Connect with us

crypto nieuws

Dogecoin-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 500 miljoen binnenstroomt – kopen walvissen?

Gepubliceerd

op

Dogecoin (DOGE)

Beleggers lopen voorzichtig op eierschalen na een reeks gebeurtenissen die het potentieel hebben om de richting van de hele markt wekenlang – en mogelijk maanden – te veranderen. De grootste meme-munt op basis van marktkapitalisatie bezweek tijdens het weekend voor de enorme overheaddruk.

Paniek weergalmde over de markt toen berichten over het instorten van een andere bank – de tweede in maart. Silvergate, een in de Verenigde Staten gevestigde cryptobank, was de eerste die haar financiële problemen aankondigde nadat haar kapitaalpositie aanzienlijk was verzwakt ten opzichte van het vorige maandelijkse rapport aan de Securities and Exchange Commission (SEC).

Ondertussen is de meest recente en grootste klap voor de cryptomarkt de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB). De 40 jaar oude bank en voorheen de 16e grootste in de VS, is lange tijd het toonbeeld geweest van technologische vooruitgang terwijl het voorziet in de financiële behoeften van technologiebedrijven over de hele wereld.

Door een reeks noodlottige investeringsbeslissingen viel het echter uit de gratie, waardoor toezichthouders en regeringen met meer vragen dan antwoorden achterbleven.

Hoe SVB van bovenaf viel

Volgens The Guardian begon de ondergang van de SVB toen het aanzienlijke investeringen deed in Amerikaanse staatsobligaties met een lange looptijd, inclusief die ondersteund door hypotheken, die als uiterst veilig werden beschouwd.

Obligaties en rentetarieven hebben een omgekeerde correlatie, wat betekent dat de obligatiekoersen dalen wanneer de rentetarieven stijgen. Toen de Federal Reserve de rente snel begon te verhogen om de inflatie te verminderen, leed de obligatiebelegging van SVB aanzienlijke verliezen.

SVB kampte met een tekort aan liquide middelen, waardoor het zijn obligaties met aanzienlijke verliezen moest verkopen, wat leidde tot paniek bij beleggers en klanten. De onthulling van de verkoop van activa door het bedrijf werd gevolgd door de ineenstorting na slechts twee dagen.

Waarom Dogecoin en de cryptomarkt zijn gedumpt?

Het nieuws over een liquiditeitscrisis bij SVB veroorzaakte paniek over de hele wereld met klanten die zich haastten om geld op te nemen – typerend voor een bankrun. Circle, het bedrijf dat de op een na grootste stablecoin USDC uitgeeft, heeft aangekondigd dat het blootstelling heeft aan SVB met $ 3 miljard aan terugboekingen op de bank.

Het nieuws veroorzaakte een uitverkoop op de cryptomarkt, waarbij USDT 10% daalde ten opzichte van zijn dollarkoppeling. Beleggers verkochten in paniek, uit angst voor een herhaling van de crash van TerraUSD (UST) in mei 2022. De prijs van Bitcoin daalde tot onder de $ 20.000, waardoor de meeste crypto’s naar beneden gingen.

Door de uitverkoop zakte de totale marktkapitalisatie onder de grens van $ 1 biljoen. Maandag kwam echter met hernieuwde interesse onder investeerders en vandaar de piek tot $ 1,05 biljoen op het moment van schrijven.

De meest populaire meme-token werd niet gespaard door de explosieve verkoopactiviteiten van het weekend. Dogecoin-prijs strekte het been aanzienlijk uit onder de maandelijkse opening, ongeveer $ 0,0825 en geteste ondersteuning op $ 0,0625.

Detailhandelaars draaiden bearish om om te profiteren van de beschikbare shortposities, waardoor DOGE het hele weekend onderdrukt bleef. De meest geliefde crypto van Elon Musk schoot maandag echter met 5% omhoog en handelde op het moment van schrijven op $ 0,06914.

Het handelsvolume is ook in stijgende lijn gegaan met meer dan $500 miljoen geregistreerd in 24 uur, wat neerkomt op een stijging van 90%. Pieken in het handelsvolume duiden vaak op de aanwezigheid van liquiditeit, naast een verhoogde accumulatie van DOGE-tokens. Met andere woorden, een groeiend volume is vaak een positief signaal voor het verhandelde token.

Evaluatie van de winstgevendheid van Dogecoin-prijzen deze week

Dogecoin-investeerders zullen zich de hele week vooral zorgen maken over het verkrijgen van hogere steun, bij voorkeur boven $ 0,07. Een dergelijke stap verkleint de kans op dalingen tot onder de $0,06. Beleggers zouden echter open moeten staan ​​voor de Dogecoin-prijs die de meest recente ondersteuning opnieuw bezoekt op $ 0,0625.

DOGE/USD dagelijkse grafiek

De belangrijkste niveaus om naar de bovenkant te kijken, zijn de regio op $ 0,07, zoals vermeld. Boven dit niveau blijven is cruciaal voor de onmiddellijke hervatting van de opwaartse trend. Bovendien zou een verblijf van DOGE boven dit niveau de samenvloeiing van investeerders herstellen in een korte termijn trend omkering voor winsten gericht op respectievelijk $ 0,08 en $ 0,10.

Dogecoin-prijs zal waarschijnlijk een dagelijkse bearish candle sluiten op maandag en onder $ 0,07. Desalniettemin zou niet alles verloren gaan voor de meme-munt, aangezien de Moving Average Convergence Divergence (MACD) -indicator op elk moment een koopsignaal zou kunnen valideren.

Traders zouden uitkijken naar de MACD-lijn in blauw die boven de signaallijn in rood omklapt. Een algemene opwaartse beweging van de momentum indicator naar de gemiddelde lijn op 0,00 en het positieve gebied daarboven zou de interesse van investeerders intact houden.

Ongeveer 80.500 adressen die 34,59 miljard DOGE kochten tussen $ 0,0738 en $ 0,0758 zijn out of the money. Dit betekent dat als ze zouden verkopen tegen de huidige marktkoers, ze een verlies zouden realiseren ten opzichte van de prijs waartegen ze de tokens kochten.

Beleggers moeten in gedachten houden dat als de prijs van Dogecoin boven de $ 0,07 komt, het waarschijnlijk weerstand zal ondervinden in het bereik tussen $ 0,0738 en $ 0,0758, omdat investeerders in dit cohort waarschijnlijk op verschillende break-even punten zullen verkopen.

Dogecoin-prijs als $ 500 miljoen aan handelsvolume binnenkomt

Dogecoin IOMAP

Aan de andere kant mist de Dogecoin-prijs robuuste ondersteuning, zoals blijkt uit de bovenstaande grafiek. De kleine groene cirkels vertegenwoordigen potentiële liquiditeitsgebieden waar DOGE steun en herstel kan vinden.

Aangezien ondersteuningsgebieden onderdrukt blijven, zou een kleine piek in overheaddruk de prijs van Dogecoin onder $ 0,06 kunnen dwingen met potentiële ondersteuning van $ 0,58 voordat deze weer stuitert.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending