Connect with us

crypto nieuws

DeSo, gesteund door Coinbase, onthult MegaSwap, een ‘Stripe for Crypto’-product, met een volume van meer dan $ 5 miljoen

Gepubliceerd

op

DeSo, gesteund door Coinbase, onthult MegaSwap, een 'Stripe for Crypto'-product, met een volume van meer dan $ 5 miljoen

7 februari 2023 – Los Angeles, Californië


DeSo is verheugd om de lancering van MegaSwap aan te kondigen een revolutionaire cross-chain slimme service waarmee gebruikers veilig en gemakkelijk munten kunnen wisselen tussen verschillende blockchains met een wrijvingsloze zero-login.

MegaSwap lost verschillende kritieke pijnpunten op, waaronder het onboarden van nieuwe gebruikers en liquiditeit voor elke Web 3.0-toepassing in elk blockchain-ecosysteem.

In zijn beperkte release heeft het platform al meer dan $ 5 miljoen aan volume gezien, wat aantoont dat het potentieel heeft om een ​​revolutie teweeg te brengen in de cryptomarkt met cross-chain swaps.

MegaSwap biedt een alternatieve en veiligere oplossing voor het traditionele gecentraliseerde uitwisselingsmodel waarbij gebruikers nooit hoeven in te loggen of gevoelige persoonlijke informatie hoeven te verstrekken.

In plaats van hun munten op een gecentraliseerde beurs op te slaan, kunnen gebruikers ze in hun eigen zelfbewarende portemonnee opslaan om het risico op onvoorziene meltdowns te verminderen, zoals die worden gezien met FTX, BlockFi, Celsius of Voyager.

MegaSwap is een eenvoudige, innovatieve oplossing voor ontwikkelaars die Web 3.0-applicaties op verschillende blockchains willen bouwen. Ontwikkelaars kunnen de wrijvingsloze zero-login API installeren met een enkele regel code, waardoor hun apps chain-agnostisch en toegankelijk zijn vanaf elke blockchain.

Voor het eerst kunnen apps op Ethereum eenvoudig worden samengesteld met apps op Solana of DeSo. MegaSwap maakt het dus gemakkelijker voor liquiditeit en nieuwe gebruikers om aan boord te komen in elk blockchain-ecosysteem.

Nader Al-Naji, oprichter van DeSo, zei:

“Een van de grootste use-cases waarvan we denken dat ze de grootste impact zullen hebben, is het onboarden van nieuwe gebruikers die uw munt niet bezitten. Dat verandert allemaal met MegaSwap, waar ontwikkelaars gebruik kunnen maken van crypto-naar-crypto-swaps tussen twee willekeurige munten, ongeacht in welk blockchain-ecosysteem ze zich bevinden.

“Deze laatste use-case is een geweldige wig omdat het het grootste pijnpunt oplost voor elke blockchain-ontwikkelaar van vandaag nieuwe gebruikers krijgen zonder dat ze je munt op een beurs moeten kopen.”

Het blockchain-ecosysteem is momenteel gefragmenteerd, waardoor het moeilijk is voor gebruikers die verschillende Web 3.0-apps willen uitprobears.

Met MegaSwap kunnen gebruikers eenvoudig en veilig wisselen tussen Ethereum, Solana, Bitcoin, DeSo en USDC, met binnenkort ondersteuning voor andere blockchains zoals NEAR, ADA, Doge en meer. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om geld tussen blockchains te verplaatsen, waardoor gemeenschappen naadloos van app naar app kunnen navigeren.

DeSo zet zich in voor het creëren van een sociale laag voor Web 3.0 waarmee gemeenschappen naadloos kunnen overstappen tussen verschillende blockchains. De lancering van MegaSwap is een bewijs van deze inzet en elimineert een grote hindernis die de massale acceptatie van cryptomunten verhindert.

Dit is weer een voorbeeld in een recente reeks successen voor DeSo. Onlangs lanceerden ze een baanbrekend fondsenwervingsplatform genaamd ‘Openfund’, waarmee ondernemers verhandelbare, door munten ondersteunde fondsenwervingsrondes kunnen lanceren via ’s werelds snelste orderboekuitwisseling.

Met de combinatie van Openfund en MegaSwap kunnen oprichters en bouwers eenvoudig projecten financieren, nieuwe gebruikers werven en hun bereik vergroten met een uitgebreide reeks krachtige tools in het DeSo-ecosysteem.

Ze werkten onlangs ook samen met Princeton University om de eerste in zijn soort Web 3.0-startupcompetitie te lanceren en hebben een hele reeks aankomende releases die DeSo positioneren als de go-to layer one blockchain om gedecentraliseerde sociale media-applicaties te bouwen.

Bovendien is de Social Network Hard Fork zojuist live gegaan, waardoor gedecentraliseerde verificaties mogelijk zijn. Ze zijn van plan later dit jaar over te stappen naar een proof-of-stake, waardoor de prestaties en energie-efficiëntie worden verbeterd.

Over DeSo

DeSo is een nieuwe laag-één blockchain die vanaf de grond is opgebouwd om sociale media te decentraliseren en opslagintensieve applicaties op te schalen naar miljarden gebruikers. Het bracht $ 200 miljoen op en wordt ondersteund door Sequoia, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Social Capital, Polychain Capital, Winklevoss Capital, Pantera en andere blue chip-fondsen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending