samen met de bearmarkt, de belangrijkste factoren die hen belemmeren om deze stap te zetten.

Cameron werkte ook ooit met zijn team om de eerste GaaS (GameFi-as-a-service) in de branche te lanceren om traditionele Web 2.0-games te helpen Web 3.0 te betreden en de problemen op te lossen van een hoge deelnamedrempel en niet-gesloten-lustransacties voor vroege GameFi-gebruikers.

De neergang van de GameFi-sector in de bearmarkt heeft echter het instaptempo voor Web 2.0-gamingbedrijven vertraagd. Tegelijkertijd verschijnen er geen explosieve nieuwe games in de branche.

Onder deze omstandigheden verandert Game Space van strategie en vond het een geweldige kans om op te focussen – Cgebruikelijke GameFi (GameFi-minigames).

Als AAA-games het niet redden, zullen minigames dat wel zijn

Om GameFi SDK te promoten, ontwikkelde Game Space in 2022 een Web 3.0-versie van de klassieke minigame ‘Merge Bird’ als prototype om game-ontwikkelaars te laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om ze binnen zeven dagen snel on-chain te brengen.

Deze kleine stap bracht onmiddellijk meer dan 20.000 volgers op Game Space’s Twitter, en massale casual gamers begonnen de Game Space-app te overspoelen. Daarna lanceerde Game Space ‘Goat! Geit!’ een klassieke match-three en duidelijk spel) die in de eerste week van de lancering meer dan 600.000 wekelijks actieve gebruikers verwierf.

Ondanks dat het een gemakkelijk te spelen en leuk spel is, kunnen spelers mysterieboxen van verschillende zeldzaamheid zoals goud, zilver en brons verdienen na het passeren van de ronde. De mystery boxes kunnen worden verkocht op de NFT-marktplaats en door de mystery boxes te openen, kunnen gamers USDT en verschillende niveaus van Merge Bird NFT’s winnen.

De willekeurige stimulans die door de mysterieboxen wordt geïntroduceerd, heeft gezorgd voor een hoge deelname van gamers, en uit gegevens blijkt dat Goat! Geit! heeft meer dan zes miljoen rondes bereikt, meer dan twee miljoen mystery boxes en meer dan anderhalf miljoen Merge Bird NFT’s geproduceerd, waarmee een record is gevestigd voor casual GameFi-games.

Na deze minigames lanceerde Game Space ‘Magic Pot’ en ‘MythMania’. Er zijn meer dan een miljoen Merge Bird NFT’s verbruikt in Magic Pot.

In MythMania kan de blind box-incentive 10 keer worden versterkt door te betalen om een ​​mystery box te openen, waardoor het hele platform consistent winstgevend wordt. Dit geval is vooral zeldzaam in een bearmarkt wanneer het platform nog geen tokens heeft uitgegeven om break-even te spelen en te blijven groeien.

Waarom casual GameFi tegen de verwachting in groeit

Volgens de statistieken zijn er meer dan vier miljard gebruikers van minigames op de wereldmarkt en zal de markt voor casual games alleen al in 2022 meer dan $ 500 miljoen bedragen.

Er is altijd een enorme kracht geweest in minigames, met korte en gemakkelijke ontwikkelingscycli, relatief eenvoudig te ontwerpen economische modellen en een enorm gebruikersbestand dankzij de toevoeging van sociale attributen.

Bovendien, met 77% van het gebruikersbestand en meer dan een miljard maandelijkse gebruikers, worden minigames vaak over het hoofd gezien door de reguliere markt, maar zijn ze in feite de steunpilaar van gaming.

Volgens Cameron heeft het succes van Game Space in de casual GameFi-sector verschillende redenen. Ten eerste is het gemakkelijk om aan de slag te gaan. Minigames zijn gemakkelijk te spelen, flexibel en kunnen een deel van de gefragmenteerde vrije tijd opslokken, waardoor ze een aanzienlijke hoeveelheid gebruikers en betrokkenheid kunnen aantrekken.

Dit is een kenmerk en voordeel van minigames in vergelijking met AAA-games, waarvoor gecompliceerde aanmelding en vooraf ingestelde accounts nodig zijn.

Ten tweede komt het door de keuzes van de minigames. Van samenvoegvogel tot geit! Geit! en dan Melon Fusion, staat Game Space erop om ervoor te kiezen om huidige of voormalige populaire minigames om te zetten in casual GameFi-games, wat belooft dat de games speelbaar zijn.

Ten derde moet de capaciteit efficiënt zijn. Gebaseerd op de GaaS SDK van Game Space, worden alle modificaties van casual GameFi-games nu binnen zeven dagen voltooid, wat een belangrijke reden is waarom Game Space in staat is door te gaan met het opsporen van markthotspots en doorbraken.

Santosh, een trouwe Game Space-speler, zei:

“Vroeger besteedde ik een tot twee uur aan ‘Voodoo’ een traditioneel Web 2.0-minigameplatform. Na het downloaden van Game Space heb ik geen games van een ander platform gespeeld omdat het [Game Space] heeft al mijn favoriete minigames erop. Verder kan ik ook dagelijks beloningen winnen. Minigames zijn echt een geweldige manier om de tijd te doden en zijn vriendelijk voor iedereen.”

De ‘Lego-effecten’ van GameFi

De combinatie van een reeks losse GameFi vormt een effectief ecosysteem vergelijkbaar met het ‘Lego-effect’ in DeFi.

Uniswap ontwikkelde bijvoorbeeld het onderliggende protocol voor het AMM-mechanisme, dat kan worden gebruikt in verschillende uitleenplatforms zoals Curve, terwijl kluisprojecten zoals YFI de opbrengsten van de verschillende uitleenprotocollen samenvoegen.

Elk project heeft slechts enkele of enkele tientallen ontwikkelaars, maar het bouwen van deze Lego-blokken kan een effectieve overlay vormen van meerdere projecten samen. Daarom komt het neer op een enorme DeFi-industrie.

Hetzelfde geldt voor Game Space. Het ‘Lego-effect’ komt duidelijk naar voren in de informele GameFi-hub van Game Space door een reeks losse GameFi-games te lanceren om een ​​ecosysteem te vormen elk met een aparte set uitvoerverbruiksscenario’s terwijl de USDT, speltools, NFT’s en GP (spelpunten) die in de spellen worden gegenereerd, kunnen worden uitgewisseld en omgezet om een ​​effectieve overlay te vormen.

Bijvoorbeeld de mysterieboxen die zijn verkregen in Goat! Geit! kan worden gebruikt in MythMania. De Merge Bird NFT’s geproduceerd in MythMania kunnen worden gebruikt in Merge Bird enzovoort.

De combinatie van meerdere games vergroot niet alleen het plezier, maar creëert ook een robuuster economisch model, waardoor de korte levenscyclus van afzonderlijke games in het play-to-earn-tijdperk wordt vermeden.

Wat biedt de toekomst voor Game Space

Game Space heeft aangekondigd dat het zal worden geüpgraded naar een informele GameFi-hub om iedereen in Web 3.0 een extra uur geluk te bezorgen.

In het eerste kwartaal van 2023 is Game Space van plan om meer dan 10 populaire GameFi-minigames te lanceren en in het tweede kwartaal uit te breiden naar 20.

De Twitter-volgers van Game Space staan ​​op het punt de grens van 100.000 te overschrijden en verwachten binnen een jaar tot een miljoen gebruikers op te bouwen via de informele GameFi-strategie, in afwachting van de explosieve groei van de bullmarkt in 2024.

Game Space lanceert ook ‘Galaxy Project Plan’ om meer kleine game-ontwikkelingsteams (CP’s) uit te nodigen om snel toegang te krijgen tot het platform, waardoor er meer nieuwe manieren van spelen komen en de groei-dividenden van casual GameFi worden omarmd.

De games die deel uitmaken van het Galaxy Project Plan moeten nog steeds professioneel en geavanceerd zijn, nieuw of klassiek, met een soepele game-ervaring en voldoende aantrekkingskracht op het grote publiek. Samen met partners zal Game Space ook met haar partners samenwerken om de toekomst van social gaming te verkennen, waarbij DID’s en andere sociale GameFi worden geïntegreerd.

Over spelruimte

Game Space is de eerste informele GameFi-hub van Web 3.0 die zich richt op het snel on-chain brengen van Web 2.0-minigames. Door middel van free-to-play en Web 2.0-toegangsmethoden op het platform, zal de serie casual GameFi-games een ecosysteem vormen dat het mogelijk maakt om de game-beloningen van USDT, game-props, NFT en GP (game-punten) uit te wisselen en om te zetten in een effectieve overlay.

Game Space heeft al klassieke minigames gelanceerd, zoals Goat! Goat!, Merge Bird, Melon Fusion en zijn eigen op beloning gerichte game MythMania. Samen met partners zal Game Space de toekomst van sociale GameFi verkennen, inclusief DID en andere Web 3.0-innovaties om elke dag een extra uur geluk te brengen voor Web 3.0-gebruikers.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending