Connect with us

crypto nieuws

Dogecoin-prijsvoorspelling terwijl DOGE Whale miljoenen tokens naar een onbekende portemonnee verplaatst – wat is er aan de hand?

Gepubliceerd

op

Dogecoin crypto

 

Dogecoin is de afgelopen 24 uur nauwelijks bewogen, met een huidige prijs van $ 0,088410 die een winst van 7,5% vertegenwoordigt in de afgelopen week. Het markeert ook een winst van 2% in de afgelopen maand, waarbij DOGE in deze periode profiteerde van Elon Musk die cryptische toespelingen bleef maken op het meme-token.

De dogecoin-prijs heeft tot nu toe nauwelijks gereageerd op rapporten van gisteren dat meer dan $ 2,75 miljoen in het token van meerdere adressen naar een enkele portemonnee is overgemaakt. Dit zou een whale kunnen zijn die zich voorbereidt om zijn bezit in dogecoin te verkopen, terwijl andere whales de afgelopen weken ook grote hoeveelheden van het token hebben verplaatst.

Dogecoin-prijsvoorspelling terwijl DOGE Whale miljoenen tokens naar een onbekende portemonnee verplaatst – wat is er aan de hand?

De indicatoren van DOGE zien er redelijk veelbelovend uit, ook al kunnen ze op dit moment in beide richtingen worden geïnterpreteerd. De relatieve sterkte-index (paars) is boven de 50 gestegen nadat hij eerder deze maand naar 40 was gezakt, een teken dat hij weer aan kracht wint.

 

Bron: TradingView

Aan de andere kant is het 30-daagse voortschrijdend gemiddelde (rood) van de munt gestopt met klimmen boven de 200-daagse (blauw), wat aangeeft dat het mogelijk een daling te wachten staat.

Dit vermoeden wordt tot op zekere hoogte ondersteund door recente whaleactiviteit. Gisteren verplaatste een grote houder 31.158.390 DOGE (nu ongeveer $ 2,75 miljoen waard) van verschillende adressen naar een enkele portemonnee.

Tot nu toe is deze hoeveelheid DOGE niet verplaatst, maar overdrachten van andere whales in de afgelopen dagen vergroten de angst dat grotere investeerders zich mogelijk voorbereiden op een uitverkoop. Bijvoorbeeld, de afgelopen vier uur was er een vergelijkbare reeks transferster waarde van ongeveer $ 2,5 miljoen.

Misschien nog alarmerender, was gisteren ook getuige van een DOGE-overdracht ter waarde van meer dan $ 5 miljoen, waarbij de dogecoin in kwestie van een top-20-portemonnee naar een onbekende portemonnee ging.

Het wordt nog erger, want op 17 februari zag ook een portemonnee die al meer dan twee jaar slapend was, DOGE ter waarde van $ 28 miljoen naar een nieuw adres verhuizen.

Hoewel dit voorlopig alleen maar speculatie kan blijven, is het heel goed denkbaar dat grotere investeerders voorbereidingen treffen om te verkopen. De indicatoren van DOGE bevinden zich inderdaad in de juiste positie voor een verlies, terwijl de winsten van de bredere markt van de afgelopen week of zo hun momentum hebben verloren.

Zelfs als DOGE dreigt te dalen van zijn huidige positie van $ 0,08841, blijft het klaar voor hernieuwde winsten in de toekomst. Dit komt grotendeels door Elon Musk, die nog steeds een uitgesproken voorstander is van het meme-token.

Vorige week zag de eigenaar van Tesla en Twitter bijvoorbeeld naar Dogecoin verwijzen in een virale tweet van zijn Shiba Inu-hond, Floki.

Evenzo woonde hij ook Super Bowl LVII bij in een Dogecoin T-shirt, met de ondernemer naast Fox Corp. en News Corp.-eigenaar Rupert Murdoch.

Dergelijke stunts voeden allemaal de verwachting dat Twitter vroeg of laat dogecoin-betalingen zal introduceren. Dergelijke verwachtingen bereikten een nieuwe intensiteit een paar weken geleden, toen de Financiële tijden publiceerde een artikel dat meldde dat het sociale netwerk doorging met zijn digitale betalingsplannen en dat het zelfs wettelijke licenties in de VS had aangevraagd.

Gezien Elon Musk’s langdurige steun aan dogecoin – evenals hints vorig jaar dat hij zou kunnen overwegen om DOGE-betalingen te introduceren – geeft dit nieuws enige geloofwaardigheid aan de beweringen dat dogecoin uiteindelijk een betalingsoptie op Twitter zal zijn.

Het meest recente rapport maakte natuurlijk geen expliciete melding van DOGE, dus het blijft gissen of de vage hints van Musk werkelijkheid zullen worden. Als ze dat doen, lijdt het geen twijfel dat DOGE zich massaal zou verzamelen en misschien een paar weken na een hypothetische Twitter-integratie hele getallen zou bereiken.

Voor nu zou een realistischer doel voor 2023 echter ergens in de buurt van $ 0,13 liggen, zoals gesuggereerd door een recent rapport van crypto-exchange Changelly. En hoewel dit nauwelijks de krantenkoppen haalt, zou het een winst van 47% opleveren ten opzichte van het huidige niveau.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending