Connect with us

crypto nieuws

Een verhaal over twee crypto’s terwijl BTC weerstand bestrijdt voor $ 23.750 en ETH zijn lot wacht

Gepubliceerd

op

Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum konden hun neerwaartse trend niet keren en bleven onder druk staan. Terwijl BTC rond het niveau van $ 23.500 zweeft, kozen investeerders voor veiligere investeringsopties te midden van groeiende macro-economische onzekerheden.

De scherpe daling van de waarde van Bitcoin kwam echter na de publicatie van een reeks robuuste Amerikaanse gegevens die wezen op een aantrekkende Amerikaanse economie en verminderde de behoefte aan overheidssteun in de vorm van lage rentetarieven.

Dit veroorzaakte zorgen bij beleggers en handelaren over inflatie en de mogelijkheid van renteverhogingen.

De wereldwijde cryptocurrency-markt maakt momenteel een neergang door, waarbij Bitcoin moeite heeft om het kritieke weerstandsniveau van $23.750 te overtreffen, wat zou kunnen resulteren in een prijsdaling tot $22.800. In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum ook een waardedaling van 0,99% ervaren.

Bearish cryptomarkt en zorgen over stijgende inflatie

Deze week heeft de wereldwijde cryptocurrency-markt een daling laten zien, van $ 1,11 biljoen naar $ 1,07 biljoen aan het begin van dinsdag. Bitcoin (BTC), de oudste en meest waardevolle cryptocurrency, wordt verhandeld rond het niveau van $23.000.

Andere populaire cryptocurrencies, zoals Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Solana (SOL), hebben ook kleine verliezen geleden.

Dit komt doordat beleggers voorzichtig zijn met het beleggen in risicovollere activa, omdat ze zich zorgen maken over de toenemende macro-economische problemen die zijn verergerd door hoger dan verwachte inflatiecijfers.

bulls nemen de controle terwijl slechte economische statistieken de markten onder druk zetten

De recente neerwaartse trend van Bitcoin is misschien niet van lange duur, aangezien het Amerikaanse ministerie van Handel op 27 februari aankondigde dat de bestellingen van duurzame goederen in januari met 4,5% waren gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit heeft de druk op de Federal Reserve vergroot om haar renteverhogingsprogramma eerder dan verwacht te beëindigen.

Maandag heeft het US Census Bureau gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat de bestellingen voor duurzame goederen in de VS met 13 miljard dollar of 4,5% zijn gedaald tot 272,3 miljard dollar in januari, wat iets lager is dan de marktverwachtingen van een daling van 4%, na een stijging van 4% in december.

Deze statistieken suggereren dat de Federal Reserve haar programma voor renteverhogingen eerder dan verwacht zou kunnen beëindigen.

UK Banking Regulator stelt regelgeving voor uitgifte cryptocurrencies voor

Verwacht wordt dat de Financial Services and Markets-wetgeving de Prudential Regulation Authority van de Bank of England in staat zal stellen de wereldwijde economische groei te ondersteunen. Vicky Saporta, de uitvoerend directeur van het Prudential Policy Directorate bij de Bank of England (BOE), kondigde in een toespraak op 27 februari aan dat de Prudential Regulatory Authority (PRA), de banktoezichthouder van het land, van plan is om regelgeving in te voeren voor de uitgifte en eigendom van digitale activa.

Hoewel de stap van de Prudential Regulation Authority om regelgeving voor te stellen voor het uitgeven en bezitten van digitale activa kan worden gezien als positief nieuws voor de cryptocurrency-industrie, is het onwaarschijnlijk dat dit een onmiddellijke impact zal hebben op de cryptocurrency-prijzen.

Aankomende economische evenementen

Traders zullen de publicatie van China’s februari Purchasing Managers’ Index (PMI) op woensdag nauwlettend in de gaten houden. Ondanks de verwachting dat de gegevens een toename van de bedrijfsactiviteit ten opzichte van de voorgaande maand zullen laten zien, wordt nog steeds verwacht dat de enorme productiesector van het land dicht bij de krimpzone zal blijven.

Deze ontwikkeling is belangrijk voor de wereldeconomie, aangezien China de op één na grootste economie ter wereld is en een belangrijke bijdrage levert aan de internationale handel.

Daarnaast gaat de aandacht van de markt ook uit naar de komende Amerikaanse PMI-gegevens, evenals naar het consumentenvertrouwen en arbeidsmarktindicatoren voor januari en Q4. Elke indicatie van economische kracht in de VS zou de Fed meer ruimte kunnen geven om door te gaan met het verhogen van de rentetarieven, wat negatief zou kunnen zijn voor cryptocurrencies.

Bitcoin-prijs

De Bitcoin-prijs van vandaag is $ 23.435 met een handelsvolume van $ 22,2 miljard per 24 uur. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 0,30% gedaald. Met een live marktkapitalisatie van $452 miljard staat CoinMarketCap momenteel op de eerste plaats. Het heeft een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten en een circulerende voorraad van 19.303.806 BTC-munten.

De technische vooruitzichten van het BTC/USD-paar blijven relatief ongewijzigd, aangezien BTC geconsolideerd blijft onder het weerstandsniveau van $23.750, terwijl de onmiddellijke ondersteuning op $22.800 behouden blijft. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan Bitcoin ondersteuning krijgen van $ 22.150.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aangezien het BTC/USD-paar zich echter in de oververkochte zone bevindt, zou er een rebound kunnen optreden, die mogelijk het weerstandsniveau van $23.750 doorbreekt en leidt tot een prijsstijging van $24.250.

Het onmiddellijke ondersteuningsniveau van het BTC/USD-paar ligt op $22.800, en als het onder dit niveau doorbreekt, kan dit de prijs van BTC mogelijk blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het $22.150-niveau.

Ethereum-prijs

Vanaf nu kost Ethereum $ 1.628 met een 24-uurs handelsvolume van $ 6,9 miljard. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 0,50% gedaald. Volgens CoinMarketCap staat Ethereum op de tweede plaats met een huidige marktkapitalisatie van $199,2 miljard.

Vanuit technisch oogpunt ondervindt het ETH/USD-paar momenteel een obstakel op korte termijn op het niveau van $1.665, en het overschrijden van deze barrière kan een verdere opwaartse beweging naar het niveau van $1.725 onthullen. De RSI- en MACD-indicatoren zijn in de koopzone beland, wat suggereert dat de kans op een aanhoudende opwaartse trend groot is.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de andere kant is de directe ondersteuning van Ethereum $ 1.577. Een doorbraak onder dit niveau heeft het potentieel om de ETH-prijs naar de $1.500 te duwen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending