Connect with us

crypto nieuws

De verwachtingen over de volatiliteit van Bitcoin blijven gematigd ondanks de hete Amerikaanse inflatiecijfers – wat dit betekent voor de BTC-prijs

Gepubliceerd

op

De verwachtingen over de volatiliteit van Bitcoin blijven gematigd ondanks de hete Amerikaanse inflatiecijfers - wat dit betekent voor de BTC-prijs

 

Stoffige Bitcoin. Bron: Adobe

Crypto nieuws – In de nasleep van de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) van dinsdag, die een verwachte stijging van de MoM-prijsdruk bevestigden en een kleiner dan verwachte daling van het inflatiepercentage op jaarbasis onthulden, verraste Deribit’s Bitcoin Volatility Index (BTC DVol) sommige analisten door grotendeels onveranderd blijven. Het gebrek aan beweging in de BTC DVol, die woensdag voor het laatst op 48 stond tegenover 50 op maandag en niet ver boven de dieptepunten blijft, komt overeen met de post-CPI-stemming op de Bitcoin-markt.

Bitcoin, voor het laatst rond de $ 22.800 van eigenaar gewisseld, is dinsdag met ongeveer $ 1.000 of 4,5% gestegen ten opzichte van de pre-Amerikaanse CPI-gegevensniveaus en is deze week met ongeveer 4,7% gestegen. Dat ondanks het feit dat de CPI-gegevens van dinsdag en de sterker dan verwachte cijfers van de Amerikaanse detailhandelsverkopen op woensdag er samen voor zorgden dat de Amerikaanse 2-jaarsrente deze week tot dusver rond de 10 basispunten steeg, en dat de US Dollar Index (DXY) ongeveer 0,5% steeg.

De bewegingen op de Amerikaanse obligatie- en valutamarkten weerspiegelen dat de markten de verkrappingsinspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve verhogen. Volgens de Fed Watch Tool van de CME wordt de kans dat de Fed de rente verhoogt met ten minste 75 basispunten (tot ten minste een streefbereik van 5,25-5,50%) nu boven de 50% geschat, zoals geïmpliceerd door 30-daagse Fed Funds-futures prijsgegevens. Dat is hoger dan een impliciete waarschijnlijkheid van slechts ongeveer 6,0% deze keer vorige maand.

De verrassende veerkracht van Bitcoin

Gezien de bewegingen op de obligatie- en valutamarkten zijn veel analisten geschokt door de veerkracht van Bitcoin. Hogere opbrengsten wegen doorgaans op Bitcoin, aangezien 1) Bitcoin een niet-renderend activum is, dus de zogenaamde “opportuniteitskosten” om het aan te houden stijgen naarmate de Amerikaanse kortetermijnrente stijgt en 2) hogere opbrengsten op Amerikaanse obligaties, een activum dat als risicovrij wordt beschouwd, vermindert de prikkel om activa aan te houden die als risicovol worden beschouwd, zoals Bitcoin, dat door velen wordt gezien als een nieuwe, speculatieve financiële technologie.

Ondertussen, wanneer hogere kortetermijnrendementen worden aangedreven door anticipatie op een krapper Fed-beleid, kan dat ook worden geïnterpreteerd als een groter risico op een zwakkere Amerikaanse groei/een recessie, aangezien hogere rentetarieven wegen op de economische activiteit. Van zwakkere groeiverwachtingen kan normaal gesproken worden aangenomen dat ze risicogevoelige activa zoals aandelen en cryptovaluta schaden.

Maar Bitcoin houdt nog steeds het leeuwendeel van de rally van 2023 vast. De cryptocurrency wordt dit jaar nog steeds met ongeveer 38% verhandeld, tegenover 47% toen hij begin februari piekte rond de $24.000. En, zoals reeds opgemerkt, wijzen de optiemarkten niet op stormachtig vaarwater. Integendeel, de BTC DVol is in de geschiedenis van Bitcoin slechts 11 keer gedrukt op het huidige of lagere niveau, wat suggereert dat investeerders gepositioneerd zijn voor een komende periode van historische prijsrust.

Wat dit betekent voor de BTC-prijs

Als de optiemarkten gelijk hebben, zal Bitcoin de komende weken en maanden waarschijnlijk binnen bereik blijven. Analyse van belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus suggereert dat Bitcoin gestrand zou kunnen blijven binnen een bereik van $20.000-$25.000. Het niveau van $ 20.000 is belangrijk vanwege de psychologische betekenis ervan en de aanwezigheid van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin en de gerealiseerde prijs er net onder. Het niveau van $ 25.000 is ondertussen een belangrijk niveau van steun die weerstand is geworden vanaf 2022.

Het is logisch dat Bitcoin de komende maanden bereikgebonden blijft als we kijken naar macro-, on-chain- en netwerkfundamentals. Aan de ene kant is het onrealistisch om op korte termijn te pleiten voor een voortzetting van de woeste rally van januari en een stijging naar nieuwe recordhoogtes in de context van een Fed die vastbesloten blijft de rentetarieven nog een paar keer te verhogen om de VS te temmen. prijsdruk.

Aan de andere kant blijven verschillende statistieken wijzen op de onverbiddelijke groei van het Bitcoin-netwerk – mijnhash-kracht en portemonnee-adressen die niet nul zijn, bereikten onlangs een recordhoogte. Ondertussen geven ook verschillende on-chain indicatoren aan dat de bearmarkt van 2022 voorbij lijkt te zijn. Net zoals een rally naar all-time highs onwaarschijnlijk lijkt, voelt een doorbraak onder de dieptepunten van 2022 ook onwaarschijnlijk.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

 

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending