Connect with us

crypto nieuws

Dogecoin prijs probeert te herstellen

Gepubliceerd

op

Dogecoin Price probeert te herstellen

 

Dogecoin. Bron: Adobe

Dogecoin (DOGE), de cryptocurrency die de op hondenmemen geïnspireerde, op betalingen gerichte blockchain Dogecoin aandrijft, probeerde op maandag een herstel te bewerkstelligen en bereikte op een gegeven moment het hoogste niveau in vijf dagen boven in het gebied van $ 0,086. De cryptocurrency heeft sindsdien echter eerdere winsten teruggegeven om dichter bij $ 0,081 te handelen, waar het nu ongeveer 1,0% daalt tijdens de sessie.

Crypto-waarschuwing verkort Dogecoin Revival

Volgens CoinMarketCap daalde de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency op maandag met ongeveer 2,3%. Aan het begin van de week staan ​​de prijzen onder verkoopdruk dankzij een rapport over een nieuwe ronde van regelgevende handhavingsmaatregelen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in het weekend.

Naar verluidt richt de SEC zich nu op de in de VS gevestigde stablecoin-emittent Paxos wegens het overtreden van consumentenbeschermingswetten en het uitgeven van stablecoins als niet-geregistreerde effecten. Paxos heeft nu het slaan van BUSD-tokens stopgezet. Dit komt op een moment dat de SEC ook in de VS gevestigde crypto-staking-services in het vizier heeft – het bureau dwong crypto-uitwisseling Kraken tot een schikking en sloot vorige week zijn staking-service.

Toenemende onzekerheid over de regelgeving toen handelaren zich afvroegen welk aspect van de crypto-industrie zich in de vuurlinie van de SEC bevindt, verhinderde Dogecoin om ten noorden van zijn 100-dagen voortschrijdend gemiddelde op $ 0,085 te blijven, of om zijn 21DMA opnieuw te testen in het gebied van $ 0,088. Voorlopig houdt de cryptocurrency het boven het niveau van $ 0,08, dat sinds eind 2022 als een sterk gebied van weerstand en steun fungeert, en ook dicht bij de 50DMA blijft.

De handelsomstandigheden zullen maandag en dinsdag vroeg waarschijnlijk voorzichtig blijven, met cryptotraders in afwachtende modus in afwachting van de aanstaande publicatie van inflatiecijfers van de Amerikaanse consumentenprijsindex op dinsdag. De gegevens zullen naar verwachting een stijging van de MoM-prijsdruk in de VS laten zien. Indien bevestigd, of als er een opwaartse verrassing is, zou dit kunnen resulteren in een verdere agressieve prijsherziening van de Fed-verwachtingen voor 2023, wat zou kunnen wegen op cryptocurrencies zoals Dogecoin.

Als Dogecoin een overtuigende doorbraak zou maken naar het zuiden van $ 0,08 steun en zijn 200DMA op $ 0,077, zou de deur openstaan ​​voor een lagere run tegen de dieptepunten van eind december 2022 op $ 0,066. Dat zou een daling van niet ver van 20% ten opzichte van het huidige niveau betekenen.

Wanneer kan Dogecoin weer $ 0,10 bereiken?

Een herstel richting $0,10 deze maand voor Dogecoin mag niet worden uitgesloten. Stel dat de Amerikaanse CPI dinsdag in grote mate naar beneden wijst en dat de door de Fed geprefereerde inflatiemaatstaf, de Core PCE Price Index, later deze maand ook een sneller dan verwachte versoepeling van de prijsdruk laat zien. gemak. Dat zou het crypto-sentiment opnieuw kunnen stimuleren.

Maar om deze maand op $ 0,10 te komen, is een rally van 23% ten opzichte van de huidige niveaus. In het kielzog van alle nieuwe onzekerheid met betrekking tot de regelgeving in de VS, naarmate de SEC agressiever wordt, kan het voor Dogecoin moeilijk zijn om zoveel terrein te winnen, zelfs als de macro-economische achtergrond gunstiger wordt.

Iets anders dat DOGE op korte termijn zou kunnen injecteren, zou natuurlijk zijn als er nieuws was van Elon Musk/Twitter om de hype te stimuleren dat Dogecoin zou kunnen worden geïntegreerd in een toekomstig Twitter-betalingssysteem. Maar bij afwezigheid van deze wind in de rug, zouden de vooruitzichten van Dogecoin op korte termijn wellicht verder neerwaarts kunnen zijn, wat betekent dat een herstel boven $ 0,10 mogelijk tot later dit jaar moet wachten.

Altcoins om te overwegen

Met grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin die het momenteel allemaal moeilijk hebben, willen beleggers misschien alternatieve munten overwegen die op korte/middellange termijn een betere risico-opbrengst kunnen bieden. Hier is een lijst met tokens die betrekking hebben op enkele opkomende projecten die zijn doorgelicht door het cryptonieuws.org team.

Tamadoge (TAMA)

Tamadoge (TAMA) is de cryptocurrency die de dog meme en Tamagotchi-geïnspireerde Tamaverse aandrijft, een opkomend web3-gaming-ecosysteem. Het team achter Tamadoge lanceerde onlangs de eerste twee games van de Tamaverse’s play-to-earn arcade, met binnenkort nog eens drie games gepland.

In de komende maanden zal de Tamaverse blijven uitbreiden met de release van het belangrijkste Tamadoge-spel – waar spelers digitale pet non-fungible token (NFT) Doges fokken, opvoeden en verzorgen, die ze kunnen gebruiken om sociaal met elkaar te communiceren binnen een metaverse instelling, evenals gebruik binnen de arcade spellen. Een suite van Tamadoge NFT is al te koop.

Gezien alle bovenstaande kenmerken van de Tamaverse, wordt Tamadoge door sommige waarnemers gefactureerd als “een meme-munt met nut”. Volgens CoinMarketCap heeft Tamadoge momenteel slechts een marktkapitalisatie van ongeveer $ 19 miljoen. Sommigen denken dat dit nog veel hoger kan. TAMA is te vinden op meer dan een dozijn CEX’s en DEX’s, waaronder Tier 1-uitwisselingen zoals OKX en Gate.io en toonaangevende gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap.

Meta Masters Guild (MEMAG)

Een alternatief voor Tamadoge dat investeerders zouden kunnen overwegen, is Meta Masters Guild, een opkomend mobiel-gebaseerd web3 gaming-ecosysteem dat een groot aantal leuke en verslavende games ontwikkelt. De spellen maken gebruik van niet-fungibele tokens (NFT’s), waardoor leden van de gemeenschap beloningen kunnen verdienen, evenals inzetten en handelen. Het platform hoopt in de toekomst tientallen virale games te hosten. De eerste game, Meta Karts Racers, komt later dit jaar uit.

Meta Masters Guild voert momenteel een token voorverkoop uit om platformontwikkeling te financieren. De voorverkoop is net de laatste fase ingegaan en het project heeft in slechts een paar weken maar liefst meer dan $ 4,3 miljoen opgehaald. Beleggers moeten er rekening mee houden dat ze ook kans maken op het winnen van een enorme $ 100.000 aan MEMAG-tokens.

Robottijdperk (TARO)

RobotEra is een opkomende metaverse die Decentraland en The Sandbox wil omverwerpen dankzij een spannendere, gamified gebruikerservaring. RobotEra is momenteel bezig met het bouwen van een metaverse met een planeet-herbouwend ruimte robot thema dat hoopt een mainstream gebruikersbestand aan te trekken dankzij de verschillende mogelijkheden om te spelen om te verdienen en om passief inkomen te verdienen.

RobotEra voert momenteel een voorverkoop uit van het TARO-token dat zal fungeren als de in-metaverse valuta, waarbij de start-up al een indrukwekkende $ 860.000 heeft opgehaald. TARO-tokens zijn momenteel beschikbaar voor $ 0,02, maar dit zal binnenkort stijgen tot $ 0,025, dus investeerders moeten snel handelen om op de begane grond binnen te komen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending