Connect with us

crypto nieuws

‘Crypto-handelsactiviteit aanzienlijk toegenomen in de nasleep van Terra & FTX Falls’, Huobi verhuist van Singapore naar Hong Kong, Swarm lanceert verhandelbare aandelen en obligaties op de keten

Gepubliceerd

op

cryptocurrency

 

Bron: AdobeStock

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Handelsnieuws

  • “Een nieuwe dataset over het bezit van cryptoassets in de detailhandel laat zien dat in de nasleep van de Terra/Luna ineenstorting en de FTX faillissement, nam de crypto-handelsactiviteit aanzienlijk toe, met grote en geavanceerde investeerders die verkochten en kleinere particuliere investeerders die kochten, “vond de Bank voor Internationale Betalingen (BIS). Grote crypto-uitwisselingsgegevens tussen augustus 2015 en december 2022 laten zien dat een meerderheid van de crypto-app-gebruikers verliezen heeft geleden op hun bitcoin (BTC) -bezit, zei het, eraan toevoegend dat “de marktonrust in 2022 weinig waarneembare impact had op bredere financiële omstandigheden buiten de crypto universum, wat de grotendeels zelfreferentiële aard van crypto als activaklasse onderstreept.”
  • Cryptofondsbeheerder CoinShares zei in zijn Q4 2022-rapport dat het ondanks de FTX ineenstorting, rapportage: omzet voor Q4 2022 van $ 10,7 miljoen (Q4 2021: $ 31,2 miljoen); omzet voor het volledige jaar 2022 van $ 62,5 miljoen (FY 2021: $ 98 miljoen); totaal totaalresultaat voor Q4 2022 van $ 44,9 miljoen negatief (Q4 2021: inkomen van $ 34,7 miljoen); en het totale totaalresultaat voor het volledige jaar 2022 van $ 3,64 miljoen (FY 2021: $ 137,55 miljoen). gezegd.

Wissel nieuws uit

  • Huobi onthulde zijn plannen om het hoofdkantoor van Azië te verplaatsen van Singapore naar Hong Kong. “Huobi is enthousiast over het pro-cryptobeleid van Hong Kong en we werken er hard aan om onze cryptolicentie daar veilig te stellen. Ons doel is om een ​​van de eerste volledig conforme uitwisselingen in HK te zijn en samen te werken met onze gebruikers in Azië-Pacific om digitale activa te stimuleren groei”, het gezegd. Dit komt na die van Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) schetste plannen om particuliere beleggers in staat te stellen bepaalde digitale valuta’s te verhandelen op gelicentieerde beurzen.

Beleggingsnieuws

  • Gereguleerd blockchain-platform Zwerm kondigde de lancering aan van “een wereldwijd eerste openbaar investeringsaanbod voor Appel, Tesla en twee US Treasury Bond ETF’s op gedecentraliseerde financiering (DeFi).” Deze omvatten iShares US Treasury Bond 0-1 jaar ETF en iShares US Treasury Bond 1-3 jaar ETF, terwijl Swarm van plan is om meer aandelen en real-world activa in de De volledig door activa gedekte tokens zijn beschikbaar op de Veelhoek blockchain voor zowel particuliere als institutionele beleggers, zonder minimale investering. Handel is vanaf donderdag beschikbaar en voldoet aan de Duitse regelgeving op het toegestane DeFi-platform van Swarm, voegde het eraan toe.
  • Veelvlakken netwerk een leverancier van Web3-infrastructuuroplossingen die gebruikmaakt van Zero-knowledge proof (ZKP)-technologie, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 10 miljoen heeft opgehaald in een strategische financieringsronde, mede geleid door Binance-labs En Polychain hoofdstad met deelname van Animoca-merken En dao5. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor initiatieven voor de groei van ecosystemen, het werven van extra technisch talent en onderzoek naar het ZKP-protocol, aldus een persbericht. In de komende maanden zal Polyhedra Network zijn zkBridge- en zkDID-infrastructuur integreren met extra blockchain-netwerken en API’s en SDK’s lanceren, voegde het eraan toe, terwijl het zijn paraPlonk-protocol blijft verfijnen om ontwikkelaars aan te trekken.
  • Verzekering systeem Herstelcrypto kondigde zijn nieuwe platform aan waarmee gebruikers hun tokens kunnen verzekeren als ze de toegang tot hun portemonnee verliezen. Volgens een aankondiging dekt de service gedecentraliseerde en cold wallets, terwijl alle tokens die gebruikers hebben, worden verzekerd, inclusief stablecoins en non-fungible tokens (NFT‘s). Recovery Crypto is gepland om in februari (TBD) online te gaan, voegde het eraan toe.
  • Staking-oplossingen en provider van blockchain-toegangsknooppunten RockX een uitzetportaal op ondernemingsniveau gelanceerd dat is geoptimaliseerd voor zowel retail- als institutioneel gebruik, aldus een persbericht. Het platform, dat zich momenteel in de bèta-lanceringsfase bevindt, stelt gebruikers in staat om hun tokentoewijzingen en bijbehorende beloningen te volgen voor alle ketens waarop ze momenteel zijn ingezet, en analytische inzichten te bieden om een ​​optimaal inzetrendement mogelijk te maken, zei het. Momenteel omvatten ondersteunde ketens Stip, Solana, Kusama, OsmoseEn Vasthoudendheid en er komen er nog meer.

DeFi-nieuws

  • Shiba Inu’s laag-2 netwerk Shibarium wordt volgende week in bètamodus gelanceerd, volgens naar het Bone ShibaSwap Twitter-account. De schaaloplossing zal gebruiken BOT als zijn governance-token.
  • Web3-platform HERINNEREN kondigde een samenwerking aan met IN DE BUURT VAN protocol om de blockchain in hun productsuite te integreren en toegang tot het NEAR-ecosysteem te bieden om op RECUR voort te bouwen. Merken en ontwikkelaars die voortbouwen op NEAR, zoals SailGP en Paras, zullen nu gebruik kunnen maken van het RECUR Builder-platform, aldus een persbericht. “Deze samenwerking stelt gebruikers ook in staat om ervaringen die zijn gebouwd op RECUR en mogelijk gemaakt door RECUR, hun digitale verzamelobjecten terug te trekken naar het NEAR-netwerk, inclusief marktplaatsen zoals Far en Few”, voegde het eraan toe.
  • Stichting peaq de non-profitorganisatie die de piek netwerk, onthulde peaq control, het commando- en controlecentrum voor eigenaren van machines, voertuigen, robots en apparaten. Via de gedecentraliseerde applicatie (dapp), nu in openbare bètaversie, kunnen eigenaren van aangesloten apparaten deze koppelen aan peaq’s layer-1 blockchain-netwerk en het bredere dapp-ecosysteem, om te verdienen terwijl ze diensten verlenen aan mensen en andere machines, zei een aankondiging. Via peaq-controle kunnen gebruikers hun elektrische voertuigen (EV’s), laadstations, drones, slimme camera’s en sloten, verschillende sensoren en tal van andere apparaten in de peer-to-peer Economy of Things op peaq brengen, voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending