Connect with us

crypto nieuws

Dogecoin-prijsvoorspelling terwijl Elon Musk met Fox News-eigenaar praat over DOGE tijdens Super Bowl – tijd om te kopen?

Gepubliceerd

op

Dogecoin-prijsvoorspelling

De prijs van Dogecoin is het afgelopen uur met 1,5% gedaald en in de afgelopen 24 uur met 4%, tot $ 0,080716 te midden van een vergelijkbare daling voor de cryptocurrency-markt als geheel. De altcoin daalde ook met 12% in een week en met 4% in de afgelopen 30 dagen, zoals een groot deel van de markt, door onzekerheid over de regelgeving (meest recent rond Paxos en BUSD).

Ondanks de negativiteit genoot Dogecoin echter goed nieuws tijdens het weekend, waarbij de Super Bowl beelden opleverde van Elon Musk die een Dogecoin T-shirt droeg terwijl hij naast Fox News-eigenaar Rupert Murdoch zat. Dergelijke beelden hebben de hoop dat Musk zal doorgaan met eerdere hints dat hij DOGE-betalingen aan Twitter zou kunnen toevoegen, verder aangewakkerd.

Dogecoin-prijsvoorspelling terwijl Elon Musk met Fox News-eigenaar praat over Dogecoin tijdens Super Bowl – tijd om te kopen?

DOGE is een lastige positie, technisch gezien. Het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen (rood) heeft een piek bereikt ten opzichte van het 200-daagse gemiddelde (blauw) en het lijkt erop dat het naar beneden begint te zakken, wat potentiële verliezen in de komende dagen voorspelt.

Bron: TradingView

DOGE’s relatieve sterkte-index (paars) bevindt zich ook in een moeilijke positie, die de afgelopen dagen onder de 50 en richting de 40 is gedaald. Aangezien het een groot deel van januari in een hoge positie had doorgebracht, zou het verdere dalingen in petto kunnen hebben, wat impliceert dat de prijs van de altcoin daarmee zal dalen.

Hoewel de technische gegevens van DOGE en het bredere nieuws uit de branche de aanzet lijken te hebben gegeven voor extra verliezen in de nabije toekomst, heeft het op zijn minst een paar positieve punten om te benadrukken.

Zoals hierboven vermeld, was een van de meest opvallende beelden van Super Bowl LVII die van Elon Musk die naast Fox Corp. en News Corp.-eigenaar Rupert Murdoch zat, terwijl Musk ook een nogal aantrekkelijk Dogecoin-T-shirt droeg.

Het is niet verwonderlijk dat het T-shirt van Musk veel commentaar op Twitter genereerde, waarbij de Crypto Twitter-gemeenschappen enthousiast werden over de Tesla- en Twitter-eigenaar die zijn steun voor het meme-token opnieuw bevestigde.

Musk versterkte zelf het gebabbel door te reageren op een tweet met de bewering dat hij Dogecoin daadwerkelijk met Murdoch had besproken, hoewel moet worden opgemerkt dat zijn post een antwoord was op een tweet waarin werd opgeroepen tot “Alleen verkeerde antwoorden”.

Ervan uitgaande dat hij echt over Dogecoin heeft gesproken met mogelijk ’s werelds grootste mediamagnaat, zou dit een grote opsteker zijn voor DOGE, voor zover het ertoe zou kunnen leiden dat de reguliere media een gunstiger standpunt innemen ten opzichte van het meme-token. Het moet echter worden herhaald dat de tweet van Musk hier eruitziet alsof hij volledig voor de grap is gemaakt.

Toch draagt ​​het allemaal bij aan de nu langlopende speculatie dat Twitter vroeg of laat cryptocurrency-betalingen naar zijn platforms zal brengen, inclusief betalingen in DOGE. Dergelijke speculaties bereikten een paar weken geleden koorts, toen de Financiële tijden publiceerde een artikel dat meldde dat het sociale netwerk doorging met zijn digitale betalingsplannen en dat het zelfs wettelijke licenties in de VS had aangevraagd.

En gezien Elon Musk’s langdurige voorvechter van dogecoin – evenals hints vorig jaar dat hij zou kunnen overwegen om de optie om te betalen voor Twitter-abonnementen in DOGE te introduceren – was dit rapport genoeg om een ​​dogecoin-rally op gang te brengen. Deze rally is nu uitgestorven, maar Musk’s deelname aan de Super Bowl in een Dogecoin T-shirt heeft de markt eraan herinnerd dat het op zeer korte termijn zou kunnen terugkeren.

Maar voor nu is het waarschijnlijk dat DOGE zich op korte termijn (dus de komende dagen of weken) niet zal herstellen. Houders zullen dus wat langer moeten wachten op grote bewegingen.

In termen van 2023 zou een realistisch doel voor het jaar ergens in de buurt van $ 0,13 liggen. Een recente release van crypto-exchange Changelly suggereert inderdaad dat DOGE dit jaar een gemiddelde prijs zal hebben van rond de $0,129987, waarbij sommige analisten een maximum voorspellen van rond de $0,15.

Dit zou zorgen voor een winst van ongeveer 85% ten opzichte van de huidige prijs van DOGE, maar houders maken zich op voor een rally richting $ 1. Zo’n doelwit zou afhankelijk zijn van Twitter die doorgaat en DOGE-betalingen invoert, maar aangezien Musk de zijne daadwerkelijk heeft verwijderd “misschien zelfs een optie om in doge te betalen” tweet van 10 aprildit kan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Toch heeft DOGE de afgelopen weken goed nieuws gezien, waaronder het nieuws dat de grote beurs Bitstamp het zou noteren.

Als zodanig kan DOGE de komende maanden bescheiden winsten verwachten, ook al is het afhankelijk van een volledig onbetrouwbare supporter voor grotere opbrengsten.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending