Connect with us

crypto nieuws

Ethereum activeert Zhejiang Testnet volgende week, Sberbank brengt in mei een DeFi-platform uit, Titan Comics lanceert in april een stripserie gebaseerd op zelfstandige naamwoorden NFT’s

Gepubliceerd

op

Ethereum activeert Zhejiang Testnet volgende week, Sberbank brengt in mei een DeFi-platform uit, Titan Comics lanceert in april een stripserie gebaseerd op zelfstandige naamwoorden NFT's
Bron: AdobeStock / Sergey Nivens

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse crypto nieuws.
_________

Blockchain-nieuws

  • De Ethereum netwerk zal het openbare testnet van Zhejiang op 7 februari activeren, terwijl het zich voorbereidt op de Shanghai-Capella-upgrade, ook bekend als Shapella, in maart. “Er waren enkele configuratieproblemen bij het lanceren van het netwerk, maar de devops en klantteams onderzoeken dit. De Shapella-vork is gepland voor dinsdag 15.00 uur UTC, ” gezegd Tim Beiko van de Ethereum-stichting. Zodra Zhejiang volgende week is geactiveerd, is het open voor het publiek om te testen.

DeFi-nieuws

  • De grootste bank van Rusland Sberbank zal tegen mei van dit jaar een gedecentraliseerd financieel (DeFi) platform uitbrengen, volgens het Russische persbureau Interfax, daarbij verwijzend naar Konstantin Klimenko, Product Director van het blockchain-laboratorium van Sberbank. Het platform zal in eerste instantie gebaseerd zijn op het Ethereum-netwerk en gebruikers zullen er toegang toe krijgen via de Metamasker portemonnee extensie. Klimenko zei dat het DeFi-netwerk van de bank in gesloten bèta draait en dat het op 1 maart in open testen zal veranderen.
  • Web3-protocol Saga en blockchain-ontwikkelingsplatform Veelhoek aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan waarbij het Saga-protocol de instantiëring van zal automatiseren Supernetten, de appchain-oplossing van Polygon. Volgens het persbericht, Supernets, ontwikkeld door Veelhoek randstelt een project in staat om een ​​appchain te laten draaien met behulp van hun gekozen subset van Polygon-validators, terwijl het MATIC-token wordt gebruikt om de keten te beveiligen.

NFT-nieuws

  • Titan-strips de uitgevers van Batman, Doctor who, Familieman, Superman En Star Wars stripboeken, naast Adam Fortier van StripsDAOlanceren een stripreeks gebaseerd op Zelfstandige naamwoorden NFT‘s genaamd “Zelfstandige naamwoorden: Nountown”. Volgens het persbericht worden de stripboeken in april gedrukt en verzonden naar 4K-protocol om gewelfd te worden, terwijl een non-fungible token (NFT) wordt geslagen om het eigendom van de fysieke kopie te vertegenwoordigen. Eigenaren kunnen de NFT op elk moment inwisselen voor de fysieke strip via 4K, voegde het eraan toe.
  • Europese deeptech-startup Mensen.ai samen met in de VAE gevestigde consultancy Deca4 om verpakte AI NFT’s naar de mainstream te brengen, door ze op de Hedera openbaar gedistribueerd netwerk, aldus het persbericht. Het eerste AIverse-project om Hedera te integreren is Klonde tool voor het genereren van AI-video’s, beschikbaar in gesloten bèta, waarmee gebruikers professionele tekst-naar-spraak-inhoud kunnen maken met realistische avatars, waarbij NFT’s op Hedera worden gebruikt om bepaalde aspecten of functies van de AI te ontgrendelen, voegde het toe.

Wissel nieuws uit

  • Binance gaf Zanmai de exploitant van de Indiase cryptobeurs WazirX, tot 3 februari om het geld te verwijderen van de rekeningen die ze gebruikten voor de activiteiten van WazirX. In een bericht erkende Binance “het publieke debat” met Zanmai “over de aard van onze relatie”, en zei dat het “geen controle heeft over WazirX-gebruikersfondsen of enig aspect van de activiteiten van de WazirX-uitwisseling. Integendeel, zoals we voor veel individuen en organisaties doen, hebben we portefeuille- en gerelateerde technologiediensten geleverd aan de operator van de beurs, [Zanmai] – een service die we beëindigen, ‘zei het.
  • Bitfinex een nieuwe handel gelanceerd Uitgespreide ladder in de gebruikersinterface, een tool waarmee handelaren grote transacties in een enkele transactie kunnen uitvoeren zonder meerdere posities te hoeven innemen om risico’s af te dekken, en helpt bij het bereiken van een gemiddelde instap- en uitstapprijs, aldus de aankondiging.

Beveiliging nieuws

  • Web3 Builders Inc. de makers achter de onlangs gelanceerde TrustCheck, een browserextensie die Web3-zwendel signaleert voordat ze plaatsvinden, kondigde de lancering aan van een reeks API-tools (Application Programming Interface) voor Web3-bedrijven, waaronder portemonnees, exchanges, dapps en marktplaatsen om drainer-zwendel, nep-NFT-websites en kwetsbare slimme contracten, zei een aankondiging. “De Web3 Builders Transaction Checker, Website Checker en Smart Contract Checker API’s werken hand in hand om eindgebruikers te beschermen tegen verschillende risico’s, zoals zwendelwebsites, gevaarlijke transacties en kwaadaardige slimme contracten”, aldus het.

Mijnbouw nieuws

  • Bitcoin-mijnwerker CleanSpark heeft zijn niet-geauditeerde update voor bitcoin mining en operations uitgebracht voor de maand eindigend op 31 januari, met rapportage: BTC 697 gedolven, een stijging van 50% ten opzichte van december 2022; totaal bezit van BTC 301 op 31 januari, een stijging van 32% ten opzichte van december; BTC 624 geconverteerd voor operaties en groei; en een ingezette vloot van ongeveer 66.000 bitcoin miners met een hashrate van 6,6 EH/s, een stijging van 7% ten opzichte van december 2022 en een stijging van 214% ten opzichte van januari 2022.
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending