Connect with us

crypto nieuws

Crypto stijgt terwijl de Fed desinflatie erkent

Gepubliceerd

op

Crypto stijgt terwijl de Fed desinflatie erkent

Cryptocurrency-prijzen stegen woensdag hoger in de nasleep van meer gematigde dan verwachte opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell, die zoals gewoonlijk sprak tijdens de persconferentie na de Fed-beleidsaankondiging. Risicovolle activa, inclusief aandelen, stegen toen Powell erkende dat de centrale bank vooruitgang heeft geboekt in haar strijd tegen inflatie en zei dat het “desinflatieproces is begonnen”.

De opmerking van Powell kwam kort nadat de Fed een algemeen verwachte verhoging van 25 basispunten aankondigde van de doelstelling van de Federal Funds tot 4,50-4,75%. Bitcoin handelde voor het laatst in de buurt van $ 23.700, nu ongeveer 2,7% gestegen op de dag en dichter bij 4,0% ten opzichte van de eerdere dieptepunten na de Fed in de $ 22.700.

Ethereum was voor het laatst een nog indrukwekkendere stijging van meer dan 3,5% op de dag in de $ 1.640. ’s Werelds op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie dreigt nu een opwaartse doorbraak van een wimpelstructuur op korte termijn die de deur zou openen voor een snelle stijging naar weerstand in het gebied van $ 1.800. Ondertussen zijn grote altcoins zoals Cardano, Solana, Polygon en Polkadot allemaal 4-8% gestegen ten opzichte van hun pre-Fed beleidsaankondigingsniveaus.

Powell laat kans voorbij gaan om markten lager te sturen

Powell had de kans om zich te verzetten tegen de recente versoepeling van de financiële omstandigheden (dwz de beweging in januari hoger in aandelen en crypto en lager in de Amerikaanse dollar en opbrengsten). Hij zei echter dat de focus van de Fed lag op economische trends op langere termijn, niet op marktbewegingen op korte termijn.

Veel strategen waarschuwden voorafgaand aan de Fed-vergadering van vandaag dat Powell zou kunnen probears het harde commentaar op te voeren om de “animal spirits” in de markt te temperen, gebaseerd op de veronderstelling dat de Fed geen voortijdige versoepeling van de financiële voorwaarden wil. hun taak om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2,0% moeilijker maken.

Toevallig waren er geen harde woorden die bedoeld waren om de markt te laten struikelen, vandaar de opleving van activa zoals crypto. In haar verklaring zei de Fed echter dat aanhoudende renteverhogingen nog steeds nodig zijn en dat nog een “paar” verhogingen waarschijnlijk gerechtvaardigd zijn. Dat zou in strijd kunnen zijn met het basisscenario van de markt, ervan uitgaande dat er nog maar één renteverhoging van 25 basispunten zal zijn (in maart) voordat de cyclus van wandelen voorbij is.

Hoe dan ook, crypto heeft nu schijnbaar groen licht om op korte termijn te rallyen. Shortposities blijven dus in gevaar, omdat ze de afgelopen uren zijn uitgewist in de nasleep van de post-Fed-rally van woensdag in de crypto-ruimte. Gegevens van Coinglass.com tonen aan dat de liquidaties van shortposities een piek bereikten in de nasleep van de Fed-vergadering, wat suggereert dat een short squeeze de markt zou kunnen blijven ondersteunen.

Maar kan Crypto Rally als de VS op weg is naar een recessie?

Het is een en al glimlach onder crypto-investeerders op woensdag. Maar de post-Fed-rally zou snel uit de hand kunnen lopen. Grote techreuzen, waaronder Meta Platforms, Amazon, Apple en Alphabet, rapporteren de komende twee dagen allemaal inkomsten. En de resultaten van het vierde kwartaal tot nu toe voor S&P 500-bedrijven wezen over het algemeen op hetzelfde: een winstrecessie.

Dat komt omdat de Amerikaanse economie snel stagneert, grotendeels als gevolg van de vertraagde impact van de agressieve wandelcyclus van de Fed in 2022. De consensus onder macro-analisten is dat de Amerikaanse economie ergens in de komende kwartalen in een recessie zal belanden. De populaire macro-analist Alfonso Peccatiello schetste onlangs in een diepgaande Twitter-thread waarom hij binnen vier tot vijf maanden een recessie verwacht.

In wezen wijzen leidende economische indicatoren, waaronder de Global Credit Impulse, de Leading Index van de Conference Board, de Housing Market en de Philly Fed New Orders Index allemaal in deze richting. Een recessie in de VS betekent dat de winstrecessie voor het Amerikaanse bedrijfsleven waarschijnlijk erger zal worden.

Het risico bestaat dat aandelen hierdoor niet kunnen profiteren van enig optimisme over een minder agressieve Fed. En crypto is de afgelopen jaren over het algemeen nauw gecorreleerd met aandelen. De vraag voor investeerders is dus of crypto een recessie in de VS kan doorstaan, zelfs als de economische zwakte de Fed tot een hardere versoepeling dwingt.

Kijkend naar de ervaring van de afgelopen jaren, zou het antwoord ja kunnen zijn. De pandemische lockdowns van 2020 brachten de Amerikaanse economie in een korte maar diepe recessie. Na een aanvankelijke uitverkoop te midden van de paniek veroorzaakt door de verspreiding van Covid-19, kwam crypto sterker dan ooit terug toen de Fed de rente verlaagde naar nul en de Amerikaanse regering begon met ongekende fiscale stimuleringsmaatregelen.

Elke cyclus is anders. Het is onwaarschijnlijk dat de Fed de rente zo snel naar nul zal verlagen als in 2020. En de Amerikaanse regering heeft niet het vermogen om door te gaan met het soort stimulansen dat ze in 2020 en 2021 deed. Maar een versoepeling van de financiële voorwaarden in 2023 zou heel goed kunnen ondersteunen crypto, zelfs als een recessie in de VS betekent dat we niet zo agressief van een bullmarkt worden als eind 2020/2021.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending