Connect with us

crypto nieuws

Coinbase’s nieuwe Blockchain-testnet, Spotify’s token-enabled afspeellijsten, 3AC’s NFT-verkoop, Metaco’s samenwerking met DZ BANK AG

Gepubliceerd

op

Coinbase's nieuwe Blockchain-testnet, Spotify's token-enabled afspeellijsten, 3AC's NFT-verkoop, Metaco's samenwerking met DZ BANK AG

Bron: AdobeStock / prima91

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Wissel nieuws uit

 • Muntbasis kondigde de testnet-lancering aan van Baseren, een Ethereum L2-netwerk dat “een veilige, goedkope, ontwikkelaarsvriendelijke manier biedt om dapps onchain te bouwen”, aldus het. Bij Base wordt geen netwerktoken uitgegeven. Volgens de aankondiging is Base gebouwd om gedecentraliseerd te zijn, zonder toestemming en open voor iedereen. Het wordt mogelijk gemaakt door de open-source OP Stack, gemaakt door Optimisme en het is geoptimaliseerd voor interoperabiliteit met Ethereum L1, andere L2’s en andere L1-ecosystemen zoals Solana.
 • Bitfinex-effecten een volledig gereguleerde uitwisseling mogelijk gemaakt door Bitfinex, dat de uitgifte en handel in tokenized effecten mogelijk maakt, waaronder aandelen en obligaties, kondigde de opening aan van een nieuw regionaal kantoor in Astana, Kazachstan. “De opening van het nieuwe kantoor in het hart van de Astana Internationaal Financieel Centrum (AIFC) markeert een belangrijke mijlpaal voor Bitfinex Securities omdat het ernaar streeft de ontwikkeling van de security token-industrie te bevorderen”, aldus het persbericht.

Adoptie nieuws

 • Spotify is ingesteld om een ​​functie genaamd Token-Enabled Playlists uit te rollen, waarmee gebruikers kunnen vasthouden Kruipz niet-fungibele tokens (NFT‘s) om toegang te krijgen tot exclusieve inhoud en op een nieuwe manier met de app te communiceren. Per een Twitter-thread, werkt Spotify samen met een startup Opperheer waarin stond dat de pilot beschikbaar zou zijn in de VS, het VK, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland, en momenteel alleen op Android.

Juridisch nieuws

 • NFT’s die behoren tot het failliete hedgefonds Drie Pijlen Kapitaal (3AC) zal door haar vereffenaars worden verkocht teneo, volgens een recente aankondiging. Het document zei dat de verkoop zou worden gedaan om “de waarde van de NFT’s voor de liquidatie te realiseren” en 28 dagen na de kennisgeving zou beginnen.

Bank nieuws

 • Technologie bedrijf Metaco kondigde zijn samenwerking met aan DZ BANK AG de centrale instelling van de Volksbanken Raiffeisenbanken coöperatief financieel netwerk. DZ BANK is een van de grootste Duitse bewaarders, met eind 2022 € 297 miljard aan activa in bewaring, aldus de aankondiging. Metaco’s bewarings- en orkestratieplatform, Harmoniseren werd geselecteerd via een uitgebreid proof-of-concept en zorgvuldigheidsproces om de bank te helpen een aanbod op te bouwen voor institutionele klanten op het gebied van crypto-effecten (Duitse eWpG) en digitale valuta – volledig geïntegreerd in haar huidige vermogensbeheerdiensten, voegde het eraan toe.
 • Ethereum-schaaloplossing zkSync-tijdperk kondigde een samenwerking aan met Sygnum, een digitale activabank met banklicenties in Zwitserland en Singapore. Samen, aldus het persbericht, zullen ze op verschillende gebieden werken, waaronder een proof-of-solvabiliteitsoplossing, het bieden van bewaringsopties voor zkSync Era-gebruikers via door Sygnum gerunde validatorknooppunten op het protocol, en het bouwen van on-ramp en off-ramp infrastructuur voor het klantenbestand van Sygnum, evenals toekomstige kansen zoals een Sygnum HyperChain op het EVM-compatibele Hyperchain-prototype van zkSync Era.

Blockchain-nieuws

 • Lava-netwerkeen protocol voor gedecentraliseerde blockchain Remote Procedure Call (RPC) en Application Programming Interface (API’s), gelanceerd zijn openbare testnet na meer dan zeven maanden privé-testnetmonitoring, aldus de aankondiging. ““Het protocol vertegenwoordigt een one-stop-shop voor gedecentraliseerde toegang tot elke keten”, voegde het eraan toe. Lava Network biedt ondersteuning voor meer dan 15 netwerken, en hoewel het ontwerp omnichain is, is het ook gericht op het leveren van RPC aan achtergestelde en opkomende blockchain-ecosystemen.
 • Stichting Aptos die de groei en ontwikkeling van de Aptos protocol, een laag-1 blockchain mogelijk gemaakt door Beweging En Uitbijtere ondernemingen, aangekondigd de lancering van De Aptos x Outlier Move Accelerator. Het programma zal een cohort van veelbelovende start-ups in een vroeg stadium aannemen en hen ondersteunen met toegang tot inhoudelijke expertise, evenals mentorschap van Aptos Labs en Outlier Ventures, met een financiering van $ 100.000. Het programma start in mei 2023 en duurt 12 weken. De inschrijvingen zijn nu open en sluiten medio april.

Beleggingsnieuws

 • Polybasis een op privacy gerichte gedecentraliseerde database, kondigde aan dat het $ 2 miljoen aan pre-seed-financiering heeft opgehaald, geleid door 6th Man Ventures met deelname van Protocollabs, Oranje DAO, Alumni-ondernemingen, NGC, CMT digitaal, Vooruitstrevende ondernemingen, en anderen, “conceptualiseren, onderzoeken en bouwen aan een nieuwe grens voor gedecentraliseerde technologie: ‘Web3 SaaS'”, aldus het persbericht. Het zal de financiering gebruiken om het team uit te breiden en aanvullende technische mogelijkheden te ontwikkelen, waaronder het voltooien van een mainnet-release, het financieren van de groei van het ecosysteem en het lanceren van een betalingstoken voor zijn versleutelde Web3-native database.

Carrière nieuws

 • Astra-protocol een gedecentraliseerd KYC-platform voor Web3, benoemd tot voormalig Samsung-elektronica President en Chief Strategy Officer Young Sohn aan zijn adviesraad om “Astra Protocol’s focus op real-world toepassingen te begeleiden terwijl het bedrijf de gedecentraliseerde compliance binnen de digitale activa-industrie stroomlijnt”, aldus de aankondiging. Dit nieuws volgt op de partnerschappen met verschillende juridische en auditfirma’s, waaronder de wereldwijde auditgigant KPMG voegde het eraan toe en zei dat deze alliantie deel uitmaakt van het gedecentraliseerde juridische netwerk (DLN) van Astra Protocol van juridische en compliance-experts die helpen om risico’s voor crypto-applicaties te elimineren.
 • Web3 infrastructuurbedrijf MoonPay kondigde aan Asiff Hirji aan te nemen als President en Chief Operating Officer van het bedrijf. Voordat hij bij MoonPay kwam, had Hirji een uitgebreide carrière in fintech als voormalig President & Chief Operating Officer van Muntbasis en werkte bij A16Z, TPG Kapitaal, TD Ameritrade En Bain & Co. aldus het persbericht.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending